Geen dierbaren Angela de Jong in tram Utrecht

Er zaten geen dierbaren van Angela de Jong in de tram in Utrecht waar Gökmen Tanis maandagochtend dodelijke slachtoffers maakte. Zelf zat ze gewoon voor de tv. Dat vertelt de AD-diva in haar column in de krant. De Jong en haar directe naasten zijn woonachtig in Rotterdam. “Ik had de fijne zekerheid dat geen van mijn dierbaren in die tram zaten of ook maar enigszins in de buurt waren van de stad waar een gewapende gek voortvluchtig was“, zegt de tv-persoonlijkheid.

Toen het nieuws brak nestelde De Jong zich lekker voor de buis. “Ik kon weinig anders meer dan obsessief zappen, surfen en scrollen om zo veel mogelijk informatie tot me te krijgen.

Ze keek naar NPO 1. “Op RTL 4 ging de gesponsorde dagtelevisie gewoon door. RTL Nieuws (…) moest het doen met het ietwat verstopte RTL Z.

De Jong vond het lastig om uren naar uitzendingen te kijken waarin weinig nieuws werd gemeld. “Het doet mij stiekem wel eens terugverlangen naar de tijd dat je je gewoon door het Achtuurjournaal liet bijpraten of de volgende dag rustig de afgewogen stukken in de krant las.

Toch heeft ze geen spijt van haar bankzitdag. “Als ik niet al uren aan de buis gekluisterd had gezeten, had ik misschien ook wel het mooiste moment van de dag gemist“, zegt ze.

Ze wijst op het nieuws dat de verdachte gepakt was, zo rond 18.30 uur. “Had ik live niet willen missen.”

De AD-column Utrecht van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

 

Foto: WNL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen