Gerard Joling zwijgt over salaris bij RTL 4

Gerard Joling heeft er nooit een geheim gemaakt dat hij in zijn jaren bij SBS 6 – van 2007 tot en met 2012 – de best verdienende tv-ster van ons land was met een megasalaris van anderhalf miljoen euro per jaar. Wat hij de komende twee jaar gaat verdienen als exclusief gezicht van RTL 4 wil hij echter níet zeggen. Dat gaf hij dinsdag aan in RTL Boulevard. Anderhalf miljoen euro per jaar is anno 2019 echt ondenkbaar bij de tv, maar Joling zal ongetwijfeld flink gaan cashen bij de zendergroep.

Het is nog steeds een mooi bedrag, verzekert Joling. “Als ik dat zeg gaan alle presentatoren en presentatrices van RTL heel hard huilen, dus dat doe ik niet, maar het is absoluut geen kwestie van geld. Het is puur dat alle programma’s die ze me hebben aangeboden super leuk zijn.”

Is hij nu ook weer de best verdienende tv-ster van het land? “Ik heb afgesproken dat we het niet over centjes zouden gaan hebben, dus dat gaan we niet doen.”

Een vervolg op de samenwerking met Gordon, die onlangs overstapte naar SBS, is volgens Joling voorlopig niet meer aan de orde. “Dat lijkt me heel lastig, maar zeg nooit nooit. De eerste paar jaar ziet het er niet zo uit.”

Sven Sauvé, de algemeen directeur van RTL, heeft Joling benaderd na zijn optreden in DWDD van 4 februari. “Tegenwoordig zijn er altijd heel veel kapers op de kust, maar het mooie van het verhaal is wel dat op het moment dat Gerard bij De Wereld Draait Door zei dat hij zo enthousiast raakte van The Masked Singer, het enthousiasme bij ons ook heel groot werd. Daarna zijn we met elkaar in gesprek gegaan en is het ongelooflijk snel gegaan.”

Joling: “De onderhandelingen doe ik niet zelf, maar dat doet mijn goede vriend en manager Wino. Dat ging best vlot. Ik was over alle programma’s die er tot nu toe uitstaan erg enthousiast.”

Ik roep al elf jaar dat ik niet meer vast onder contract wil bij geen enkele zender, maar ze hebben me nu toch overgehaald. Dat zegt wel wat over de programma’s. Het is voor twee jaar met een optie voor nog een jaar, dus dat is super leuk.

Lees ook: Gerard Joling: ‘Ik ben best betaalde SBS 6-ster ooit’ (12 januari)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen