Talpa speelt mooi weer: ‘538 ingestort na Evers-exit’

Radio 538 speelt mooi weer over de luistercijfers van Frank Dane, de opvolger van Edwin Evers. De luisteraar is namelijk wel degelijk afgehaakt. Dat meldt het AD vandaag. Talpa Radio is een beetje aan het jokkebrokken, stelt het dagblad. “Radio 538 schreeuwt het vol trots van de daken: wij maken óók met dj Frank Dane nog steeds de best beluisterde ochtendshow van Nederland. Toch verloor de afgelopen weken geen zender zó veel publiek (als Radio 538, red.).

Het AD is in de luistercijfers gedoken en komt tot een heel andere conclusie. “Tussen 6.00 en 10.00 uur scoorde de zender in januari en februari van dit jaar een marktaandeel van 14 procent. Dat was in dezelfde periode vorig jaar nog 16,6 procent. Een stevige daling dus van een marktaandeel van 3 procent.

Het heeft volgens de krant alles te maken met Evers’ exit en Frank Dane’s entree. “En die maakt nog geen spannende radio’’, stelt docent radiomanagement Sieb Kroeske. “Het is nogal een klus hem op te volgen. In dat opzicht valt de daling misschien nog wel mee.

Radio 538 zal de Evers-vertrekkers niet snel zien terugkeren, denkt hij. “Die luisteraar gaat te paard weg en komt alleen kruipend weer terug.

Volgens voormalig NPO Radio-directeur Jan Westerhof is een daling van 1 procent al ‘substantieel’ in radioland. “Dus je kan bij Radio 538 toch wel echt spreken van een enorm verlies.”

Overigens kan Talpa Radio het verlies van luisteraars op Radio 538 wel compenseren met de aanzienlijke luistercijferstijging die Gerard Ekdom veroorzaakt op Radio 10.

Het AD-artikel ‘Post-Evers tijdperk is aangebroken’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Frank Dane scoort volgens 538 even goed als Evers (gisteren)

Foto: Talpa Radio

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen