Talpa speelt mooi weer: ‘538 ingestort na Evers-exit’

Geplaatst op Wed 20 Mar 2019 om 11:45

Radio 538 speelt mooi weer over de luistercijfers van Frank Dane, de opvolger van Edwin Evers. De luisteraar is namelijk wel degelijk afgehaakt. Dat meldt het AD vandaag. Talpa Radio is een beetje aan het jokkebrokken, stelt het dagblad. “Radio 538 schreeuwt het vol trots van de daken: wij maken óók met dj Frank Dane nog steeds de best beluisterde ochtendshow van Nederland. Toch verloor de afgelopen weken geen zender zó veel publiek (als Radio 538, red.).

Het AD is in de luistercijfers gedoken en komt tot een heel andere conclusie. “Tussen 6.00 en 10.00 uur scoorde de zender in januari en februari van dit jaar een marktaandeel van 14 procent. Dat was in dezelfde periode vorig jaar nog 16,6 procent. Een stevige daling dus van een marktaandeel van 3 procent.

Het heeft volgens de krant alles te maken met Evers’ exit en Frank Dane‘s entree. “En die maakt nog geen spannende radio’’, stelt docent radiomanagement Sieb Kroeske. “Het is nogal een klus hem op te volgen. In dat opzicht valt de daling misschien nog wel mee.

Radio 538 zal de Evers-vertrekkers niet snel zien terugkeren, denkt hij. “Die luisteraar gaat te paard weg en komt alleen kruipend weer terug.

Volgens voormalig NPO Radio-directeur Jan Westerhof is een daling van 1 procent al ‘substantieel’ in radioland. “Dus je kan bij Radio 538 toch wel echt spreken van een enorm verlies.”

Overigens kan Talpa Radio het verlies van luisteraars op Radio 538 wel compenseren met de aanzienlijke luistercijferstijging die Gerard Ekdom veroorzaakt op Radio 10.

Het AD-artikel ‘Post-Evers tijdperk is aangebroken’ kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Frank Dane scoort volgens 538 even goed als Evers (gisteren)

Foto: Talpa Radio
28 Reacties op “Talpa speelt mooi weer: ‘538 ingestort na Evers-exit’”


 1. Bart M

  Hoort liegen niet een beetje bij de commerciëlen?

 2. Thomas

  Is toch een verschil tussen absoluut aantal luisteraars dan relatief aantal luisteraars? Geen leugens, eerder mooi staaltje frame-werk

 3. Baron

  Gerard Ekdom is ook een koning van de debiele radio.

 4. Onbekend

  Je gaat toch niet naar Frank Dane de broer van Jensen luisteren asociale mensen.

 5. Bert

  Dit was overigens al een tijdje binnen de rtv wereld bekend. Echt schandalig dat er over gelogen is. Weer geloofwaardigheid schade bij Talpa.

 6. Hans

  Leugens? Nee hoor. gewoon de waarheid. Ik denk dat er een grotere daling verwacht was en ze zijn terecht blij met deze cijfers. Maar ja… anderen geven hun eigen interpretatie en weten het altijd beter!

 7. Peanut

  Het is een beetje goochelen met interpretatie en verschillende periodes naast elkaar leggen. Volgens mij schreef MC hier zelf gisteren ook al over, toch?

  En Gerard Ekdom is top. Alleen ligt hij bij Talpa meer aan de lijn lijkt het.

 8. P v VO...

  Alle radio zenders liegen overluistercijfers of marktaandelen
  heb het zelf meegemaakt dat een luisterrapport werd herschreven van de omroep zelf door het bestuur want de cijfers waren niet zo best,
  van een negatief onderzoeksresultaat, werd het een positief resultaat, om zo de adverteerder te lokken om reclame te gaan maken .

  En er is geen èèn radiostation die een negatief onderzoek UIT ZICH ZELF openbaar maakt naar zijn adverteerders

  ER WORDT EEN HOOP GESJOEMELD

 9. Wesley

  Daarom moet iedereen op FvD stemmen, die weten wel raad met dit soort ongein

 10. Ingrid en Henk

  Haha Wesley, gekkie toch

 11. MM

  ECHTE RADIO = NPO RADIO 2

 12. Ron

  Ach Talpa propaganda is pure fake news vespreiding en pertinente onwaarheden plaatsen in de media.

 13. Netflix

  De luistercijfers van Frank Dane zijn inderdaad fors lager dan Edwin Evers vorig jaar.

 14. Jan

  Door z’n broer vind ik Frank ook niet meer zo leuk.Sorry

 15. StefanV

  Volgens de luistercijfers van januari-februari scoort 538 een marktaandeel van 10,1 procent. Als de ochtendshow op 14 procent zit, is dat ruimschoots bovengemiddeld. De zwakte van 538 ligt duidelijk ergens anders dan in de ochtend.

 16. Wouter

  Als je op FVD stemt weet je zeker dat er gegoochel is met de cijfers… factcheck die Baudet eens!

 17. kji

  Volgens mij zit het probleem in de middag.

 18. M@rk - Etten-Leur

  Ik luister lekker naar Radio 8 FM. Gewoon – non stop – lekkere hits uit de jaren ’80 en ’90 zonder slap geouwehoer! Echt een aanrader!

 19. MolTalk

  Tel daarbij op, dat radio luisteren steeds meer terrein verliest op Spotify, Apple Music, etc. en dat die laatste 2 er ook in zijn geslaagd een businessmodel neer te zetten waarbij de consument betaalt. En kom nou niet aanzetten met dat (mislukte) Juke.

 20. Annie

  Frank Dane mag dan minder worden beluisterd, maar is beter aan te horen dan kinderlijke Evers en zijn goedkope André van Duin-gedrag met mentaal geretardeerde sidekicks die nu Wilfred Genee naar beneden halen.

 21. Donald Dumb

  Talpa neemt vaker een loopje met de werkelijkheid.
  Onbetrouwbare kliek daar…

 22. Ronnie

  De partij die ANP over heeft genomen komt met steeds meer berichten waarin de werkelijkheid wordt verdraaid. Die John de Mol begint steeds enger te worden. Hoop echt dat het hele Talpa ten val komt.

 23. Donald Dumb

  Ronnie.
  Dat was altijd al zo.
  Ik ben gelukkig jaren geleden al gestopt met Talpa/ John de Mol troep kijken.
  Moet je ook eens proberen…

 24. Brombeer

  Talpa liegt niet maar verdraait de cijfers. Maar dat doet het AD ook. En ook daar zit natuurlijk weer een agenda achter want het AD is van de persgroep. Wat ook van de persgroep is, is Q-music. Cirkel is weer rond.

 25. dj

  radio 538 heeft gewoon ver keerde gemonen als op vloger van edwin evers , dj in meneer frank dane die gozer lacht wel erg veel om zich zelf

 26. Edwin M

  Inderdaad Mark uit Etten-Leur Radio8FM is een zeer aangenaam radiostation maar is wel regionaal.
  Wat betreft 538, ik snap ze niet met hun kinderlijke DJ’s, playlist zonder een paar echte goeie 80s of 90s en het weggooien van de Top 40 voor een nietszeggende Top 50.

 27. Mandy

  @dj
  Als je zo luIt als je schrijft, zul je wel DJ bij een mongoIenomroep zijn.

 28. MolTalk

  Nou, wat zei ik gisteren over Juke? Zie artikel van vandaag op MC…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.