Woede om grapje ‘Friesland is ver’ in RTL Boulevard

De emoties lopen hoog op in Friesland nu Piet Paulusma is ontslagen als weerman van SBS 6. Een grapje dat maandag in RTL Boulevard werd gemaakt over de provincie is voor sommige Friezen de druppel die de emmer doet overlopen. Dat is te volgen op Twitter. Boulevard probeerde telefonisch contact te leggen met Paulusma, maar hij was absoluut niet te verstaan. Niet omdat hij in het Fries praatte, maar omdat er technische problemen waren. “Friesland is ver“, klonk het in de studio.

Tv-kenner Ron Vergouwen maakte deze opmerking, maar omdat veel mensen nog altijd geen flauw idee hebben wie hij is, werd het op social media in de schoenen geschoven van Luuk Ikink.

Thijs reageerde woest. “‘We hebben Piet nu aan de lijn’, *geen verbinding*, Luuk: ‘Friesland is ver’. Vreselijk deze westerse Hilversum-grapjes“, brieste hij.

Ikink daarop: “Volgens mij maakte ik dat grapje niet, los daarvan is Friesland ook vrij ver vanaf Amsterdam. Net zoals dat Amsterdam ver is vanaf Friesland. Afstanden bestaan nu eenmaal.

Twitteraar Djipfrysk vindt Amsterdam helemaal niet ver vanaf Friesland. “Naar Lemmer 105,49 km. Een uur en een kwartier rijden. Maar dat dat als ver beschouwd wordt, valt te begrijpen als je dagelijks een uur en een kwartier in de file staat voor een kudtstukje.

Ikink: “Ik sta nooit in de file gelukkig.

Friesland is een provincie in het noorden van Nederland. De mensen zijn er bezig met fierljeppen, kaatsen en schaatsen en spreken er een taal die gewone Nederlanders niet begrijpen.

Lees ook: Limburger ergert zich aan ‘randstedelijke’ Avrotros (8 augustus 2018)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen