HHB-Maroeska in Jinek: ‘Ik wilde hier al eerder zitten’

Geplaatst op Tue 05 Feb 2019 om 10:30

Maroeska Metz vindt het heel erg irritant dat Omroep MAX haar de afgelopen weken heeft verboden om aan te schuiven in een talkshow op televisie. Dat zei ze maandagavond in Jinek op NPO 1. Metz was tijdens de afgelopen serie van Heel Holland Bakt veelvuldig in het nieuws omdat haar status als amateurbakker in twijfel werd getrokken én omdat ze nogal betweterig overkwam. Ze beweerde dit weekend in het AD dat MAX haar bewust onsympathiek heeft afgeschilderd.

Daarover kwam Metz maandag, een dag na de door 4 miljoen mensen bekeken finale van Heel Holland Bakt, tekst en uitleg geven bij Jinek. “Ik was eigenlijk een beetje naïef. Ik ben aan het programma begonnen omdat ik het leuk vond en het programma educatief is. Ik kende de Engelse versie beter dan de Nederlandse versie.

De Nederlandse versie is echt minder, vindt Metz. “De Engelse versie is iets serieuzer. Ik heb me helemaal niet gerealiseerd dat er enorm gemonteerd wordt, wat natuurlijk logisch is, want er wordt twee dagen continu gefilmd. Ik zag de eerste aflevering en dacht: help, dit ben ik helemaal niet. Van de tweede aflevering schrok ik nog meer.”

Wat deed MAX verkeerd? “Ze hadden dingen eruit gepikt wat zogenaamd grappig is, maar wat ik niet grappig vind en waarvan ik denk: waarom laat je dat zien en waarom niet dat ik een taart in elkaar zet? Ik moest bijvoorbeeld naar de wc en dan denk ik: is dat nou interessant? Ik schrok er heel erg van. Ze hebben me neergezet als een soort betweterig iemand en dat viel heel erg verkeerd. Er is ook gigantisch op gereageerd.”

Heksenjacht

Er ontstond een heuse heksenjacht, meent Metz. “Twitter kun je natuurlijk uitzetten, maar ze hebben zelfs mijn bedrijfsaccount gehackt. Van: ‘je bent een oplichter.’ Het ging extreem ver. Ik werd er heel erg zenuwachtig van. Na die tweede keer barstte het hele Twitter-gebeuren los en ik werd er doodnerveus van. Ik dacht: pff, zondag weer, wat maken ze ervan, mijn God. Ik ging met zweethanden kijken.”

Nu zit Heel Holland Bakt erop. “Ik ben zo blij dat het afgelopen is en kan nu gewoon weer relaxed tv kijken op zondag.”

‘MAX tekortgeschoten’

Ze vindt dat MAX tekort is geschoten. “Er waren heel veel aanvragen van talkshows die mijn kant van het verhaal wilden horen, maar Omroep MAX heeft categorisch geweigerd om mij daarin toe te laten, want je tekent een contract en zij hebben dan zeggenschap over jouw mediaoptredens. Ik had het wel prettig gevonden als zij mij op een andere manier hadden kunnen belichten en dat hebben ze niet gedaan.”

Ik moet wel zeggen dat ik heb gezegd: ‘Ik trek het niet.’ Ik heb wel het idee dat ze gaandeweg iets meer van mij hebben laten zien, ook andere kanten. Iedereen heeft elkaar geholpen in die tent en dat lieten ze van de ene persoon meer zien dan van de andere. Dat wekt dan sympathie op. Dat soort trucs.”

Finale

Waar heeft ze zondag de finale van Heel Holland Bakt gekeken? “Ik heb in de studio van Omroep MAX gekeken. Dat is verplicht, contractueel. Dan moet je met z’n allen kijken en wordt er nog een soort spin-off-programma gemaakt. Dat was eigenlijk best leuk, want je ziet alle medebakkers weer. We hebben ook wel gelachen.

Metz wist de finale van Heel Holland Bakt overigens niet te winnen.

Foto: KRO-NCRV
52 Reacties op “HHB-Maroeska in Jinek: ‘Ik wilde hier al eerder zitten’”


 1. Reageerder

  Heb geen enkele uitzending gezien.

 2. Hetty Hottemetot

  Een slechte verliezer, deze mevrouw.

 3. Sven L.

  off topic; gisteren een stukje Vijf Uur Live gezien op 4, Pim Sedee zat er aan tafel.

  Ik vind hem eigenlijk best geschikt om meer/grotere dingen te doen. Prettige stem, inhoud.

 4. Olga

  Nooit gaan wrijven in een vlek, Maroeska.
  Ze maakt het nu alleen maar erger en zorgt zelf voor een soort sneeuwbal-effect.

 5. Amsterdammer

  wie kijkt naar programma’s zoals HHB of BZH is rijp om zelfmoord te plegen.

 6. anonymous

  Dus als je verliest ga je het programna gewoon lekker afkraken.
  Wat een naar mens en slechte verliezer.

 7. K

  Wat deze mevrouw nu doet siert haar niet…als je een contract gekend met de daarbij horende clausules. ….dan weet je wat mag en niet mag…ik weet de zere plek wel van deze mevrouw. ….Anna heeft gewonnen…mevrouw wil nu even schoppen tegen alles en nog wat.

 8. Curryworst

  Van de paar stukjes die ik van HHB gezien heb en als ik het vergelijk met hoe ze overkwamb ij Jinek en Dat Smaakt Naar Meer zie ik geen verschil.
  Ook logisch dat het haar niet toegestaan was om eerder aan te schuiven vóór de finale want dan zou ze ze zich misschien dat zij niet de winnaar geworden is.

  En ach, waar hebben we het over, een kneuterig taartenknutselprogramma.
  Volgende week is iedereen deze zure heks weer vergeten.

 9. K

  Tekend @ moet het zijn

 10. Jantien Visser

  Wat een kleinzielig mens is die Maroeska. Toen bleek dat zij vorige week al begon te mopperen op MAX, was het mij al duidelijk dat zij niet had gewonnen. En gelukkig maar. Als je zo zielig gaat zitten miepen, ben je een onvolwassen type.

 11. donia

  Vond haar in de programma zelf wel meevallen maar toen ik haar bij Jinek zag dacht ik nou ze hebben je nog gespaard

 12. Michel

  Omroep Max zit hierin natuurlijk fout en moet nog maar eens goed naar de toelatingseisen kijken en deelnemers beter beschermen door meer openheid van zaken te geven. Maroeska is daarvan de dupe.
  Dat er volstrekte idioten rondlopen en haar bedreigen, hacken of wat dan ook is van de zotten. Deze mensen moeten ze hun paspoort en stemrecht afnemen. Mogen wat mij betreft niet meer meedoen in de samenleving.
  Ik was zeker geen fan van haar trouwens, omdat ik ook vind/vond dat het “spel” niet eerlijk werd gespeeld.

 13. Michielkijkt

  Wat een zure mevrouw. Keurig van Eva dat ze haar liet uitpraten want daardoor werd ze alleen maar nog zuurder. Hulde voor HHB en Omroep Max dat ze niet op deze zuurpruim reageren en zich niet tot haar niveau verlagen.

 14. joost

  Die Slagter van Max denkt dat hij J.C. is
  Wat een nare arrogante kwast is dat met zijn oudjes omroep.

 15. Remi

  Bij Jinek aan tafel bevestigde deze mevrouw het beeld dat
  Nederland van haar heeft.

 16. erfgooier

  Biblebelt uiterlijk werkte ook niet mee aan sympathie voor deze Maroeska.

 17. Netty

  Wat jammer dat ze zo natrapt. De bakkers hadden onderling veel plezier maar Maroeska deed daar niet aan mee. Deed bit tegen iedereen. Maar ze heeft bij wel fijn reclame kunnen maken voor haar sieraden bij André en Eva Jinek. Toch mooi meegenomen.

 18. Alex

  Ze zat gisteren ook in Binnenstebuiten, dat ze betweterig is, werd daar bevestigd.

 19. Ad

  Jammer dat Maroeska niet weet hoe dat wereldje in elkaar zit. Ook voor programma’s als Jinek geldt die claimcultuur: je zit bij haar aan tafel, op voorwaarde dat je je voorafgaand niet bindt aan een ander programma. Die claimcultuur is toch algemeen bekend? Dan moet je achteraf niet gaan zeuren, je hebt ervoor getekend.

 20. Beau ter Ham

  Ook in het echt is ze niet symphatiek.

 21. Herman Hoogsteder

  In Rotterdam noemen we dat gewoon een zeikwijf.

 22. ary

  Als ze ballen had gehad had ze eerder moeten opstappen en niet achteraf lopen te zeiken.

 23. Bep

  Ik heb heel erg mijn best gedaan, maar…… ik kan haar echt niet sympathiek vinden.Zelfs Max is het niet gelukt…. zuur, betweterig, onvriendelijk zo komt ze op mij over.Anna is toch veel liever en spontaner?

 24. CreaBea

  Ze zoekt al jaren de lepel van goud ;-)

  https://www.youtube.com/watch?v=1KB9bGh5z5c

 25. echtwaar

  Ben het eens met anderen, ze is in mijn ogen een onsympathiek mens en een beetje een troela en Max heeft helemaal gelijk.

 26. echtwaar

  Doe eens wat aan je haar oma!

 27. japiooo

  Die Maroeska moet niet zeuren. Gisteren was ze in Binnenste Buiten, Smaakt naar meer en Jinek. In de laatste twee programma’s moest ze even tussen neus en lippen door vermelden dat ze nu juwelen maakt.
  kortom een geslepen oude heks die precies weet hoe ze haar doel moet bereiken

 28. Kevin

  Maroeska Metz is voor mij de grote winnaar. Een vrouw met karakter de andere bakkers zijn alleraardigst en daar heb ik alles mee gezegd.

 29. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Het gaat er toch niet om of je geslepen en onsympathiek bent maar of je een goede taart kunt bakken. En Anna bleek een betere taart te kunnen bakken. Dus Anna heeft gewonnen. En nou niet verder zeuren.

 30. Priscilla

  In mijn werk vaak te maken gehad met bedrijfstrainingen en een aantal keren werd daar een video opname van gemaakt. Zeer confronterend want daar zie je wat je verbaal- en nonverbale houding is. Maroeska had een ander beeld van zichzelf.
  Zij was absoluut een topper, zeer creatief maar moet gewoon iets doe aan haar houding. Er is geen andere Maroeska. Accepteer het en zeg eerlijk dat je het niet zo bedoelde maar geef niet anderen de schuld.

 31. Smulpaap

  Wat er niet al is, kan ook niet vergroot worden door de makers.
  En de goeden onder hen hebben een neus voor bepaalde karaktertrekjes die de moeite waard zijn om vergroot te worden.
  Als je al zo ijdel bent dat je op een landelijk tv podium je kunsten wilt vertonen, dan moet je niet raar opkijken dat je jezelf in het programma terug ziet via een lachspiegel van de kermis.

 32. Cor

  Maroeska MOET helemaal niets aan haar houding doen waarom? Ze is juist leuk en ze is zichzelf? Die mafketels die haar onheus bejegen via social media die moeten wat aan hun houding doen. Maroeska was de meest interessante en meest creatieve bakker en dat kunnen mensen niet goed hebben. Als je bij dit type haters afwijkt van hun saaie standaard wordt je een bedreiging voor dat laffe klootjesvolk.

 33. Hanselientje

  Gisteren een stukje van Binnenstebuiten gezien.

  Ze staat voor een doodgewone Ikea-kast waarbij ze zelf de indeling heeft bepaald en de handgreepjes heeft uitgezocht maar in de woorden van Maroeska wordt het dan een kast die “zelf heeft ontworpen en daarbij de handgreepjes heeft gecostumized”. Mens, je hebt gewoon een doodgewone Ikeaflatpack in elkaar geknutseld!

  Die constante drang om alles met een pretentieuze saus te overgieten en dat op een belerend toontje te communiceren, is de reden waarom mensen je niet mogen Maroeska.

 34. Q

  Hanselientje ik vind je saai, je bent vast ook te dik :-) Ga je je maar weer volproppen met eten dan ben je weer even blij.

 35. robb

  Dit is een vrouw die zichzelf niet kent ,ze hebben je laten zien als een leuk mens die soms een beetje chaotisch is .

 36. Vaste kijker

  Breaking news: NEP neemt Facility House over!

 37. Simon

  Maroeska zou het goed doen in de Luizenmoeder.

 38. 123

  Ik vond het dan weer slap, van zowel Maroeska als Omroep Max uit, dat ze beiden geen woord repten over dat interview in Smaakt Naar Meer. Dat had best wel – om in Heel Holland Bakt-termen te blijven – aangesneden mogen worden. Gemiste kans.

 39. Mario de pizzabakker

  MAX heeft haar niet onsympathiek afgeschilderd, ze is gewoon niet sympathiek.
  Deze mevrouw zou normaal volgende week alweer in de vergetelheid geraakt zijn, maar probeert nu wat reuring te genereren in de hoop ergens op tv aan de bak te komen.
  ze is bovendien helemaal geen amateurkok/bakker en had eigenlijk nooit aan HHB mee mogen doen.

 40. critikast

  Deze houding verbaast me niet van dit mens. Hautain, eigengereid, oplichtster, vilein, smerig haar boven haar baksels, roddeltante, humeurig, onbetrouwbaar en gelukkig geen winnaar, anders was de hel in dit landje losgebarsten. Schrijfster van kookboeken wint HHB. Heerlijk was het geweest, al die verontwaardiging!

 41. Sean

  “De Engelse versie is iets serieuzer.”?! Die heeft duidelijk nooit naar The Great British Bake Off gekeken!

 42. Rita

  critikast is gek, stapelgek.

  Maroeska je bent een toppertje en je hebt het heel goed gedaan.

  Kleinburgelijk Nederland, ‘Wie het hoofd boven het maaiveld uitsteekt, wordt zijn kop eraf gehakt’.

 43. HansR

  Maroeska is gewoon uit op commercieel belang. Bracht in september een verbeterde uitgave van haar kookboek op de markt terwijl de opnames van HHB waren gestart en ze wist dat ze een paar maanden later voor een miljoenen publiek op tv kwam. (haar boek koste 34,99 bij Bol.com) Toen na de eerste HHB uitzendingen bleek dat ze veel negatieve aandacht kreeg en haar opzet dreigde te mislukken stond ze machteloos omdat MAX niet wilde meewerken aan haar graai gedrag. Nu zit ze zichzelf te promoten als juwelenontwerpster en de diverse programma’s trappen er wel in.

 44. Pauline254

  Ze wist van tevoren waar ze aan begon, ze is toch een zakenvrouw met een eigen bedrijf, contract lezen is dan vanzelfsprekend. Kennelijk niet bij haar, interviews geven aan de kranten, oh wat ben ik verkeerd neergezet door MAX. Gelul, ze is al jaren een professional met een bekroond kook/bak boek, geeft workshops, lezingen en catering voor grote groepen. Haar huis in Binnenstebuiten spreekt voor zich, professionele keuken en apparatuur en een tafel voor 20 man.
  Hoezo thuisbakker!! Gewoon een uitgekookt irritant tiepje die HHB uitgebuit heeft, marketing noemen ze dat. Bij mij ging de vlag uit toen ze verloor.

 45. Bandi

  Net gezien en idd een zeer vervelend mens! Precies hoe ik dacht dat ze was……wel even nog lekker reclame maken voor wat ze allemaal wel niet deedl Zoals eerder door iemand hier wordt aangegeven, als je een zakenvrouw bent dan lees je echt wel je contract goed door.

 46. Sum Ting Wong

  Oneerlijk. Bij de ene persoon wordt dit weggezet als betweterig en kattig en bij de andere persoon als zelfzeker en assertief. Als je eenmaal een verkeerd imago hebt is het bijna onmogelijk om dat te veranderen.

 47. west

  Vreselijke tv!

 48. Henk

  @Hetty Hottemetot, leer eerst goed lezen…

 49. Henk

  @K , het moest geen tekenD zijn maar tekenT

 50. Meneer Kaktus

  Henk
  Tue 05 Feb 2019 om 17:52

  Pffff. Spuit 11. Oh nee: spuiD.

 51. Johnny👀

  Ik verspil mijn tijd niet aan kijken hoe mensen een taartje bakken want daar gaat dat programma toch over of gaat het over hoe sympathiek iemand is? Het hele land is bezaaid met onsympathieke mensen dus is niet zo raar dat die ook op tv komen..

 52. chris?

  Een zeurpiet die natrapt

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.