Limburger ergert zich aan ‘randstedelijke’ Avrotros

De Limburger stoort zich behoorlijk aan de oproep die Avrotros plaatste in zijn zoektocht naar figuranten voor Flikken Maastricht. Die klinkt volgens de krant wel héél erg randstedelijk. Dat is te lezen in de kiosk. Mensen die willen figureren in Flikken moeten helemaal naar Maastricht afreizen, maar daarvoor wordt geen onkostenvergoeding gegeven. “De reiskosten van de safari naar Timboektoe Aan De Maas worden niet vergoed, zegt omroep AvroTros“, zo is te lezen in de Limburgse krant.

Alsof je naar het einde van de wereld moet, verzucht De Limburger.”Ik mis de toevoeging dat grachtengordelingen zich eerst moeten inenten, op tijd een visum dienen aan te vragen en een landkaart moeten aanschaffen alvorens ze met hun jeep door de A2-jungle mogen crossen.

Alles bij elkaar is het dus een hoop gedoe voor globetrottende Randstedelingen om als cafébezoeker, krantenjongen of oude man met pijp door het beeld te flitsen terwijl Angela Schijf en Victor Reinier de show stelen.”

Misschien moet de Avrotros zijn figuranten dichter bij de set zoeken, luidt het advies. “Gooi een lijntje uit bij de stamoudsten van Voerendaal, Eijsden-Margraten of Gulpen-Wittem. Zachte ‘g’s gegarandeerd. Wordt de serie meteen een stuk geloofwaardiger.”

De Limburger-column Safari kunt u lezen via Blendle.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen