Limburger ergert zich aan ‘randstedelijke’ Avrotros

Geplaatst op Wed 08 Aug 2018 om 13:45

De Limburger stoort zich behoorlijk aan de oproep die Avrotros plaatste in zijn zoektocht naar figuranten voor Flikken Maastricht. Die klinkt volgens de krant wel héél erg randstedelijk. Dat is te lezen in de kiosk. Mensen die willen figureren in Flikken moeten helemaal naar Maastricht afreizen, maar daarvoor wordt geen onkostenvergoeding gegeven. “De reiskosten van de safari naar Timboektoe Aan De Maas worden niet vergoed, zegt omroep AvroTros“, zo is te lezen in de Limburgse krant.

Alsof je naar het einde van de wereld moet, verzucht De Limburger.”Ik mis de toevoeging dat grachtengordelingen zich eerst moeten inenten, op tijd een visum dienen aan te vragen en een landkaart moeten aanschaffen alvorens ze met hun jeep door de A2-jungle mogen crossen.

Alles bij elkaar is het dus een hoop gedoe voor globetrottende Randstedelingen om als cafébezoeker, krantenjongen of oude man met pijp door het beeld te flitsen terwijl Angela Schijf en Victor Reinier de show stelen.”

Misschien moet de Avrotros zijn figuranten dichter bij de set zoeken, luidt het advies. “Gooi een lijntje uit bij de stamoudsten van Voerendaal, Eijsden-Margraten of Gulpen-Wittem. Zachte ‘g’s gegarandeerd. Wordt de serie meteen een stuk geloofwaardiger.”

De Limburger-column Safari kunt u lezen via Blendle.
21 Reacties op “Limburger ergert zich aan ‘randstedelijke’ Avrotros”


 1. Eric Corton

  Mad

 2. Kaaskijker

  O dit is pijnlijk achterlijk van de productie.

 3. Deadly Viper

  Oh de mensen uit de provincie voelen zich weer beledigd hoor en kruipen weer in slachtofferrol.

 4. Deadly Viper

  Misschien moet de Avrotros zijn figuranten dichter bij de set zoeken, luidt het advies. “Gooi een lijntje uit bij de stamoudsten van Voerendaal, Eijsden-Margraten of Gulpen-Wittem. Zachte ‘g’s gegarandeerd. Wordt de serie meteen een stuk geloofwaardiger.”

  Ja maar dan moeten ze de serie weer ondertitelen omdat niemand het verstaat.

 5. Arie de Jong

  Klopt wat de ‘Limburger’ zegt maar maak er wel Amsterdamse /Hilversumse arrogantie van.
  Deze houding alleen geeft al aan om voortaan NUL kijk en luistergeld naar die schofterige fkguren te brengen.

 6. Heimen Stoffels

  Niks nieuws onder de zon. De acteurs en figuranten hebben altijd ‘randstedelijk’ gepraat. Flikken Maastricht is alleen Limburgs in de zin van dat de beelden in Maastricht geschoten zijn, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

 7. OMG

  Meeste figuranten hebben geen tekst, dus ik zie de reden niet om mensen vanuit de randstad helemaal naar Maastricht te laten reizen? Sterker nog, het is de PUBLIEKE omroep, zou leuk zijn als ze ook andere regio’s laten meeprofiteren van al dat belastinggeld.

 8. Momo

  Waarom niet gewoon mensen uit Maastricht? Niet “gekleurd” genoeg ofzo?

 9. Ach maaaaaaaaaaannnnn

  Jezus wat een stel Calimero’s. Figuranten kunnen overal vandaan komen en DAT is de ENIGE reden dat er wordt gemeld dat er geen vergoeding is. Zie de oproep voor figuranten voor Flikken Rotterdam. Als Limburgers dat echt niet snappen, dan moet het vooroordeel dat ze dom zijn wel waar zijn.

 10. Ach maaaaaaaaaaannnnn

  @Momo

  Als jij je racistenbril nu eens afzette, en niet net zo dom deed als de hierboven beschreven Limburgers in hun calimerorol, dan wist je dat helemaal niemand heeft gezegd dat de figuranten niet uit Maastricht mogen/kunnen komen.

 11. Theo

  Wat zeuren die idioten uit de GENERALITEITSLANDEN toch…. Laat die gasten uit limboland blij zijn dat t Flikken Maastricht heet….nu stoppen anders heet t morgen gewoon Flikken Almere…begrepen lamstralen van dat streekzeurkrantje De Limburger ….. Prutskrant!!!

 12. Reageer

  hahahah @Ach maaaaaaaaaaannnnn! Spijker op de kop

 13. Jeroen

  Pfffff :)

 14. Dooie Hannie

  Heee is dat niet die man die zijn ¨vriendin¨ uit het raam heeft geflikkerd in Maastricht?

 15. Mrz

  Ik heb laatst 12 minuten naar flikken maastricht gekeken… Het keek heel eg op een aflvering van der alte uit 1977. Ik moest even snikken.

 16. Barend-Jan Zwartkijker

  Ik ben een randstedeling en de Limburger heeft volkomen gelijk! Ik kan die serie sowieso niet aanzien omdat je GVD geen “fli kken in Maastricht” hebt met uitsluitend Gooische errretjes….. echt een super ku t serie.

 17. dan wilson

  Blijf het maar raar vinden en dat ik daar verder eigenlijk niemand (meer) over hoor: een in het mooie Limburg opgenomen serie zonder ook maar één personage met een Limburgs accent, in tegendeel de Amsterdamse grachtengordel viert hoogtij!

 18. Evana

  Je hoort er niemand (meer) over omdat het echt de domste klacht ooit is. Ik heb nooit iemand horen klagen dat de serie Rome in het Engels is en niet in het Latijn. En zo zijn er legio voorbeelden. Wat voor idiooit ben je überhaupt als je over het accent gaat zeiken bij een serie die zoals alle fictie van de nonsens aan elkaar hangt?! Dat het allemaal overdreven en vergezocht is, is geen probleem, maar een klein dingetje als dat accent wel? Poeh, nou! Dat kan niet hoor!

 19. Tiko

  Als je echt wil dat de acteurs met een Limburgs/Maastrichts accent spreken, zijn er twee mogelijkheden:
  1. Alle acteurs zetten een accentje op. Gaat niet werken, want dat klinkt bij vrijwel iedereen ontzettend nep.
  2. Of je gebruikt alleen Limburgse acteurs. Slechts 6,5% van alle Nederlanders is Limburger. Er zijn dus simpelweg te weinig Limburgse acteurs. En dan krijg je pas echt gezeik det acteerwerk te belabberd is.

  Ze doen er dus goed aan om er niet aan te beginnen. Alleen die Limburgse jengelbekken klagen.

 20. Peter

  Reinier is er sinds Vledder in Baantjer niet op vooruit gegaan.

 21. Barend-Jan Zwartkijker

  @evana,

  Dat is nou juist het probleem bij de series die je noemt; ze zouden een stuk beter zijn als de juiste taal wordt gesproken. De id ioot waar je het over hebt moet je vooral bij jezelf zoeken. Wat ben jij een simplistische drui loor!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.