Omroep MAX ontslaat Candlelight-ster Jan van Veen

Candlelight-presentator Jan van Veen is na een maand ontslagen bij Omroep MAX. Hij zal niet langer te horen zijn op NPO Radio 5. Dat heeft omroepbaas Jan Slagter bevestigd tegen het AD. Slagter spreekt van een ‘onwerkbare situatie’. De 74-jarige radiomaker zou continu klagen over keuzes van de muzieksamensteller van de NPO en weigeren om naar de radiostudio te komen. Van Veen nam volgens Slagter alles thuis op ‘in matige kwaliteit’ en daar is de omroepbaas niet van gediend.

Er was niet over te praten met Van Veen, meent Slagter. “Het werd een welles nietes-spelletje en zo een onwerkbare situatie. Heel jammer.

Naast zijn programma op NPO Radio 5 hield Van Veen ook zijn 24-uurskanaal Candlelight Radio in de lucht op candlelight.nl. Hij zou gesommeerd zijn om hiermee te stoppen, maar sloeg dat in de wind, aldus de krant. Slagter wil dat niet bevestigen.

Van Veen, die niet bereikbaar is voor commentaar, sprak onlangs in hetzelfde AD nog zijn ambitie uit voor een tv-variant van Candlelight bij Omroep MAX.

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen