Peter van der Vorst schrok van primeur 6 Inside

Peter van der Vorst schrok best even toen Albert Verlinde deze maand in 6 Inside onthulde dat hij de nieuwe programmadirecteur van RTL wordt. Dat geeft hij toe in zijn afscheidscolumn in Televizier. Van der Vorst presenteerde op dat moment live RTL Boulevard. “Terwijl ik RTL Boulevard presenteerde, rende tijdens een item de eindredacteur de studio in. ‘Klopt het wat 6 Inside zegt?’, vroeg hij op gejaagde toon. ‘Word jij de nieuwe programmadirecteur van RTL?‘”, schrijft hij.

De presentator schrok zich een hoedje dat het nieuws al op straat lag. “Dat was, zwak uitgedrukt, even schrikken. Ja het klopte, maar het was niet de bedoeling dat het nu al naar buiten zou komen, omdat ik nog een aantal mensen persoonlijk op de hoogte moest stellen. Albert Verlinde was me voor geweest.”

Na de reclamebreak bevestigde Van der Vorst het nieuws. “Luuk Ikink keek me geamuseerd aan en vroeg natuurlijk hoe ik zou gaan reageren als we weer live in de uitzending waren. Er was geen ontkomen meer aan en ik moest wel bevestigen dat we inderdaad serieus in gesprek waren.”

Die gesprekken liepen al maanden, aldus Van der Vorst. “Ik heb er lang over na moeten denken. Zeker in deze woelige mediatijden. Toch heb ik uiteindelijk met overtuiging ‘ja’ gezegd.

Vanwege zijn nieuwe baan stopt hij als Televizier-columnist. “Sinds 2011 liet ik hier mijn licht schijnen over tv-land. Maar dat ga ik voortaan vooral achter de schermen doen.”

Lees ook:
Peter van der Vorst waarschijnlijk nieuwe tv-baas RTL (7 februari)
Peter definitief nieuwe Erland, stopt als tv-presentator (11 februari)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen