Peter van der Vorst waarschijnlijk nieuwe tv-baas RTL

Peter van der Vorst wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe programmadirecteur van RTL. Dat werd gisterenavond duidelijk in RTL Boulevard, dat hij nu nog presenteert. Vlak voor de Boulevard-uitzending bracht Albert Verlinde het nieuws naar buiten in 6 Inside. Hij zei: “Peter zou – en dit is echt een verhaal dat rondzingt in het Gooi – programmadirecteur worden van RTL. Dat is het verhaal wat echt stevig rondgaat over hem. De nieuwe Erland Galjaard dus.”

RTL zit al bijna een jaar zonder programmabaas. “RTL heeft het echt moeilijk om iemand te vinden op die plek. Sterker nog: ze hebben het zo moeilijk gehad dat ik zelfs op een shortlist stond.”

Ook Verlinde was in de running om de nieuwe Galjaard te worden. “Ik heb dat van Sven Sauvé op een gegeven moment gehoord dat ik bij een top vijf stond van mensen die dat zouden kunnen gaan doen.”

Het lijkt dus uiteindelijk Peter van der Vorst te worden. “Peter is natuurlijk producent, hij bedenkt programma’s, hij weet hoe presentatoren denken, dus het zou helemaal niet zo’n foute keuze zijn. Zelf heeft hij onlangs tegen iemand gezegd: ‘Er komt groot nieuws over mij naar buiten.’ Ga er maar vanuit dat deze man, wat ik hem van harte gun, de nieuwe programmadirecteur van RTL wordt.”

Reactie in Boulevard

Daarna reageerde Van der Vorst in Boulevard. “Ja, dat zijn geruchten, hè?“, zei hij.

Luuk Ikink: “Albert Verlinde heeft dit net verteld bij 6 Inside.”

Van der Vorst: “Wat ik er nu over kan zeggen is: ja, ik ben in gesprek met RTL en ik kom als het goed is binnenkort met meer nieuws daarover. Dat is eigenlijk alles wat ik nu kan en wil zeggen.”

Ikink: “Lijkt het je leuk?

Van der Vorst: “
Ja. We zijn serieus in gesprek. Maar het heeft nogal wat gevolgen. Ik heb een bedrijf en dat wil ik op een mooie manier ook afmaken.”

Marieke Elsinga: “Dan zouden wij hier nu dus naast onze nieuwe baas staan.”

Van der Vorst: “Ik zou uitkijken met wat je nu zegt. Ha ha ha.”

Het bedrijf waar Van der Vorst op doelt is Vorst Media, dat hij in 2016 verkocht aan John de Mol. Sindsdien is hij multimiljonair.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen