Özcan Akyol lacht om schaven aan profiel SBS 6

Özcan Akyol vindt het onhandig van John de Mol dat hij zo schaaft aan het profiel van SBS 6. Dat zegt hij in zijn rubriek in de VARAgids. Het dna van SBS 6 heeft altijd bestaan uit brutale reality-tv, maar De Mol wil er nu een zender met flashy studioshows van maken. “Die hele poging om SBS rigoureus te veranderen in een familiezender is eigenlijk lachwekkend. Alsof de ingesleten gewoontes en verwachtingen van mensen van de ene dag op de andere zullen veranderen.

SBS 6 kan beter gewoon lekker een campingzender blijven, meent Akyol. “Dat vind ik heel goed, want dat soort kanalen moet ook in Nederland aanwezig zijn. Elke doelgroep verdient een spreekbuis. Ik ben bijvoorbeeld fan van Wegmisbruikers en Piet Paulusma.

Jarenlang keken grote sterren als Wendy van Dijk en Gordon niet om naar SBS 6, maar nu de steenrijke John de Mol aan het roer staat komen ze allemaal. ‘Vanwege hun zucht naar geld’, denkt Akyol.

Akyol reageert op briefschrijver Leo. Hij zegt: “Volgens mij zijn de sterren vergeten dat toen elf jaar geleden de zender Tien mislukte ze allemaal weer in genade aangenomen zijn door RTL 4. En nu lopen ze voor het grote geld weer achter John de Mol aan. Nou, ik als kijker niet. Sterren kun je kopen maar kijkers niet!

De VARAgids-rubriek van Özcan Akyol kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen