Peter Lubbers staat nog steeds achter SBS-exit Beau

Geplaatst op Sun 10 Feb 2019 om 11:00

Peter Lubbers staat er nog steeds achter dat hij in 2015 als voormalig SBS-baas heeft besloten om na zes jaar niet verder te gaan met Beau van Erven Dorens. Dat heeft hij gezegd in het programma BM Talk. Van Erven Dorens keerde terug naar RTL en onthulde dat hij helemaal gek werd van de SBS-bazen. Ze zeiden zelfs nee tegen The Amsterdam Project. “Tegenover mij zat een man met een veel te dikke buik ongegeneerd nootjes te kauwen en mijn programma af te schieten.

Was Lubbers de man met de dikke buik? “Misschien bedoelt hij mij wel, dat weet je natuurlijk nooit, maar ik kan me niet herinneren dat hij dat bij mij gepitcht heeft. Ik heb wel een dikke buik, maar ik hou niet van nootjes. Ik denk niet dat hij mij bedoelde.”

Toch heeft Lubbers hem geen kansen gegeven bij SBS. “Ik was wel degene die uiteindelijk verantwoordelijk was voor zijn vertrek bij SBS. Daar sta ik eigenlijk nog wel achter, want ik vond hem minder bij die zender passen. Ik vond hem heel erg bij RTL passen, heel erg bij AVROTROS.”

Nu is Van Erven Dorens de gevierde man van RTL. “Het is een hele talentvolle man en ik vind het knap om te zien wat hij vanuit die eigenheid heeft gepresteerd. Hij heeft kansen gehad en gegrepen. Ik heb bij de afgelopen Televizier-Ring ook erg genoten van zijn speech; dat was erg terecht.”

Hard feelings? “Nee, zeker niet.”

De BM Talk met Peter Lubbers kunt u hier bekijken.

Lees ook: SBS 6 wilde The Amsterdam Project niet hebben (oktober 2018)

Foto: SBS
18 Reacties op “Peter Lubbers staat nog steeds achter SBS-exit Beau”


 1. Graaf

  Mooi om te lezen hoe mannen met elkaar omgaan. Tegengestelde belangen, maar geen conflict, geen ruzie, geen haat, geen rancune. Lezen we mee, dames?

 2. Alex

  Zet Merel Westrik op Late Night (zonder RTL ervoor).

  Zij heeft een gunfactor, is intelligent, scherp en heeft een breed intresseveld.

 3. Bart

  Ik denk niet dat hij Lubber bedoelde. Aan de andere kant laat je Beau natuurlijk niet lopen. Dan moet er inhoudelijk veel veranderen bij je zender. Dat had toen al gemoeten. Niet alleen perse voor Beau natuurlijk maar in zijn algemeen. Dat zender sinds toen tot nu nog steeds niet staat en niet urgent is zegt genoeg. Ze zijn nog steeds net als toen op de zelfde manier luk raak programma’s en presentatoren op de buis aan het slingeren terwijl de zender in basis helemaal niet niet klopt.

 4. Remi

  … Even een klein off-topicje … Piet Paulusma en z’n Horrorwintervoorspelling ;)

  https://www.pietsweer.nl/piets-blog/2018/wintervoorspelling-2018-2019/

  Hahaha …

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3133288/zacht-lenteweer-op-komst

 5. Menno

  Beau bedoelt Remco van Leen.

 6. Hans

  Ik weet het niet hoor Menno. Bij het googelen op die naam icm het woord nootjes krijg ik geen resultaten.

 7. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wij vinden dit een interessante beschouwing
  Beau kwam er niet tussen bij de bazen, in die tijd leek het of Beau geen programma’s kon maken die scoorden, maar nu blijkt dus dat het helemaal niet aan Beau van Erven Dorens lag! De oorzaak lag (en ligt) bij Scandinavian Broadcasting System 6. Het blijkt daar een onvruchtbare boel te zijn. Mooi dat Beau bij RTL kan laten zien hoe het wel moet.
  En grappig om te zijn hoe z’n vorige werkgever verder prutst.

 8. Curryworst

  Beau en SBS6, dat was toch Hole in the Wall.
  Beau in een strak glimmend pakje allerlei domme acrobatische toeren uithalend om maar niet in het water te vallen.
  Manmanman, how low can you go.

 9. Dennis

  @Alex

  Helemaal geen slecht idee!

  een een lekker wijf ook!

 10. Laurens

  Ik begrijp de keuze van Beau wel. Beau past en paste niet bij SBS6.
  Het paste niet, omdat je Beau niet in zo’n latex pakje moet proppen of grote shows moet geven. Hij kan het wel, maar het is niet waar Beau laat zien wat hij kan.
  Hij past ook niet bij de zender waar John naar toe lijkt te willen.
  Hij zou wel prima op z’n plek zijn bij het SBS6 die hier al vaker genoemd is. Een familiezender, met een volkse slag en waar er plek is voor maatschappelijke programma’s van Beau en Alberto.

 11. Paul

  Van Erven D is een omhooggevallen tv-nono met een rotkop, een irritante stem en een kilometers lange reeks aan flops achter zijn naam.
  Overigens is Lubbers met zijn kompanen 1 van de partijen die SBS finaal de afgrond hebben ingeduwd.
  Hierdoor zitten we nu opgescherpt met 1 of ander vijfderangs omroepje dat het predikaat campingzender bij lange na niet verdient en dat ook niet zal gaan verdienen.

 12. Bart

  @Paul Dat valt niet helemaal Peter Lubbers aan te rekenen. Die wilde er wat echt wat van maken maar mocht bijna niets door de strijd tussen de Mol en Sanoma.

 13. Bouvier

  @Alex, slecht idee. Ze sneeuwt te gemakkelijk onder.

 14. Zonder Naam

  @Alex – Hoe kan je constateren dat iemand intelligent, breed geïnteresseerd en scherp is, als ze voortdurend in dat statische nieuws-harnas zit? Daar is weinig ruimte voor eigenheid.

 15. Denk-na

  Misschien moet deze wannabe kakker een programma beginnen met die andere leeghoofd Jensen.

 16. Henk

  @Hans @Menno.

  Remco van Leen had geen nootjes, dat was nou juist het probleem.

 17. Peter de Monnink

  Het was Luc en Peter die afscheid namen van Beau

 18. ikkijkniet

  Al zet je koningin in een programma bij SBS dan flop dit ook. enige garantie die SBS geeft alle programma’s floppen bij de mollen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.