SBS 6 wilde The Amsterdam Project niet hebben

Beau van Erven Dorens heeft zijn tv-hit The Amsterdam Project ook aangeboden aan SBS 6, maar die zender zag het programma totaal niet zitten. Dat vertelt de presentator vandaag in het AD. Van Erven Dorens keerde in 2015 uit onvrede terug van SBS naar RTL. Na een serie flops vond hij bij SBS geen gehoor meer, ook niet toen hij The Amsterdam Project pitchte. “Tegenover mij zat een man met een veel te dikke buik ongegeneerd nootjes te kauwen en mijn programma af te schieten.”

Deze dikke SBS-baas was niet gecharmeerd van Van Erven Dorens’ plan. “‘Daklozen? Daar kijkt niemand naar’, zei hij, terwijl hij ondertussen zijn mail checkte. Oké, ik was bij SBS 6 op de ladder een paar treden gezakt, maar dit was totaal respectloos.

Het was het punt waarop Van Erven Dorens direct terug wilde naar RTL. “Toen ik dat afgrijselijke SBS-gebouw uitliep, heb ik meteen Erland gebeld. ‘Kan ik met je praten?’ vroeg ik. Ik was he-le-maal klaar bij SBS.

Galjaard haalde hem terug én gaf hem groen licht voor The Amsterdam Project. “Daar ben ik nog steeds blij mee. Ik wilde iets doen met mijn hart. Werk voelt niet als werk en dat is wel eens anders geweest, ja.

Bij SBS6 heb ik een tijd gehad dat ik me naar mijn werk moest slepen. Dat ik alles deed wat los- en vastzat. Ik ben daar vier jaar over de knie gegaan. Door de mangel. En vaak kon ik de critici niet eens ongelijk geven.

Vanavond begint op RTL 4 het vervolg The Rotterdam Project.

Het AD-interview met Beau van Erven Dorens kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen