SBS 6 wilde The Amsterdam Project niet hebben

Geplaatst op Tue 30 Oct 2018 om 11:45

Beau van Erven Dorens heeft zijn tv-hit The Amsterdam Project ook aangeboden aan SBS 6, maar die zender zag het programma totaal niet zitten. Dat vertelt de presentator vandaag in het AD. Van Erven Dorens keerde in 2015 uit onvrede terug van SBS naar RTL. Na een serie flops vond hij bij SBS geen gehoor meer, ook niet toen hij The Amsterdam Project pitchte. “Tegenover mij zat een man met een veel te dikke buik ongegeneerd nootjes te kauwen en mijn programma af te schieten.”

Deze dikke SBS-baas was niet gecharmeerd van Van Erven Dorens’ plan. “‘Daklozen? Daar kijkt niemand naar’, zei hij, terwijl hij ondertussen zijn mail checkte. Oké, ik was bij SBS 6 op de ladder een paar treden gezakt, maar dit was totaal respectloos.

Het was het punt waarop Van Erven Dorens direct terug wilde naar RTL. “Toen ik dat afgrijselijke SBS-gebouw uitliep, heb ik meteen Erland gebeld. ‘Kan ik met je praten?’ vroeg ik. Ik was he-le-maal klaar bij SBS.

Galjaard haalde hem terug én gaf hem groen licht voor The Amsterdam Project. “Daar ben ik nog steeds blij mee. Ik wilde iets doen met mijn hart. Werk voelt niet als werk en dat is wel eens anders geweest, ja.

Bij SBS6 heb ik een tijd gehad dat ik me naar mijn werk moest slepen. Dat ik alles deed wat los- en vastzat. Ik ben daar vier jaar over de knie gegaan. Door de mangel. En vaak kon ik de critici niet eens ongelijk geven.

Vanavond begint op RTL 4 het vervolg The Rotterdam Project.

Het AD-interview met Beau van Erven Dorens kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL








26 Reacties op “SBS 6 wilde The Amsterdam Project niet hebben”


 1. Johan

  Zo zie je maar hoe verschrikkelijk zelf verklaarde TV experts ernaast kunnen zitten.

 2. Herma

  Lekker belangrijk dat die man een dikke buik had. Beetje sneu om dat soort info erbij te vermelden, Beau. Wat wel belangrijk is, is dat hij het dus flink verkeerd had gezien. Grote blunder.

 3. Louis

  Beau zet vooral zichzelf voor paal met dit relaas. Iedereen, maar dan ook werkelijk iedereen op SBS en Beau na WIST dat de overstap naar SBS uit zou lopen op een gigantische teleurstelling. Beau ging toen heel kinderachtig negаtieve praat verkondigen over hoe erg het allemaal wel niet was bij RTL, ook zo voorspelbaar. En nu, zelfs de nepvoorspellers van Astro TV zagen het aankomen, loopt ie weer nеgatief te drammen over SBS. Boehoe, dat afgrijselijke SBS-gebouw! Vent, word volwassen!

 4. Richard

  Beau en Patty zie ik niet zo snel meer terug gaan naar SBS….eigenlijk nooit meer.

 5. dinges

  Wie was die man met die dikke buik dan in 2015?

 6. Scheter

  Han Pekel.

 7. Remco van Leen

  Zo dik is mijn buik toch niet?? Als ie het nou van mijn hoofd had gezegd, a la…

 8. Bjorn

  Dit programma scoorde ook maar gemiddeld 750.000 kijkers.

 9. Mark

  Als je ziet wat voor een troep Beau bij SBS heeft gemaakt met als absoluut dieptepunt De Zaterdagavondshow Met Marc-Marie En Beau, zo’n mislukte Surprise Show variant. Hou een keer op met alles van vroeger te kopieeren SBS 6, of komt met het originele fromat met een goede presentator van vroeger en niet alles gemoderniseerd naar 2018. Dus Love Letter oud format terug, Showbiz Quiz, 5 Tegen 5, Rad Van Fortuin, Prijzenslag, alles zo ouderwets en slow mogelijk, met de gemone man en niks bn’ers erin.

 10. Den Draaiert Joost

  Chique om je vorige werkgever zo af te branden. Moet je nodig blijven doen Dorens, dan ben je straks de paria in TV land. Overspeel je hand niet, want die prijs winnen zegt niets over je status in de media wereld zelf

 11. Dirk

  Het SBS gebouw is niet echt warm hoor.

 12. Japie

  Die man met de dikke buik was met de bromfiets gekomen en had zijn helm onder zijn trui gedaan denk ik.

 13. Storm

  Drie mogelijkheden voor de dikke buik:
  -Remco van Leen
  -Harold Oomes (in combi met de nootjes het meest waarschijnlijk)
  -Peter Lubbers

 14. MTV Twente

  De meeste Nederlanders haten Amsterdam. Dus met zo’n naam was dat project sowieso al gedoemd om te mislukken.

 15. HanzWorsd

  Iedereen begint over die man met dikke buik maar ik wil weten wat voor nootjes het waren.

 16. west

  Tja op het Rietlandpark onderhandel je voornamelijk met nitwits. Vandaar dat 6 ook voor geen meter scoort.

 17. Ron

  Hopelijk wordt het weer een ongekend groot succes zijn programma. Kijk er weer naar uit.

 18. Nero

  Helemaal Beau zat. Die man wordt tegen de klippen op gepusht. Door wie? En dit verhaal is een slap roddelverhaal waar ik niets van geloof. v Erven is volkomen ongeloofwaardig namelijk voor mij.

 19. frikandelspeciaal

  dikke buik? is paul de leeuw?

 20. Hillie

  Ach, hij heeft het zelf verklaard. Beau is een opportunist, waait met alle winden mee en wil graag gemakkelijk scoren. Ik denk dat die dikkedeur gelijk heeft, op daklozen zit niemand te wachten. Maar het zal in aanloop naar de Kerst zijn geprogrammeerd. Enfin, alle hardcore Beau-fans zullen het allemaal wel weer prachtig vinden en hem een gouden hart toedichten. Maar om U uit de droom te halen, deze opportunist gaat alleen voor roem en geld.

 21. anoniem

  Waarom hebben die programma’s Engelse titels?

 22. Klaasje

  #Hillie

  Oei..Wat n jalouzie en frustratie in die reactie.

 23. anoniem

  @MTV Twente: Tja, de meeste Nederlanders wonen dan ook niet in deze prachtige stad….! :-P

 24. Bobbie

  2015. Dikke buik. Plofkop. Nootjes. Match. Harold Oomes.

 25. Hillie

  Klaasje, verklaar je nader. Ik herken me niet in jouw bewoording.

 26. Kattie

  Nee John de Mol .wil alleen maar progammas met bekende nederlanders en liefste aso tjes .

Televisienieuws



Mail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.