Paul Witteman en Femke Halsema nog steeds in onmin

Geplaatst op vr 08 feb 2019 om 11:00

Paul Witteman heeft nooit meer om tafel gezeten met Femke Halsema nadat ze eind 2017 boos de studio van Buitenhof verliet. De ruzie is niet bijgelegd. Dat vertelde de presentator donderdagavond in De Wereld Draait Door. Halsema vindt het afschuwelijk dat Witteman haar in oktober van dat jaar, vijf dagen voor de dood van Eberhard van der Laan, vroeg of ze de nieuwe burgemeester van Amsterdam wil worden. “Het was zo onsmakelijk“, zei de GroenLinks-politica daarover.

Het fragment werd donderdag herhaald in de Paul Witteman-special van DWDD. “Ik kijk er met spijt op terug. Het was weliswaar een goede vraag, want iedereen speculeerde of Femke Halsema het zou gaan doen. Dat ze gevraagd zou worden stond al vast“, zegt hij.

Halsema was er toen al lang voor gepolst, meent Witteman. “Later bleek ook in allerlei reconstructies dat er in de eigen GroenLinks-kringen al naartoe werd gewerkt, maar uiteraard niet met een camera erbij.”

Toch had hij het niet moeten vragen, zegt hij nu. “Als het nou gaat om timing was daar ongeveer alles verkeerd aan wat je verkeerd kunt doen. Het kompas deed het niet. Zo kun je het wel zeggen.”

De vraag kwam niet spontaan op. “We hadden in de redactie voorbereid of we die vraag zouden stellen of niet. Ik was er overigens een voorstander van dat ik die vraag zou stellen en de eindredacteur ook. Er was wel discussie over of je dat moest doen of niet.”

Meestal wordt in zo’n redactievergadering gezegd: ‘Het hangt van het moment af of je dat wel of niet kan doen in het gesprek.’ Ik heb een volkomen verkeerde beslissing genomen, wat niet wegneemt dat het op zich wel een goede vraag was. Maar niet op het goede moment. Ze zag er zo totaal ontredderd uit toen ik die vraag stelde. Toen werd het wel duidelijk.”

Is het ooit nog goedgekomen? “Niet dat ik weet.”

Matthijs van Nieuwkerk: “Zo diep zit het dus?

Witteman: “Ja.”

Lees ook: Femke Halsema vond vraag Paul Witteman ‘onsmakelijk’ (juli 2018)

Foto: BNNVARA
33 Reacties op “Paul Witteman en Femke Halsema nog steeds in onmin”


 1. Marco

  Ik vind Femke Halsema onsmakelijk

 2. 123

  Ach ja, Eberhard is al dood, nu Femke nog.
  Dat is de tol die je betaalt als je een wereldstad om zeep helpt.

 3. Albert Verlinken

  Jammer dat zo’n goede journalist als Paul Witteman eigenlijk geen goede opvolging heeft gekregen. Zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Ja hij mag wat linksig zijn maar dat heeft hem er nooit van weerhouden om een goede kritische journalist te zijn.
  Ook grote klasse als je kritisch op je eigen gedrag kunt terugkijken. Mevrouw Halsema kan veel van hem leren laten we maar zeggen.

 4. Job

  Je weet van tevoren dat ze op die vraag niet zal ingaan. Een zinloze vraag dus.

 5. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Femke Halsema is geweldig. Ze doet het fantastisch als burgemeester.

 6. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Kaakkramp.
  Misschien onkies, de vraag moest gesteld worden.
  Paul deed het. Tsja, en dan heb je een fittie.
  Journalisten stellen vragen.
  En wat wist Femke toen?
  Toegeven dat het zo was mocht ze niet, want geheim.
  Ontkennen kon ze dus niet, dat zou achteraf weer teveel heibel geven.
  Dus: ze stormt de studio uit en veinst boosheid.
  Wat zou Sylvana daarvan vinden?

 7. Remi

  https://www.youtube.com/watch?v=3WJEE4vmjNU

  Met afstand het meest walgelijke televisie-fragment van de afgelopen 20 jaar.
  Paul Witteman had de leiding tijdens deze confrontatie.

  … Opdat wij nóóit vergeten …

 8. Godefroy France

  Witteman; een vreselijk links/antisemitisch/islamitisch/ik heb altijd gelijk/gedrocht, een van de “aanjagers van de moord op Pim Fortuyn” zat vuistdiep met opper bruinhemden marcel van dam, paul rosenmöller en ad melkert in het linkse kwaad !

  Hoop dat moordenaar volkert ooit gaat praten,,,,, make my day !!!

 9. Amsterdammer

  Dankzij Femke zijn de kerken nog open, spreken we onze moedertaal nog en is het onderscheid tussen man en vrouw steeds meer vervaagd, kortom een tooper van de bovenste plank!

 10. Tvkijker

  @Albert Verlinken

  Mooi verwoord. Helemaal mee eens.

 11. Hans S.

  Femke kan heel goed acteren.

 12. Volkert

  Femke Halsema, de verpersoonlijking van linkse hypocrisie.

 13. Arie

  Dit geeft een goed inkijkje in selectieve journalistiek. Witteman stelt de vraag omdat haar naam al tijden rondzingt, en de kijker wil weten of Halsema burgemeester wil worden. Deze vraag zou hij ook (en waarschijnlijk zonder enige aarzeling) gesteld hebben aan een CDA-, of VVD-politicus.

  Nu heeft hij er spijt van en “zou de vraag niet meer stellen” omdat Halsema van GL en dus een linksge-oriënteerde partij is.

  Had hij de vraag gesteld aan een CDA-, of VVD-politicus en hadden – zij net als met Halsema nu – naderhand niet meer met elkaar gesproken dat afgedaan als kleinzielig.
  Verder zou er geen biet om geven dat de politicus in kwestie er na de vraag “er totaal ontredderd” uitzag. Nee, want hij stelde een journalistieke vraag en dus moest hij die stellen.

  Daarom wordt er in talkshows amper (scherp) doorgevraagd – al is dit sterk afhankelijk van welke partij de politicus is, want de politicus moet ook de volgende keer aanschuiven.
  Spindokters en woordvoorders vragen om een gastenlijst omdat een politicus niet tegen over een andere gast aan tafel willen zitten die kritisch of scherp uit de hoek kan komen.

 14. Robbie

  Dus Femke en haar partij waren er dus ook mee bezig, waarom mag een journalist deze vraag niet stellen dan? Het is actueel. Ze wilde het antwoord ontwijken en dat deed ze dus. Terwijl ze wist dat haar partij al bezig was. Ze voelde zich ongemakkelijk ja dat zeker, maar omdat ze er zelf al mee bezig was en dat werd onthuld door Witteman. Goed gedaan! We nu inmiddels wie de de opvolger is van Van Der Laan.

 15. Geronimo

  De kaakklem was boos, want ze voelde zich betrapt.

 16. Doei

  Vond het een uitstekende vraag, het is toch logisch dat er vragen worden gesteld in zo’n situatie? En dan Femke Fataal die zei toch dat er nooit een burgemeesters ketting om haar nek zal komen? Lekker hypocriet. Maar dat is typisch GroenLinks grote muil maar inhoudelijk komt er weinig van terecht.

 17. Ad

  @Arie
  Uitstekende analyse. Met respect voor de journalistieke kwaliteiten van Witteman, hij windt er geen doekjes om dat hij aan de progressieve kant van het politieke centrum zit. De ‘spijtbetuiging’ is een smet(je) op zijn rol als journalist.

 18. robb

  Paul Witteman en Femke Halsema nog steeds in onmin , dit klopt niet ze hebben elkaar nog niet weer gesproken.

 19. Dij Enkletser

  Dat weglopen van F. Halsema was Tactiek & Onvolwassen gedrag.

 20. Zo ist, en niet anders.

  Aanstelster die Halsema, het leven gaat hier gewoon door hoor, hoe erg iets ook is.

 21. Renee

  Halsema is een smerige slissende slang even als die halve gare Klaver die nu een huis van 1,5 miljoen koopt. Vieze linkse graaiers. Het klootjes volk die er hard voor heeft gewerkt betaalt alles wel die moeten toch langer doorwerken. En dan die klojo Klaver die nog nooit een betaalde baan in het bedrijfsleven heeft gehad brrr griezel. Echt een socialist, ik heb een idee en jullie “bedrijven” gaan dat betalen. Ik kots van dat mannetje.

 22. Geronimo

  At Renee

  It’s not the people who vote that count but the people who count the votes. Daarom kom je niet van dat linkse tuig af.

 23. Martijn

  Hoi 123, ze bestuurt Amsterdam, welke wereldstad brengt ze daarmee om zeep??

 24. Henk

  Alle reaguurders hierboven die vol van zinloze haat Femke Halsema beledigen zijn gestoord.

 25. Bart

  @Henk Haat berichten hoeft niet maar Femke hoort daar natuurlijk niet op de burgemeesterstoel.

 26. Henk

  @Bart, waarom niet?

 27. Johnny👀

  @18.51. Omdat ze op de brandstapel hoort?

 28. Annoniemus

  Onkreukbare Paul Witteman bleek naar eigen zeggen *salon socialist * te zijn (geweest) , de beste man heeft dus 40 jaar de kluit belazerd met gekleurde berichtgeving en commentaren !#rodeleugenaar

 29. Simon

  Volgens mij was het achteraf makkelijk te zeggen dat het ongelukkige timing was van Witteman maar valt hem weinig te verwijten. Mogelijk keek van der Laan nog naar die uitzending en een week later was hij overleden.

 30. Ben

  Dit belachelijke hypocriete fietsmeisje heeft totaal geen recht van spreken. Solliciteerde al ver voor de dood van eberhard naar zijn job. En nu dan het verontwaardigde griezeltje uithangen. Zij was niet ontredderd zij voelde zich openlijk op tv betrapt. Voor de zoveelste keer opzichtig door de mand gevallen! Koos bewust voor een onthutsend zwakke opvolgster. Alles in dienst van ikke ikke ikke.
  En in amsterdam gaat het nu al.opzichtig en indringend fout.
  Heeft nog nooit ook maar iets goeds voor nederland gedaan.
  Walgelijk hypocriet en ongeschikt niemendalletje!

 31. tante servana

  Wippeman moet de arbeider verheffen, denkt hij en daar krijgt hij belastinggeld voor.
  Gooi die man onder de bus!

 32. tante servana

  Beetje interessant doen op camera maar geen noten kunnen lezen.
  Alleen walnoten en hazelnoten de vuile linkse priester….

 33. Daan

  Ik vind Femke Halsema niet alleen een zeer onsmakelijke vrouw, ik vind haar bovenal onaardig, laf en vooral incompetent. Die nare gijns op dat vervelende smoelwerk kan ik niet zien. Haar vervelende stemgeluid kan ik niet aanhoren. Ze heeft een dubbele agenda deze gruwel. Verder vind ik de heiligverklaring van Eberhard van der Laan lachwekkend en hypocriet, deze man heeft ,afgaande op de informatie vanuit de media, veel lijken in de kast achtergelaten (denk o.a. aan het anti-radicaliseringsproject).

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.