‘Bijna kwart luisteraars Edwin Evers vertrokken’ (upd)

Bijna een kwart van het aantal luisteraars van Evers Staat Op is afgehaakt nu Edwin Evers is opgevolgd door Frank Dane. Maar liefst 22 procent is overgestapt naar een ander station of zelfs helemaal gestopt met radio luisteren in de ochtend. Dat blijkt uit onderzoek van marketing- en mediabureau Mediaxplain onder een ‘representatieve groep’ van 175 Nederlanders. Het duurt nog maanden voordat de luistercijfers een beeld geven, dus liet Mediaxplain zelf onderzoek uitvoeren.

Het onderzoek deelde de luisteraars van de ochtendshow op in drie groepen: blijvers, zwevers en afhakers. De zweversgroep blijkt hierbij het grootst. Waar 38 procent van de Evers Staat Op-luisteraars trouw zegt te blijven aan de ochtendshow van Radio 538, overweegt 40 procent te switchen naar een andere zender of is zich al aan het oriënteren. De overige 22 procent is dus afgehaakt.

Mediaxplain, dat zendtijd koopt voor adverteerder, laat bij monde van strategisch directeur Sander Bots weten: “De radiomarkt is natuurlijk constant in beweging, maar dergelijke grote veranderingen kunnen de markt in één keer op z’n kop zetten. We zagen dat al eerder bij het vertrek van Giel Beelen en het uit elkaar gaan van Mattie & Wietze. De verwachting was dat de impact van Edwin Evers van de buitencategorie is en dat toont dit onderzoek ook aan.”

Het is voor ons te laat om te wachten op de luistercijfers, die pas maanden later beschikbaar komen. We kunnen met dit inzicht anticiperen op de te verwachte verschuivingen in marktaandelen van de zenders. Dit is van invloed op ons advies voor wat betreft inzetstrategie – en tactiek.”

Update 12.20 uur

Radio 538 reageert: “We hebben kennisgenomen van het onderzoek dat uitgevoerd is in opdracht van Mediaxplain. En wij herkennen ons niet in de uitkomst. We krijgen goede reacties van onze luisteraars over de nieuwe ochtendshow. Daarnaast zien we dat de onlinebeluistering in de pas loopt met het afgelopen jaar. We wachten graag op de officiële luistercijfers van NLO/GfK, dat is de enige en onafhankelijke partij als het gaat om luistercijfers. Wij zijn overigens heel blij met de manier waarop Frank en zijn team de show van Edwin heeft overgenomen.

Foto: Talpa Radio

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen