Rob Goossens: ‘Peter krijgt het moeilijk als tv-baas’

Geplaatst op Fri 08 Feb 2019 om 10:05

Rob Goossens denkt dat Peter van der Vorst het lastig gaat krijgen als de nieuwe programmadirecteur van RTL. Dat heeft de tv-journalist van De Telegraaf donderdagavond gezegd in 6 Inside. Van der Vorst wordt de tv-baas van RTL terwijl de zendergroep in zwaar weer verkeert: Linda de Mol en Wendy van Dijk hebben de zender de rug toegekeerd. Je moet wel heel wat in huis hebben om die storm te trotseren, stelt Goossens. “Ik denk dat het heel moeilijk voor hem wordt.

Waarom gaat Van der Vorst het lastig krijgen? “Dat heeft niet zo zeer te maken met het feit dat hij de ervaring niet heeft, want je moet er sowieso iemand neerzetten die die ervaring niet heeft, maar ik denk dat hij wel heel grote gaten te vullen heeft straks.”

Linda de Mol neemt ál haar RTL-shows mee naar SBS. “Als Linda de Mol programma’s meeneemt dan moet je echt dijken van programma’s neerzetten. Peter van der Vorst is op zich iemand die goed ligt; hij durft ook wel vijanden te maken, maar is hij dan degene die gaat zeggen: jongens, we gaan deze kant op? Dat is wel wat je in zulke tijden nodig hebt.”

Van der Vorst mist die slagvaardigheid, denkt Goossens. “Er gaan momenten komen dat je een quiz als Weet Ik Veel niet goed weet te vervangen en dan raken mensen in paniek. Dan heb je iemand nodig die zegt: ‘Jongens, we gaan het doen zoals ik het zeg.’ Daar heb ik een beetje mijn twijfels bij.”

RTL schiet tekort als het gaat om creativiteit, stelt hij. “Bij Lotto Weekend Miljonairs zie je al wel dat het begint te kraken. Ze vullen terug op oude hits om het te vullen. Het gaat wel werken, maar daaruit blijkt niet dat ze heel goed zijn in formatontwikkeling.

6 Inside had woensdag de primeur over Van der Vorsts nieuwe baantje. Verlinde: “Ik had heel braaf gebeld van tevoren met Peter van der Vorst, want ik had het verhaal gehoord en ik wilde het gisterenavond melden, maar hij nam niet aan. Ha ha ha. Achteraf heeft hij het toch bevestigd en Peter heeft me zelf gisterenavond nog een bericht gestuurd van: ‘Mooie primeur had je.’”

Overigens laat Goossens een uniek geluid horen op de Nederlandse televisie. Hij spreekt de o consequent uit als een a. Zo zegt hij jangens in plaats van jongens en warden in plaats van worden.

Foto: SBS
33 Reacties op “Rob Goossens: ‘Peter krijgt het moeilijk als tv-baas’”


 1. J

  “Bij Lotto Weekend Miljonairs zie je al wel dat het begint te kraken. Ze vullen terug op oude hits om het te vullen. Het gaat wel werken, maar daaruit blijkt niet dat ze heel goed zijn in formatontwikkeling.”

  HAHAHA.

  Beter dat dan al die slappe, slechte Talpa formats die bij SBS6 de buis op worden geslingerd.

 2. Susan

  Ik zit steeds met verbazing naar deze nono te kijken. Wie is dit? Eng type. Zat me ook te ergeren idd aan een dergelijke uitspraak van hem. Wie heeft bedacht dat deze jongen verstand heeft van media? Rob Goossens mag echt van mij zsm verdwijnen van tv e.d. Je lu lt echt b.shit!!

 3. Bas

  Liever Weekendmiljonairs met Robert dan een avond SBS6 met Gordon en Wendy.Liever kwaliteit dan pulp.Nog liever de marmottenrace dan humor ten koste van een ander.

 4. Qwertyx

  Door dit soort hielenlikkers kijkt er niemand. Terecht.

 5. Danny

  Rob Goossens??cHahaha,,maar wie maakt er zich nog druk hier om Petertje.. Het zal me een worst wezen echt.

 6. Chiel

  Bijzonder slechte ‘deskundige’. Naast zijn manier van praten klopt het gewoon niet wat ie zegt. Vorige week nieuws dat Beau x verdiend met reclame (speculatie) en nu over RTL. Volgens mij zitten de schema’s het komende jaar (!) helemaal vol met programma’s die sowieso wel 1 miljoen kijkers trekken.

 7. Mark

  RTL brengt Miljonairs terug en dat is geen creativiteit? SBS neemt programma ‘s over van RTL. Dat is echt heel creatief!

 8. Freddy

  Idd 100x liever een gezellig programma van vroeger zoals Weekend Miljonairs, Surpriseshow, Wie ben ik (met Caroline) dan al die shit van Gordon op SBS Camping-tokkie-aso-zender.

 9. Any-mouse

  Ongeacht wie je benoemd tot programmadirecteur van RTL, krijgt het moeilijk.

  Dat geldt niet alleen voor RTL4 maar alle zenders (commercieel of niet)

 10. b

  Wat een suf Goossens verhaaltje weer , natuurlijk is het moeilijk om in welke tijd dan ook programmadirecteur te zijn . Goossens staat bekend om het grote windvaan gehalte als het maar in het voordeel is van zijn Televaag.

 11. JohanV

  Van der Vorst als presentator van een roddelprogramma naar directeur van RTL.
  Ben benieuwd of dat gaat lukken.

 12. Remi

  6 Inside miste een stukje “urgentie” gisteravond, er was weinig “nieuws”,
  maar we zien het programma wel elke dag een stukje beter worden.

  Verdient derhalve véél hogere kijkcijfers.
  Je ziet dat het met plezier gemaakt wordt.

 13. Ron

  Ik heb die Goossens sinds hij daar nu zit bij 6 Inside ooit wat zinnigs horen zeggen. Hij was z.g.n. ‘the coming man’ en de tegenhanger van Angela de Jong, maar hij mag de veters nog niet eens strikken van haar.

 14. blabal

  6 inside.. hahahahahahahaahhahahahahahahahahah

 15. Kingalert

  uit betrouwbare bron heb ik vernomen,dat Rob het nieuwe schandknaapje van Albert is. Dit zou ook zijn plotselinge geregelde optredens bij 6 inside verklaren

 16. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Wat is dat 6inside een slecht programma. Ik hoorde dat Peter van der Vorst (mag ik even een teiltje) RTL4 om zeep gaat helpen.

 17. Marcooo

  Zegt Rob G in een programma met 115.000 kijkers
  Man man man
  En binnenkort Gordon vs Jandino met Jan Versteegh als presentator
  Hoe verzin je het?
  Wel creatief… als de opdracht was om iets te verzinnen waar je de meest over de Hill persoon en de meest vervelende schreeuwerd en de minst iets kunnende presentator bij elkaar moet krijgen. Mijn God wat gaat dat floppen.
  Rtl maakt nieuwe leuke formats en haalt oude toppers terug en leuke presentatoren.
  En Talpa heeft dommerdje snuif snuif Wendy en Jandino en Gordon hahaha

 18. Bas

  @Remi Complimenten voor je positieve inslag.

 19. Bas

  @Remi 115.000 kijkers. HELE positieve inslag.

 20. MolTalk

  En zo heeft John ook weer een dikke vinger in de pap bij RTL, want Talpa is eigenaar van VorstMedia en VorstMedia is het bedrijf van…. Precies! Bizar dat RTL dit toestaat.

 21. west

  @ Remi je pleegt haast heiligschennis dat mag niet hoor van de RTL fans
  wat John maakt voor RTL is altijd goed , wat hij maakt of meeneent naar 6 is slecht

  Gun gewoon TALPA het beste, als hij voor een beter publiek wil programmeren is dat juist heel goed en… ik had gisteren wel gelijk dat hij niet voor de massa wil uitzenden maar voor een beter publiek , Ome John doet het gewoon goed, en niemand doet hem na !! hij heeft wel de tijd nodig, en ondanks hij veel plannen heeft , toveren is toch nog moeilijk , maar over anderhalf jaar praten we weer verder !dan is RTL ten gronde gebracht en SBS EEN KLASSEZENDER!!

 22. toriman

  Deze meneer heeft een glazen bol om de toekomst te voorspellen. Vreemd dat hij het wegvallen van enkele programma’s zwaar laat meewegen. Naar mijn mening is geen enkel programma groter dan een tv station. Programma’s en presentatoren zijn vervangbaar. De besten liggen op het kerkhof. Het is evenmin zeker dat de gekaapte programma’s het ook goed zullen doen. Spreekwoordelijk wiens brood men eet……

 23. Marianne

  Rob Goossens? Die man ziet eruit en praat als de eerste de beste boekhouder.

 24. Kas

  Even ter info van een insider, RTL verkeerd echt niet in zwaar weer hoor. Er zijn wat verschuivingen kwa presentatoren, meer niet. Dat er per jaar gemiddeld 10 procent minder kijkers zijn is een tendens die voor alle TV kanalen geldt.

 25. @west

  Dat hele Talpa gaat zo vreselijk floppen. Ze hebben 0,0 gunfactor. Gordon en Wendy zijn uitgerangeerd.

 26. Talpa

  RTL is ten dode opgeschreven, Talpa neemt alles over.

 27. @Talpa

  ALLES wat SBS ooit over genomen heeft van RTL scoort daar gewoon slechter. Gebeurde ooit ook met The Bold, keek ook niemand meer naar op SBS6. Kijkers zappen gewoon niet zo snel naar 6. RTL4 zal altijd marktleider blijven. SBS6 heeft een te slecht imago

 28. Bart

  @J Helemaal mee eens!

 29. echtwaar

  @Talpa

  RTL4 marktleider??? NPO1 zal je bedoelen !
  RTL4 is meer marktlijder..

 30. @echtwaar

  RTL4 marktleider comm zenders natuurlijk!

 31. CreaBea

  RTL4 gaat de nieuwe X-MO worden.

 32. Alexander F

  J: Inderdaad J, bij RTL hebben ze geen format ontwikkeling.

 33. HJ

  Van der Vorst kan RTL4 verder uitbouwen als Nederland-hatende zender. Geen feestdagen meer op de zender, alleen links gedram. Dat wordt een hit!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.