Rob Goossens: ‘Peter krijgt het moeilijk als tv-baas’

Rob Goossens denkt dat Peter van der Vorst het lastig gaat krijgen als de nieuwe programmadirecteur van RTL. Dat heeft de tv-journalist van De Telegraaf donderdagavond gezegd in 6 Inside. Van der Vorst wordt de tv-baas van RTL terwijl de zendergroep in zwaar weer verkeert: Linda de Mol en Wendy van Dijk hebben de zender de rug toegekeerd. Je moet wel heel wat in huis hebben om die storm te trotseren, stelt Goossens. “Ik denk dat het heel moeilijk voor hem wordt.

Waarom gaat Van der Vorst het lastig krijgen? “Dat heeft niet zo zeer te maken met het feit dat hij de ervaring niet heeft, want je moet er sowieso iemand neerzetten die die ervaring niet heeft, maar ik denk dat hij wel heel grote gaten te vullen heeft straks.”

Linda de Mol neemt ál haar RTL-shows mee naar SBS. “Als Linda de Mol programma’s meeneemt dan moet je echt dijken van programma’s neerzetten. Peter van der Vorst is op zich iemand die goed ligt; hij durft ook wel vijanden te maken, maar is hij dan degene die gaat zeggen: jongens, we gaan deze kant op? Dat is wel wat je in zulke tijden nodig hebt.”

Van der Vorst mist die slagvaardigheid, denkt Goossens. “Er gaan momenten komen dat je een quiz als Weet Ik Veel niet goed weet te vervangen en dan raken mensen in paniek. Dan heb je iemand nodig die zegt: ‘Jongens, we gaan het doen zoals ik het zeg.’ Daar heb ik een beetje mijn twijfels bij.”

RTL schiet tekort als het gaat om creativiteit, stelt hij. “Bij Lotto Weekend Miljonairs zie je al wel dat het begint te kraken. Ze vullen terug op oude hits om het te vullen. Het gaat wel werken, maar daaruit blijkt niet dat ze heel goed zijn in formatontwikkeling.

6 Inside had woensdag de primeur over Van der Vorsts nieuwe baantje. Verlinde: “Ik had heel braaf gebeld van tevoren met Peter van der Vorst, want ik had het verhaal gehoord en ik wilde het gisterenavond melden, maar hij nam niet aan. Ha ha ha. Achteraf heeft hij het toch bevestigd en Peter heeft me zelf gisterenavond nog een bericht gestuurd van: ‘Mooie primeur had je.’”

Overigens laat Goossens een uniek geluid horen op de Nederlandse televisie. Hij spreekt de o consequent uit als een a. Zo zegt hij jangens in plaats van jongens en warden in plaats van worden.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen