Blue Circle ontkent verhuizing Boer Zoekt Vrouw

Geplaatst op Tue 12 Feb 2019 om 10:30

Eén verwijt aan de KRO-NCRV-directie die maandag in de anonieme e-mail van boze omroepmedewerkers stond is wel héél smeuïg: er zou zo’n chaos zijn bij de omroep dat Blue Circle zou overwegen om Boer Zoekt Vrouw te verhuizen naar een andere partij, aangezien het contract bijna zou verlopen. Daardoor zou NPO 1 de op een na grootste tv-hit van het land (na Heel Holland Bakt) kwijt kunnen raken aan een concurrerende zender. En dat gerucht lijkt niet helemaal uit de lucht te vallen.

Een maand geleden onthulde Albert Verlinde al dat Yvon Jaspers bijna ontslagen zou zijn als presentatrice van Boer Zoekt Vrouw. Zelfs NPO 1-baas Frans Klein werd op een gegeven moment betrokken bij deze bonje binnen de KRO-NCRV, die overigens óók al door de omroep ontkend werd.

Eén ding is zeker: Blue Circle zal geen énkele moeite hebben om een andere partij te vinden die Boer Zoekt Vrouw wil uitzenden. Sterker nog: de producent zou er goud geld aan kunnen verdienen.

Een verhuizing van Boer Zoekt Vrouw naar RTL of SBS hoeft geen ramp te betekenen. Yvon Jaspers is de laatste tijd toch al behoorlijk in opspraak vanwege haar onophoudelijke geschnabbel in de agrarische sector en veel mensen hekelen haar kinderachtige manier van presenteren. Op zich geen horrorscenario dus. Totdat je denkt aan Kim-Lian van der Meij die ingeklemd tussen Utopia en Hart van Nederland op de traktor springt.

Zo ver gaat het gelukkig niet komen, laat Blue Circle weten aan 6 Inside. “Blue Circle is niet bezig om Boer Zoekt Vrouw bij een andere omroep onder te brengen. We hebben gewoon nog steeds een contract met KRO-NCRV“, zegt directeur Georgette Schlick.

Foto: Linelle Deunk
19 Reacties op “Blue Circle ontkent verhuizing Boer Zoekt Vrouw”


 1. Sven L.

  Eerst ontkennen, prijs opdrijven ;-) Werkt altijd.

  Natuurlijk zit dit heel binnenkort op 4.

 2. Ron

  Gewoon lekker naar RTL, daar past dat uitstekend.

 3. Pietpiet

  Heel Holland Bakt is niet de grootste tv-hit gelukkig, dat zou wel heel triest zijn. De keukenprinsen en -prinsesjes kwamen maar heel incidenteel voorbij BZV en De Luizenmoeder haalt nu kijkcijfers waar ze bij HHB maar van kunnen dromen.

 4. q8

  de commerciëlen zullen dit programma kapot maken ,
  met hun reclameblokken,
  en volgend jaar ? HHB?

  och, over een paar jaar is er geen tv meer,
  gelukkig,[te gekleurd !!!! ]
  we hebben internet,
  misschien een zendertje voor de oudjes, met allemaal herhalingen,
  jeugd kijkt geen tv,

 5. Tim

  Ik denk dat ze bij Heel Holland Bakt superblij zijn met de kijkcijfers die ze nu halen voor een paar kandidaten die wat bakken.

 6. Edwin

  Het wordt hoogstwaarschijnlijk TLC.

 7. Curryworst

  MC heeft overduidelijk een hekel aan Kim-Lian van der Meij.
  En… terecht.

 8. Thom

  Op zondagavond op rtl4 tegenover Linda en haar koffertjes op sbs6?

 9. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Niks aan de hand dus.
  En doorrrr……naar de orde van de dag.

 10. Sven L.

  @Thom.. klinkt goed ja… gevolgd door Tensen met 1 Tegen 100 ofzo. Dan staat 4 best sterk hoor.

 11. Guttegut

  MC is geen fan van Kim-Lian zo te zien hahahaha

 12. Tim20

  In de meeste landen is BZV gewoon op commerciële zenders te zien en ziet er ook gewoon hetzelfde uit als de NPO-versie. Bijv. in België op VTM

 13. Albert

  Je moet er toch niet aan denken dat BZV op een commerciële zender komt met constant reclame onderbrekingen. Ik denk dat de helft van de kijkers dan wel zal afhaken. Laat het maar mooi op de NPO blijven. Daar worden programma’s tenminste nog in het geheel uitgezonden zonder reclameonderbrekingen.

 14. Corrie K.

  Belasting betalen… wie doet het nog vrijwillig?
  Gelukzoekers, We Are Here, NPO……

 15. Sven L.

  @ Albert; lekker boeiend als de helft afhaakt, dan blijven er nog zo’n 1,6 – 1,7 over. Is genoeg. Linda de Mol haalde heel soms iets meer dan 2 miljoen met de koffertjes. Ook BvZ kan boven de 2 miljoen uitkomen op 4 hoor.

  Ben overigens van mening dat BzV op het ‘oude’ SBS waarschijnlijk ook heel goed had gepast. Gevoelsmatig dan.

 16. Beest

  Producenten dreigen graag, een IDTV dreigt ook al jaren Wie is de Mol te verhuizen. En de Avro betaalt elk jaar geen cent extra. Maar idiv durft het niet aan omdat ze zo publieke omzet verliezen en bv met de NOS veel events doen. Dan zit je dus helaas in de greep.

 17. Deadly Viper

  Blue Circle = RTL dus zodra het zou kunnen gaat het naar 4.

 18. werner

  dat gaat naar sbs

 19. west

  @ g8 over een x aantal jaar kijkt er inderdaad geen jeugd meer
  ze worden niet oud!! leven , en eten heel ongezond, worden doof door de harde muziek
  en door de drugs en drank worden ze niet ouder dan 35
  betekend ook dat jongeren zenders straks geen bestaanrecht meer hebben als de 40 -50 plusser meer dan 75 %van de bevolking bestaat

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.