Blue Circle ontkent verhuizing Boer Zoekt Vrouw

Eén verwijt aan de KRO-NCRV-directie die maandag in de anonieme e-mail van boze omroepmedewerkers stond is wel héél smeuïg: er zou zo’n chaos zijn bij de omroep dat Blue Circle zou overwegen om Boer Zoekt Vrouw te verhuizen naar een andere partij, aangezien het contract bijna zou verlopen. Daardoor zou NPO 1 de op een na grootste tv-hit van het land (na Heel Holland Bakt) kwijt kunnen raken aan een concurrerende zender. En dat gerucht lijkt niet helemaal uit de lucht te vallen.

Een maand geleden onthulde Albert Verlinde al dat Yvon Jaspers bijna ontslagen zou zijn als presentatrice van Boer Zoekt Vrouw. Zelfs NPO 1-baas Frans Klein werd op een gegeven moment betrokken bij deze bonje binnen de KRO-NCRV, die overigens óók al door de omroep ontkend werd.

Eén ding is zeker: Blue Circle zal geen énkele moeite hebben om een andere partij te vinden die Boer Zoekt Vrouw wil uitzenden. Sterker nog: de producent zou er goud geld aan kunnen verdienen.

Een verhuizing van Boer Zoekt Vrouw naar RTL of SBS hoeft geen ramp te betekenen. Yvon Jaspers is de laatste tijd toch al behoorlijk in opspraak vanwege haar onophoudelijke geschnabbel in de agrarische sector en veel mensen hekelen haar kinderachtige manier van presenteren. Op zich geen horrorscenario dus. Totdat je denkt aan Kim-Lian van der Meij die ingeklemd tussen Utopia en Hart van Nederland op de traktor springt.

Zo ver gaat het gelukkig niet komen, laat Blue Circle weten aan 6 Inside. “Blue Circle is niet bezig om Boer Zoekt Vrouw bij een andere omroep onder te brengen. We hebben gewoon nog steeds een contract met KRO-NCRV“, zegt directeur Georgette Schlick.

Foto: Linelle Deunk

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen