Diederik Ebbinge gaat RTL Boulevard boycotten

Geplaatst op Tue 12 Feb 2019 om 10:00

Diederik Ebbinge heeft besloten om RTL Boulevard niet langer te woord te staan. Hij gaat de showrubriek van RTL 4 boycotten. Dat laat hij weten op Twitter. RTL Boulevard had maandag een item over De Luizenmoeder en daarin werd onder meer aangestipt dat Ebbinge bekend heeft gemaakt na het huidige tweede seizoen te stoppen. Tv-kenner Ron Vergouwen suggereerde daarbij dat geld mogelijk een reden speelt, terwijl de redactie dat heeft gevraagd aan Ebbinge en hij het ontkende.

Vergouwen in de uitzending: “Hij gaf in de Volkskrant aan dat er geen tweede seizoen komt. Hij zegt in dat interview dat hij andere dingen wil gaan doen en dat is ook wel waar, maar ik heb ook uit betrouwbare bron vernomen dat geld ook meespeelt.”

Vervolgt: “De kijkcijfers gaan door het dak en hij is een van de schrijvers en heeft dit seizoen zelfs ook geregisseerd, maar daar plukt hij niet genoeg de vruchten van. Dat speelt ook mee. Zelf ontkent hij dat overigens.

Daar is Ebbinge not amused over. “RTL Boulevard beweert dat de reden dat ik geen derde seizoen De Luizenmoeder met geld te maken heeft. Dit is totale bullshit en hebben mijn agent en ik vanmiddag doorgegeven. Dat ze dit dan toch beweren is zeer ranzig. Jullie hoeven me nooit meer te bellen. Doei!

Een beetje flauw van Ebbinge is het wel, aangezien Vergouwen duidelijk vermeldde dat Ebbinge dit zelf ontkent. Hij mag natuurlijk best melden welke geruchten de ronde doen.

Overigens klonk Vergouwen in het item wel een beetje als een vieze man toen hij over de kijkcijfers van De Luizenmoeder begon. “Nou, voor kijkcijferfetisjisten is dit wel pure porno natuurlijk“, zei hij verlekkerd. “Ja, vier miljoen, dat halen alleen de hele grote. Al weet ik dat jij een keer 7 miljoen kijkers had, Peter. Maar als je 4 miljoen hebt dan hoor je echt bij de top.”

Foto: AVROTROS
21 Reacties op “Diederik Ebbinge gaat RTL Boulevard boycotten”


 1. Boris

  Moet je Diederik geloven die geen reden heeft om hierover te liegen of een enge man die kickt op kijkcijfers?

 2. Aldus

  De man die al 10 jaar met het idee van Luizenmoeder liep te leuren was Jan Albert de Weerd. Hij is de bedenker van luizenmoeder, schrijver in het eerste seizoen en ook de regisseur van de eerste afleveringen. Ere wie ere toe komt. Hij was er van overtuigd dat het goed was, toen Ebbinge nog dacht dat het niet goed was…

 3. Ron

  Goed zo Diederik!

 4. Sven L.

  Totdat ze weer een boek moeten promoten, een serie, een theatertour, een plaat. Uiteindelijk komt iedereen bij Boulevard zijn handel verkopen.

 5. Rubicon

  Is ook wel lastig verdedigen; Je belt om een gerucht te checken-krijgt te horen dat geld geen issue is-en zegt vervolgens in uitzending dat je het wel hebt gehoord-maar je noemt geen bronnen. tja wat moet je dan. Geldt voor Ebbinge dan de omgekeerde bewijslast? nl. bewijs maar dat het niet zo is….Vergouwen farizeer op dit vlak

 6. Edwin

  Diederik Ebbinge, Ron Vergouwen- kortom: Nederland op z’n smalst.

 7. februari

  Dat is fake nr x van RTL.

  Gaat niet best met RTL. De leugens stapelen zich op.

 8. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wat een gebrabbel weer.

  Kom straks eens met het gerucht dat Diederik een motorboot wil kopen.
  Desgevraagd heeft hij dit ontkent. Maar het is een mooi gerucht. Zo vlak voor de zomer. Motorbootje, spelevaren, bbq op het dek.

  slaat ook nergens op.

  Meer voorbeelden?

 9. Reageerder

  @februari is van de leg

 10. februari

  Reageerder
  Tue 12 Feb 2019 om 11:28

  ben ik nu zo knap of jij zo dom

 11. Henk

  Diederik Ebbinge mag dan wel personage/schrijver/regisseur in/van De Luizenmoeder zijn, maar Ilse Warringa als Juf Ank draagt de serie. Zonder haar zou het nooit zo’n groot succes geweest zijn.

 12. Deadly Viper

  Gister toch maar eens de Luizenmoeder gekeken. Na 5 minuten uitgezet. Nederlandse bagger, wat we gewend zijn dus.

 13. Wanny

  @ Henk

  De kracht is juist dat de serie niet wordt gedragen door 1 persoon. Met alleen Juf Ank zouden er nooit 4 miljoen mensen naar blijven kijken.

 14. Henk

  @Wanny

  OK, maar ze is wel de belangrijkste factor.
  Wel opmerkelijk trouwens, want voor de Luizenmoeder heeft Warringa talloze (bij)rollen gespeeld waardoor ze niet nationaal beroemd werd.

 15. Deadly Viper

  @12:07 gebruik je eigen naam.

 16. aqua

  Hij kan beter Rutte boycotten

 17. insider

  Het klopt; het ging om geld!

 18. Casper

  @Henk om 11.45: Mooi, maar dat doet voor deze discussie totaal niet terzake.

  ——-

  Ebbinge heeft gewoon gelijk. Al meteen toen er over een 2e seizoen werd gedacht heeft hij aangegeven het bij 2 seizoenen te laten. Vergouwen is van het welbekende Boulevard-soort: “Maakt niet uit of het onwaar dan wel ontkend is, het hijgt zo lekker, dus zeg ik het toch.”

 19. Marianne

  Precies wat Casper zegt.
  De waarheid wordt soms vergeten omdat zo’n roddel leuker kopt.
  Erg jammer dit.

 20. Donald Dumb

  Groot gelijk.
  Waarom zou je je überhaupt inlaten met een TV roddelrubriekje?

 21. TV eend

  Zo gemakkelijk om te zeggen dat er een gerucht rondgaat. Domme mensen denken dan gelijk: waar rook is is vuur en je bent gelijk voor een deel veroordeeld. Er is natuurlijk nooit een gerucht geweest maar komt dit uit de dikke duim van de redactie.
  Het is onmogelijk om je daartegen te verdedigen, dus lijkt mij zijn reactie heel logisch.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.