Diederik Ebbinge gaat RTL Boulevard boycotten

Diederik Ebbinge heeft besloten om RTL Boulevard niet langer te woord te staan. Hij gaat de showrubriek van RTL 4 boycotten. Dat laat hij weten op Twitter. RTL Boulevard had maandag een item over De Luizenmoeder en daarin werd onder meer aangestipt dat Ebbinge bekend heeft gemaakt na het huidige tweede seizoen te stoppen. Tv-kenner Ron Vergouwen suggereerde daarbij dat geld mogelijk een reden speelt, terwijl de redactie dat heeft gevraagd aan Ebbinge en hij het ontkende.

Vergouwen in de uitzending: “Hij gaf in de Volkskrant aan dat er geen tweede seizoen komt. Hij zegt in dat interview dat hij andere dingen wil gaan doen en dat is ook wel waar, maar ik heb ook uit betrouwbare bron vernomen dat geld ook meespeelt.”

Vervolgt: “De kijkcijfers gaan door het dak en hij is een van de schrijvers en heeft dit seizoen zelfs ook geregisseerd, maar daar plukt hij niet genoeg de vruchten van. Dat speelt ook mee. Zelf ontkent hij dat overigens.

Daar is Ebbinge not amused over. “RTL Boulevard beweert dat de reden dat ik geen derde seizoen De Luizenmoeder met geld te maken heeft. Dit is totale bullshit en hebben mijn agent en ik vanmiddag doorgegeven. Dat ze dit dan toch beweren is zeer ranzig. Jullie hoeven me nooit meer te bellen. Doei!

Een beetje flauw van Ebbinge is het wel, aangezien Vergouwen duidelijk vermeldde dat Ebbinge dit zelf ontkent. Hij mag natuurlijk best melden welke geruchten de ronde doen.

Overigens klonk Vergouwen in het item wel een beetje als een vieze man toen hij over de kijkcijfers van De Luizenmoeder begon. “Nou, voor kijkcijferfetisjisten is dit wel pure porno natuurlijk“, zei hij verlekkerd. “Ja, vier miljoen, dat halen alleen de hele grote. Al weet ik dat jij een keer 7 miljoen kijkers had, Peter. Maar als je 4 miljoen hebt dan hoor je echt bij de top.”

Foto: AVROTROS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen