RTL geeft Thierry Baudet zijn eerste grote tv-debat

Geplaatst op Tue 12 Feb 2019 om 11:45

Er vinden in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart drie grote televisiedebatten plaats: één bij RTL, één bij EenVandaag en één bij de NOS. Alleen bij het debat van RTL is peilingenreus Thierry Baudet van de partij. Dat bevestigt Harm Taselaar, hoofdredacteur van RTL Nieuws, in het AD. RTL nodigt de acht fractieleiders in de Tweede Kamer die nu de meeste zetels scoren in de peilingen uit en dat gaat ten koste van Gert-Jan Segers van de ChristenUnie.

Virtueel is Baudets Forum voor Democratie nu de vierde partij van het land en daarom doet hij mee aan het RTL-debat. “Het ligt gevoelig om op deze manier te bepalen wie er mee mogen doen“, erkent Taselaar.

Meer deelnemers uitnodigen is volgens hem ‘niet te doen’. “We willen dat mensen die kijken een beetje wijzer worden. Dan moet je de politici ook wat tijd geven om hun standpunt uit te leggen.”

Voor Baudet wordt het zijn eerste grote tv-debat. Eerder mocht hij nog niet meedoen met de ‘grote jongens’. “Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen.

RTL is op 7 maart de eerste met een debat in aanloop naar de verkiezingen. “Anders ben je de zoveelste in een rij, dat vinden wij niet leuk.

EenVandaag en de NOS baseren zich voor de gastenlijst op de laatste verkiezingen. Het EenVandaag-debat is op 18 maart, het NOS-slotdebat op 19 maart.

Het AD-artikel ‘Eerste grote tv-debat voor Thierry Baudet’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO
56 Reacties op “RTL geeft Thierry Baudet zijn eerste grote tv-debat”


 1. Boris

  Dat gaat lachen worden. Leedvermaak en wellicht toch ook een beetje plaatsvervangende schaamte. Factcheckers kunnen alvast deze avond reserveren, want ze zullen genoeg werk hebben voor de rest van het jaar.

 2. Remi

  De Thierry Baudet “Nee” schudder in het publiek
  afgelopen donderdag.

  Minuut 14.40 … en verder.

  https://www.youtube.com/watch?v=YHoB5Ntj1n0

  Ik ben er even druk mee geweest, maar @geenstijl
  heeft het vandaag “opgepikt”.

  WORDT VERVOLGD !!

 3. Spindoctor

  Thierry kan in een debat als dit eigenlijk alleen maar winnen. Op belangrijke dossiers als klimaat, immigratie en vooral nationale soevereiniteit is hij inhoudelijk iedereen de baas.

  Als hij genadeloos wordt aangevallen dan kan hij zich juist afzetten tegen het establishment. Als hij de ruimte krijgt dan is hij zeer eloquent en effectief.

 4. DE GENERAAL

  Inderdaad, Rob Jetten werd bij Jinek al volledig afgemaakt door Baudet en had niks in te brengen, hoewel de linkse deugers anders beweren.

  BREAKING:

  Bij Jinek in het publiek ja en nee schudders…..nieuw belachelijk verschijnsel.

 5. Klaasje v

  Laat Twan Huys dat dan maar presenteren. Kan hij laten zien dat hij meer in huis heeft dan de Roelvinkjes ondervragen.

 6. Henk

  @Remi Wat een isiote complottheorie! Dat geldt ook voor Geen Stijl.

 7. Henk

  Tikfoutje isiote = idiote

 8. age

  ‘Thierry is inhoudelijk iedereen de baas’ ??
  Zelden iemand zoveel onzin horen beweren in een uurtje dan die flapdrol, zondagochtend op tv.
  Zelfs het orakel uit Friesland Hans Wiegel, Baudet fan, was enigszins verbaasd over zoveel domheid..

  Dat daar nog mensen intrappen..

 9. oijoepio

  Kan die microfoon aan?

 10. Deadly Viper

  Onlangs lid geworden van het FvD.

 11. Sven L.

  Ik denk dat iemand hier niet blij mee is; Geert Wilders. Die komt buitenspel te staan in dit debat. Zal me niks verbazen als ‘ie afzegt.

 12. Henk

  @DE GENERAAL ‘deuger’ is net als bijvoorbeeld ‘politiek correct’ en de nog ergere afko ‘policor’ kindergeheimtaal uit de hoek van Geen Stijl. Voor normale mensen betekent ‘deugen’ gewoon ‘goed zijn’ (https://www.encyclo.nl/begrip/deugen)

 13. Deadly Viper

  @12:05

  Gebruik je eigen naam ik zou nooit maar dan ook nooit op een populistische partij stemmen… en heb al helemaal niks met een eng figuur als Baudet.

 14. Bas

  Baudet for president!

 15. aqua

  Als al de ambtenaren en vooral de eerste en tweede kamer wat harder zouden werken is het gas probleem opgelost.
  Dus Rutte doe je best want die stiekeme glimlach bevalt me niet.

 16. aqua

  Gezien de Co2 reduktie is het straks verboden om een scheet te laten.

 17. Peter

  Als je links stemt, heb je sowieso een gigantische kronkel. Links staat voor liegen, bedriegen, propaganda op de npo zenders, niet inhoudelijk openstaan voor discussies, geen tegengeluid enz enz.

 18. Minder of Mirjam

  Ik hoop dat er miljoenen mensen kijken zodat men de grootste Fake News verspreider van Nederland, Baudet, lekker op zijn smoel zien gaan.

  Wat een zonnekoningengedrag heeft die man. Je kan zijn ‘partij’-naam beter veranderen in Forum voor DemoThierry.

 19. Lieke van Lexmond Lover

  Baudet gaat winnen deze verkiezingen! Hij doet het beter dan alle anderen bij elkaar!
  Baudet for president

 20. Frans

  Mirjam de grootste Fake nieuws verspreiders zitten bij Groen Links..af

 21. Erik

  Onbegrijpelijk dat iemand als 12:45 uur de woorden van Rob Jetten of Klaver serieus neemt en alles voor ‘waarheid’ aanneemt. Zulke rare gedachtes of uitspraken heeft Baudet toch niet? Kom idd maar eens met voorbeelden dat 97 procent van de wetenschappers unaniem dezelfde stellig inname neemt.

  RON kom er maar weer in kerel, het is je favoriete onderwerp. Laat je linkse mening maar weer eens horen…

 22. Deadly Viper

  @Peter gelukkig liegt rechts nooit.

 23. RaymondVL

  Ah lekker! Kunnen de gevestigde politieke sneuneuzen er als hyena’s bovenop springen uit angst de controle in de Eerste Kamer kwijt te raken.

 24. west

  @ Peter, ga eerst bestuderen wat links is . wat jij schrijgt is gaat over VVD D66 CDA
  en kom eens met bewijzen dat de p. o.verenigingen links zijn
  kan me niet voorstellen dat de AVRO TROS KRO NCRV EO linkse omroepen zijn
  dat kan ik me wel voorstellen bij de VARA VPRO ! , Maar u bent niet de enige die niets weten van de kleur van een omroep
  95% weten dat niet , dus neem het u ook niet kwalijk, als waarsschijnlijk RTL kijker

 25. robb

  Erik ,Het nog onbegrijpelijk dat men de uitspraken van Baudet serieus nemen ,Buma is superlinks en fvd is een midden partij ,dat is zoveel mogelijk nep nieuws de wereld in slingeren .

 26. robb

  Eo zit tegen het linkse aan hebben veel met Christen Unie.

 27. Deadly Viper

  Peter is vast zo’n laag geschoold ontevreden figuur met laag inkomen, die alles wat geen PVV of FvD is links noemt en Rutte de schuld geeft van alles wat mis is in z’n leven net als de rest van die gele hesjes losers.

 28. F. Huffnagel

  Ik fantaseer regelmatig over Premier Baudet. Wat moet dat fantastisch zijn. Grenzen dicht, middelvinger naar de EU, geld naar Defensie ipv naar klimaatnonsens en realpolitik

  Go Thierry!

 29. west

  Baudet schijnt hoogbegaafd en geleerd te zijn ,dus is geen domme politicus !
  Maar hij krijgt , jammer genog , geet poot aan de grond in de eerste en tweede kamer De gevestigde orde zullen niet gaan samenwerken , ook niet met de PPV
  die ze als populisten zien ! Ze zijn bang voor hun status en er wiordt nu al een plan gesmeed om ze buiten de regering/kanbinet te houden
  Alleen als FVD en PVV samen 76 zetels weet te halen Dan zetten ze de VVD CDA D66 GL buitenspel en het is mogelijk!!! Eens had de P.V.D.A. 60 zetels , dus het kan

 30. Deadly Viper

  @West gelukkig heeft deze generatie maar dan 1 TV zender en toegang tot internet zodat mensen lekker hun eigen mening kunnen volgen en dat de kans op PVV/FvD kabinet heel klein is.

  Daarbij komt ook nog dat de PVV als een pauper partij gezien wordt waar alleen de onderlaag van de samenleving zich bij betrokken voelt en zal de media nooit meewerken om het imago van deze vreselijke partij op te poetsen.

 31. robb

  Nederland word onbestuurbaar als het zo doorgaat,pvv,fvd,dieren partij,denk,sp,sgp,50 plus zitten in de peilingen op 65 tot 70 zetels dat zijn partijen die niet gaan en willen regeren ,dus al wat over is moet een kabinet maken met 6 partijen .

 32. robb

  Deadly Viper ,Het was heel eenvoudig vroeger de werkgevers hadden de vvd ,ging je naar de kerk Kvp , Chu en Arp dat is nu het Cda en de rest Pvda .

 33. Deadly Viper

  Gelukkig is die tijd voorbij @ Robb.

 34. Thomas

  Waarom zou Baudet aanschuiven bij de NPO propaganda zender van activististische actiegroepen en wetenschappers die dag in dag uit het volk rijp maken voor de ondergang van de planeet, tientallen meters zeespiegel stijging, insecten over 100 jaar uitgestorven met als gevolg hongersnoden, Noordpool en Zuidpool zonder ijs, etc., het is toch al te laat volgens de NPO en linkse MSM.

 35. Feder

  Opvallend dat de NPO de vierde partij van Nederland (zo blijkt al maanden uit peilingen) niet aan de debatten laat meedoen. Of is de NPO bang dat kijkers worden wakkergeschud uit een natte multicultiklimaatdroom als Baudet een wat realistischer verhaal laat horen dan de doctrine waarmee de NPO ons dagelijks indoctrineert?

 36. Huiskamer

  De angst voor Tjerrie… Een enorm ledenaantal binnen binnen een jaar (ook ik !) en nummer 3 in de peilingen. Het liefst wil de Staatsomroep/RLT/Radio1 hem compleet de mond snoeren. Waarom ? Het plebs mag zijn mening niet horen !
  Goed nieuws: Forum scoort gigantisch op de sociale media.

 37. StefanV

  Het is vooral bizar dat de NOS Baudet niet uitnodigt.

 38. b

  Eng mannetje , heb steeds het idee naar een bijzonder slechte acteur te kijken bij dat Baudet geval. Zegt te strijden tegen de elite terwijl hij het prototype is van elite.

 39. Erik

  Het is algemeen bekend dat de NPO linkser dan links is…

  Daar is toch geen discussie over mogelijk????

  Dat het zelfs hier met mediafiguren in twijfel wordt getrokken, niet normaal!!

 40. robb

  Huiskamer ,A sociale media bedoel je ,zonder tegenspraak mensen brainstormen met nep nieuws.

 41. Jan

  Vandaag weer gezien waar Groenlinks voor staat. Miljarden willen pompen in een klimaatakkoord wat 0.00007 graad minder opwarming oplevert, maar de burger wel met enorme extra schulden zal achterlaten (isolatie woning, warmtepomp, elektrische auto), maar aan de andere kant een walgelijke proefballon betreffende de gezondheidszorg voor 70+ers oplaten.
  Wat mij betreft zou Baudet bij elk debat moeten zijn. Zijn potentieel is nu eenmaal enorm, of je het met hem eens bent of niet.

 42. west

  @nee @ Erik in dit land praat men iedereen na !
  De NPO is geen omroepvereniging heeft ook geen politieke kleur
  zij waark en regelt de belangen van de omroemverenigingen, als u iets schrijft moet u het wel goed schrijven dus moet u de omroepverenigen noemen die links of recht of in het midden zijn ! je schrijft toch ook niet dat als je het over de reg en lokale omroep hebt dat ROOS en OLON links zijn!

 43. robb

  Jan , Dat zijn praatjes van Baudet en jij gelooft het 0.00007 dat kan je helemaal niet meten ,nep nieuws.

 44. Jan

  @Robb,

  Dat getal komt van Rob van Dorland van het KMNI, zie

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/10/19/regeerakkoord-helpt-klimaat-met-00003-graden-13584998-a1578000

  Dan het stukje “En, klopt het?” lezen.

 45. liefkleinhertje

  Eens kijken of er dan ook ja en nee knikkers op de achtergrond te zien zijn.
  Dat halvegare voorhoofd (Jinek) zit er vol mee.

 46. Erik

  West: geen discussie mogelijk!!!! De NPO IS LINKS. Geen naapgedrag, ik zie dat toch zelf man. Als iemand als Baudet wordt uitgenodigd in een programma als ‘Jinek’ dan wordt er wel geregeld dat precies in zijn camerashot een ‘nee-schudder’ in het publiek zit. Andersom ook trouwens.

  En al die programmas met linkse onderwerpen, arme vluchtelingen, pro moslim, anti zwarte piet, meer vrouwen op posities, meer minderheden zowel voor als achter de schermen, politiek correctheid enz enz. Dat hoef ik hier toch niet te vertellen he. Notabene wordt dit zelf toegegeven door bepaalde presentatoren zoals Rik Velderhof e.d.

 47. Dij Enkletser

  Alleen Baudet is interessant,ben benieuwd wat hij te vertellen heeft.

  in mindere mate ook 50+,en welke kant de SP opgaat

  VVd,CdA,GL,d66,cU,PvdA,SgP,
  Niet interessant.

 48. anoniem

  Wat krijgt extreem rechts toch veel aandacht in de media. Blijkbaar snakt onze industrie naar een asocialer rechts beleid.. Nu het volk nog… :-S

 49. Henkie

  Baudet is toch die mafklapper die dat Oekraine refrendum liet organiseren en na afloop zei dat het hem om de EU te doen was en niets met Oekraine te maken had?

  Hij heeft er weer een boel leden bijgekregen. Verder is er geen verschil met de PVV, je hebt als lid geen zak te vertellen.

 50. Bart

  @DV Je snapt er echt niet veel van he. Ook weer zo raar doen tegen Robb.

 51. aammehoela

  Forum voor Dictatuur is de enige echte afkorting voor die waardeloze partij. Daar waar 97% van de wetenschappers het over eens is doet hij af als kolder. En dat Nederland als enige wat gaat doen is onzin. Zelfs in het Midden-Oosten zijn ze volop bezig met bv. waterstof. En ook in China zijn ze bezig. Mede om die vieze smerige lucht in Peking weg te krijgen. Als het niet om het klimaat gaat dan wel om schone lucht voor de bevolking te krijgen. Twee vliegen in een klap. En ongetwijfeld zullen de Aussies ook wel wat doen nu het weer bijna 49 graden geweest is tijdens hun hoogzomer.

 52. M

  Dat wordt weer alle ballen op Baudet… Maar daarmee maken ze hem alleen maar groot :)

 53. anoniem

  @M: Extreem rechts wordt groot gemaakt door onze media, niet door hun critici..

 54. anoniem

  Men hoopt natuurlijk op een FvD, PVV en VVD kabinet.. Maar ik vrees dat dit enige onrust zal veroorzaken in ons landje..

 55. Donald Dumb

  PVV zal echt niet meer in welk kabinet dan ook terechtkomen.
  Dat eenmanscluppie heeft kans gehad maar heeft de boel toen zelf laten klappen.
  En FvD zal toch ook bij andere aan moeten kloppen voor een meerderheid…

 56. anoniem

  @Donald Dumb: Dat was gewoon een spelletje tussen dhr. Rutte en zijn vriend meneer Wilders?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.