RTL geeft Thierry Baudet zijn eerste grote tv-debat

Er vinden in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart drie grote televisiedebatten plaats: één bij RTL, één bij EenVandaag en één bij de NOS. Alleen bij het debat van RTL is peilingenreus Thierry Baudet van de partij. Dat bevestigt Harm Taselaar, hoofdredacteur van RTL Nieuws, in het AD. RTL nodigt de acht fractieleiders in de Tweede Kamer die nu de meeste zetels scoren in de peilingen uit en dat gaat ten koste van Gert-Jan Segers van de ChristenUnie.

Virtueel is Baudets Forum voor Democratie nu de vierde partij van het land en daarom doet hij mee aan het RTL-debat. “Het ligt gevoelig om op deze manier te bepalen wie er mee mogen doen“, erkent Taselaar.

Meer deelnemers uitnodigen is volgens hem ‘niet te doen’. “We willen dat mensen die kijken een beetje wijzer worden. Dan moet je de politici ook wat tijd geven om hun standpunt uit te leggen.”

Voor Baudet wordt het zijn eerste grote tv-debat. Eerder mocht hij nog niet meedoen met de ‘grote jongens’. “Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen.

RTL is op 7 maart de eerste met een debat in aanloop naar de verkiezingen. “Anders ben je de zoveelste in een rij, dat vinden wij niet leuk.

EenVandaag en de NOS baseren zich voor de gastenlijst op de laatste verkiezingen. Het EenVandaag-debat is op 18 maart, het NOS-slotdebat op 19 maart.

Het AD-artikel ‘Eerste grote tv-debat voor Thierry Baudet’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen