Peter van der Vorst belt Robert Jensen op: ‘Hé, hallo!’

Peter van der Vorst heeft Robert Jensen dinsdag opgebeld om de lucht te klaren. De twee kunnen nu weer prima door een deur. Dat vertelt de talkshowhost in zijn podcast. Jensen schold Van der Vorst vorige week uit voor teringlijer, maar een dag later werd bekend dat die ’teringlijer’ straks de nieuwe tv-baas is van RTL. “Nog geen veertig minuten geleden ging mijn iPhone XS Max. Het viel hier stil in het Jensen Headquarters, want welke naam zagen wij op het scherm staan?

Die van Peter van der Vorst. “Het viel doodstil. Mensen trokken lijkbleek weg tegenover mij. Is dit het telefoontje wat we met z’n allen vreesden? Is dit het moment dat de Jensen-haters in de linkse media eindelijk hun zin krijgen?“, grapt hij.

Hoe begon het gesprek? “Ik zei: ‘Hé, hallo, Peter!’ Ha ha ha. Aan de andere kant was het geluid van een bulderlach te horen en werd het bevestigd met: ‘Hé, hallo!’ Na een paar seconden werd wel duidelijk dat we er wel uit gaan komen met elkaar. Peter zei tegen mij: ‘Ik heb je gisteren ook al een paar keer gebeld.’”

Dat heeft Jensen niet gezien. “Omdat ik de hele dag werd gebeld door de pers en media over Peter van der Vorst, maar Peter heeft me zelf dus ook gebeld over Peter van der Vorst. Ha ha.”

Wat hebben ze besproken? “Hij is nu wel de grote baas bij RTL, dus ik wil dit soort gesprekken wel confidential houden. Wat grappig is in dit soort situaties is dat wij heel duidelijk hebben gezegd dat er helemaal geen probleem is en dat we prima verder kunnen. We kennen elkaar al zo lang en we begrijpen elkaar allemaal wel. Er is niks aan de hand. Ik ben niet ontslagen dus. Ik heb hem gefeliciteerd met z’n nieuwe baan en heb gezegd dat ik het een heel uitdagende baan vind.”

Wij begrijpen elkaar. Ik zei ook: ‘Vanavond heb je tenminste een leuke uitzending, want Prem is te gast, een collega-SP’er van je.’ Daar moest hij ook weer erg om lachen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen