Alberto Stegeman vreest niet voor ontslag bij SBS 6

Alberto Stegeman heeft niet het gevoel dat hij op de wip zit bij SBS 6. Hij is immers nog twee jaar verbonden aan de zender. Dat heeft de presentator gezegd op Radio 538. Door de ontslaggolf bij SBS 6 ontstonden er gisteren geruchten over de toekomst van Stegeman bij de zender. Daarop besloot de zender om een persbericht te versturen dat hij vorig jaar een contract heeft getekend dat hem in 2019 en 2020 aan Talpa Network verbindt. De presentator hoeft zich dus geen zorgen te maken.

Stegeman is nooit bezorgd geweest. “Nee, want ik wist al veel langer dat ik zou blijven, dus volgens mij is dat persberichtje ook een beetje in antwoord op de geluiden van gisteren. Van: ‘Wie is de volgende?’, en: ‘Alberto zal ook wel weggaan.’ Dat is absoluut niet waar. We hebben een tijdje geleden al afspraken gemaakt voor dit jaar en volgend jaar zelfs, dus daar was geen sprake van.”

Het persbericht was vooral om de gemoederen te bedaren, aldus Stegeman. “Dit is vorig jaar allemaal al beklonken, maar omdat er zo veel vragen kwamen, vonden ze het goed om het even in de kiem te smoren. Mensen kunnen zich gewoon blijven melden met verhalen.

Hij is wel geschrokken van het ontslag van Piet Paulusma en Rob Geus. “Ja, dat viel ook wel rauw op mijn dak. Ik vind het ongelooflijk jammer voor Piet en Rob dat ze na zo veel jaren trouwe dienst niet verder mogen. Ik vind het bijzonder jammer.”

Wat vindt hij van de plannen die John de Mol heeft met SBS 6? “Dat vind ik altijd ontzettend moeilijk. Ze hebben allerlei ideeën over zo’n zender, maar het zal je niet verbazen dat ik het jammer vind dat ik mijn collega’s kwijtraak en volgens mij is heel Nederland het er over eens dat je Piet niet zomaar weg moet doen. Blijkbaar zijn er andere ideeën vanuit de zender. Wat precies de overweging was, weet ik ook niet.”

Lees ook: SBS 6 met statement over Alberto Stegeman (vanochtend)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen