Albert Verlinde: ‘Job Gosschalk zit in Israël op Grindr’

Albert Verlinde hoopt dat de jongens in Tel Aviv iets weerbaarder zijn dan die bij ons. De castingboef is daar gesignaleerd op Grindr. Dat heeft de showkoning gezegd in zijn programma 6 Inside. Grindr is een app waarmee homoseksuele mannen met elkaar in contact kunnen komen. Kennelijk vindt Verlinde het discutabel dat Gosschalk daar op zit. “Hij zit op dit moment ergens in Tel Aviv. Ik hoor zelfs dat hij daar op Grindr zit, dus nog steeds vrolijk contact legt. Maar dat mag iedereen doen.” 

Het is niet bekend hoe Verlinde aan zijn informatie komt, maar het is goed mogelijk dat zijn echtgenoot Onno Hoes de hele avond heeft lopen scrollen en uiteindelijk in Tel Aviv uit kwam. Hij is immers ook een grootverbruiker van de populaire app.

De showmedia, met Evert Santegoeds van de Privé voorop, smulden ervan toen in 2013 de Grindr-foto’s van Hoes uitlekten. “Burgemeester Hoes… zonder ambtsketen!“, kopte hij.

Uiteindelijk leidde Hoes’ Grindr-gebruik tot een enorme mediarel, waar Verlinde enigszins door in verlegenheid werd gebracht.

Het heeft Verlinde’s hele manier van tv-maken veranderd, vertelde Hoes in 2016. “Hij realiseert zich beter wat de effecten zijn van dit soort journalistiek op iemands leven. Ik denk dat hij in zijn werk terughoudender is geworden. Je zou het een soort loutering kunnen noemen.

Een paar maanden geleden riep Verlinde de voormalig casting director nog op om zijn mediaboycot te laten vallen. “Job doet alsof hij de koning is door andere mensen het woord te laten doen. Maar als je een vent bent, doe je zelf het verhaal en ga je door het stof.

Lees ook: Onno Hoes: ‘Ik heb nooit ‘pijpmondje’ gezegd’ (2015)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen