Onno Hoes: ‘Ik heb nooit ‘pijpmondje’ gezegd’

Onno Hoes heeft tijdens zijn stiekem door PowNed gefilmde date met lokhomo Robbie Hasselt nooit het woord ‘pijpmondje’ in de mond genomen. Dat vertelt hij vandaag in de Volkskrant. Hoes stelt dat de beelden zijn gemanipuleerd. “Er zijn dingen geciteerd alsof ik ze gezegd zou hebben, terwijl hij dat gezegd heeft. Laat ik maar dat woord pijpmondje noemen: dat heb ik niet gebruikt, maar hij. Als je de band terugluistert, dan hoor je dat hij dat zegt: ‘Lekker pijpmondje hè, burgemeester?’

De oud-burgemeester van Maastricht vervolgt: “Ik zeg dat helemaal niet. Maar zij hebben dat zo in de publiciteit gebracht, waardoor het een eigen leven is gaan leiden.

PowNed heeft in de rechtszaal toegegeven beelden te hebben gemanipuleerd, aldus Hoes. “Ze hebben een context gecreëerd die er helemaal niet was. We hebben vorige maand in de bodemprocedure voor de civiele rechtbank de banden opgevraagd om te bewijzen dat ze niet kloppen.

Dat zie je in het tweede fragment waarbij Hoes en de lokhomo in een Italiaans restaurant in Maastricht zitten, zegt hij. “Er loopt een band met teksten mee die helemaal niet klopt met de beelden. Ze doen alsof ik in een openbaar restaurant, met allemaal mensen om me heen, allerlei seksuele toespelingen maak. Maar dat heb ik helemaal niet gedaan.”

Hoes had het idee dat de lokhomo tijdens het gesprek uitzocht of hij hem aantrekkelijk vond. “Ik ben nooit uit mezelf begonnen: goh, wat ben jij een lekker ding. Maar als hij me dat voorlegt, dan kan ik kiezen tussen ja of nee, of iets daar tussenin. Zo is dat gesprek opgebouwd. En als je dat in de voice-over gaat omdraaien, dan heb je wel een probleem. Want dan is de beeldvorming totaal anders.”

Hoe dan ook: Hoes’ date met de lokhomo werd één mediarel. “Als je het transscript naleest, dan gaat het helemaal nergens over. Maar het is het beeld geworden, omdat het die keurige burgemeester is, die ex-man van Albert Verlinde.

Dat is wel een heel leuk verhaal. Dat snap ik ook wel. Ik ben ook kijker en lezer van media. Dat sommige media daar bovenop sprongen, verbaasde me niets.”

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen