Carlo Boszhard ziet tv-droom in rook opgaan door Peter

Carlo Boszhard zal de waarschijnlijke aanstelling van Peter van der Vorst als de nieuwe programmadirecteur van RTL met gemengde gevoelens aanschouwen. Het is namelijk algemeen bekend dat het nog altijd zijn droom is om in de voetsporen van zijn goede vriend Erland Galjaard te treden. Van der Vorst is als producent van een hele rits succesvolle RTL-titels echter iets gekwalificeerder. Boszhard is tegenwoordig druk met het samenstellen van musicals voor basisscholen.

Bijna tien jaar geleden sprak Boszhard de wens om de programmabaas van RTL te worden voor het eerst uit. “Een comedy maken, echt acteren, regisseren, programmadirecteur worden bij RTL 4. Nee hoor, er zijn nog genoeg dingen die ik zou willen doen“, zei hij in 2010.

Galjaard reageerde daar in 2013 op: “Hij heeft er veel kijk op, maar hij is nu nog te bevooroordeeld omdat hij zelf televisiemaker is.

Boszhard herhaalde zijn wens in 2016. “Over de toekomst praat ik veel met Erland Galjaard, de programmadirecteur van RTL. Wat hij doet, lijkt mij ook leuk.

En een paar maanden later: “Wat Erland Galjaard doet bij RTL 4, een zender opbouwen en programmeren, vind ik bijster interessant. Beslissingen nemen over programma’s wel of niet uitzenden, op welke tijd en met welke gezichten, dát is het vak.

Nu ziet Boszhard met lede ogen aan hoe Van der Vorst zijn droombaantje inpikt. Hopelijk voor zijn collega’s bij De TV Kantine hangt er geen bokkenpruik in de kast.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen