Carlo Boszhard ziet tv-droom in rook opgaan door Peter

Geplaatst op Thu 07 Feb 2019 om 12:15

Carlo Boszhard zal de waarschijnlijke aanstelling van Peter van der Vorst als de nieuwe programmadirecteur van RTL met gemengde gevoelens aanschouwen. Het is namelijk algemeen bekend dat het nog altijd zijn droom is om in de voetsporen van zijn goede vriend Erland Galjaard te treden. Van der Vorst is als producent van een hele rits succesvolle RTL-titels echter iets gekwalificeerder. Boszhard is tegenwoordig druk met het samenstellen van musicals voor basisscholen.

Bijna tien jaar geleden sprak Boszhard de wens om de programmabaas van RTL te worden voor het eerst uit. “Een comedy maken, echt acteren, regisseren, programmadirecteur worden bij RTL 4. Nee hoor, er zijn nog genoeg dingen die ik zou willen doen“, zei hij in 2010.

Galjaard reageerde daar in 2013 op: “Hij heeft er veel kijk op, maar hij is nu nog te bevooroordeeld omdat hij zelf televisiemaker is.

Boszhard herhaalde zijn wens in 2016. “Over de toekomst praat ik veel met Erland Galjaard, de programmadirecteur van RTL. Wat hij doet, lijkt mij ook leuk.

En een paar maanden later: “Wat Erland Galjaard doet bij RTL 4, een zender opbouwen en programmeren, vind ik bijster interessant. Beslissingen nemen over programma’s wel of niet uitzenden, op welke tijd en met welke gezichten, dát is het vak.

Nu ziet Boszhard met lede ogen aan hoe Van der Vorst zijn droombaantje inpikt. Hopelijk voor zijn collega’s bij De TV Kantine hangt er geen bokkenpruik in de kast.

Foto: RTL
23 Reacties op “Carlo Boszhard ziet tv-droom in rook opgaan door Peter”


 1. Linde

  Wie weet. Volgens Albert was er een top 5, misschien zit Carlo daar ook wel tussen.. Dat RTL met Peter praat, wil vast niet zeggen dat ze niet met anderen praten. Ze zijn er al een jaar mee bezig, wie weet wie er al nee heeft gezegd?

 2. Charrel Kip

  Ja leuk de gehele dag Telekids..

 3. Tijl

  Nou ja de kans dat Peter het wel wordt is gewoon groot. Anders staat hij net als mogelijk Carlo straks bekend als degene die naast de baan greep, dan ben je niet meer serieus te nemen bij een Boulevard. Overigens zal daar weinig veranderen als Peter de baas is, hij kan moeilijk zijn eigen clubje afkraken.

 4. pieter

  Carlo Boschard programmadirecteur? Nou, ga hem eerst maar wegen, ik denk dat hij te licht wordt bevonden??? Of Peter de juiste skills heeft????

 5. Eric

  Wat een cynisch stukje, echt vreselijk hoe hier geschreven wordt over Nederlandse iconen. Iedereen die met Carlo heeft gewerkt weet dat hij een programma maker in hart en nieren is. Hij was een goede kandidaat geweest. Alleen insiders weten waarom Peter voorgesteld is voor deze positie, wat ik overigens ook een goede kandidaat vind.

 6. Deborah

  Ik had Carlo zeker op die plek gezien. Volgens mij is hij niet alleen met basisschool musicals bezig maar is hij zelf ook tv producent, dat heb ik nota bene op deze site gelezen. Dat wordt nu in dit artikel verzwegen omdat het dan wat pijnlijker overkomt….cheap.

 7. Paul

  Wat een onzin, wat iemand in 2016 voor het laatst heeft geroepen kan toch met de jaren veranderen. Nergens op gebaseerd, misschien zou je eerst Boszhard een belletje moeten geven en vragen of hij het daadwerkelijk erg vind?

 8. orrens

  Carlo stond ook in de top 5 net als de man van Chantal….weet ik.

 9. Tina

  Carlo is nog lang niet klaar als presentator, Peter wel….dus juiste keuze!

 10. K

  Er is nog niks beklonken…kan nog alle klanten op…met Carlo gaat het denk ik meer om de lachers op de hand te krijgen…Peter daarin tegen is een stuk volwassener …dat is mijn mening

 11. Coca Cola

  Carlo is niet gekwalificeerd hiervoor. Peter wel en Ewout Genemans zou ook éénvan de kandidaten zijn.

 12. kanonsschot

  Was het maar waar geweest, Carlo is een veel betere tv man dan Peter(geen humor)

 13. Hans

  @Coca Cola:

  Genemans is een onbetrouwbaar type. Manipuleert de kandidaten van zijn realityshows om ze op een bepaalde manier neer te zetten. En betaalt zijn personeel structureel laat of niet uit. Ken meerdere mensen die niet meer met hem willen werken. Dus lijkt me niet echt een geschikte kandidaat.

 14. jroen

  ‘Hij heeft er veel kijk op, maar hij is nu nog te bevooroordeeld omdat hij zelf televisiemaker is.’ Nou.. En laat Peter dat nou ook zijn..

 15. Stille

  @coca cola, Genemans…..tuurlijk.

 16. robb

  Wie is de echte Carlo hij denk dat hij zelf ook een typetje is.

 17. Joop

  Hij heeft van John als 2e keus een zwembad gekregen. moet je eens zien hoe die er uit ziet. Eerst leren Carolientje hoe je dingen moet onderhouden.

 18. Kijkcijfers

  Genoeg voer voor de tv kantine. Graag wel per aflevering en niet steeds de zelfde typetjes. Als carlo als peter gaat over de set wandelen.

  Mis koefnoen en de Kwis.

 19. Jos

  Jammer. Ik denk niet dat Peter vd v hier geschikt voor is. Vertrouw hem niet. Carlo lijkt me een spannende en goede keuze!

 20. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Zie je nou!!
  Die Carlo zat altijd wel een beetje gek te doen op tv
  maar stiekem was ie altijd al programmadirecteur van een
  redelijk grote Europese zendergroep.
  Wat raar eigenlijk dat coke-boy met de eer gaat strijken
  en Carlo weer de assistent van Irene Moors wordt.
  Nou ja, iemand moet het doen.
  En Irene is super lievvv.

 21. Gênant

  woehahaha Carlo B. kan niet eens een normale mail
  opstellen, laat staan een groot bedrijf als RTL runnen.
  Wat een gênante overschatting van deze
  basisschoolmusical vertegenwoordiger.

 22. Imke

  Carlo had dit met 2 vingers in zijn neus gedaan, die heeft meer creativiteit in zijn pink dan menigeen in het koppie. Onderschat hem niet!

 23. CreaBea

  Imke: Die vingers zaten al ergens anders

  Kijkcijfers : format is ook op hem persoonlijk gemaakt, kan niet in het buitenland.

  Stille : Genemans best een aardige knul, alleen formatjes van 1+1=2 kaliber, niks bijzonders

  Tijl : best groot kans dat Peter het niet word. Ik heb wel een andere naam horen vallen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.