André Hazes jr. boycot Wilfred Genee: lange tenen

André Hazes jr. is de zoveelste BN’er die niet kan omgaan met een kritische mening. Hij boycot Wilfred Genee omdat hij jaren geleden heeft gezegd dat hij hem te jong vindt om het liedje Ik Leef Mijn Eigen Leven te zingen. Dat bleek dinsdagavond tijdens Veronica Inside op Radio Veronica. Hazes zou donderdag langskomen in de radioshow, maar zegde af. Sidekick Rick Romijn las live op de radio het verbazingwekkende mailtje voor dat de volkszanger hem hierover heeft gestuurd.

Hazes zegt in het mailtje: “Hoi Rick, ik kom vandaag terug van de Vrienden van Amstel en ik zie het promoschema van donderdag. Ik zie daar ook een promo bij Wilfred Genee tussen staan. Zoals bekend heeft Wilfred zich in het verleden erg negatief uitgelaten over mij en dan met name over mijn vertolking van Ik Leef Mijn Eigen Leven.”

Middels deze weg wil ik deze promo dan ook annuleren. Wilfred is op de hoogte van het feit dat ik nooit meer met hem wil samenwerken. Het is dan ook vreemd dat hij het alsnog probeert in te plannen. Sorry dat dit niet eerder is gesignaleerd. Tot snel.

Rick Romijn: “Donderdag zou André Hazes jr hier komen. Daar ben ik vrij lang mee bezig geweest. Ik heb ook duidelijk aangegeven dat jij hier de presentator van het programma bent.

Bizar

Genee vindt het bizar dat Hazes zó lichtgeraakt is. “Ik moet je eerlijk zeggen dat ik geen flauw idee heb waar het over gaat. Hij heeft ooit een keer gezeten bij VI Oranje Blijft Thuis en toen was hij beledigd over het feit dat we hem geen vragen over voetbal hebben gesteld. Hij heeft wel een nummer gezongen van z’n vader, ik geloof Kleine Jongen.”

Hij vervolgt: “Ik heb ook een keer in een interview gezegd dat ik het jammer vind dat hij mijn lijflied, Ik Leef Mijn Leven Zoals Ik Het Wil, zingt, omdat ik vind dat als je jong bent je het nog niet kunt zingen. Ik heb dat ooit eens in een interview gezegd en ik heb hem daarna nooit meer gesproken. Ik heb hem twee jaar geleden nog een mailtje gestuurd: ‘Ik begreep dat je boos op me was, misschien is het verstandig dat we een keer contact hebben. Dit is mijn nummer.’ Nooit meer wat van gehoord.”

Je kunt erover twisten of Hazes te jong is om bepaalde liedjes te zingen of niet, maar daar gaat het niet over, aldus Genee. “Ik heb hem daarna nog een keer gehoord met de vertolking bij Beste Zangers en dat vond ik mooi, maar ik begrijp niet helemaal waar dit over gaat. Als ik dat vind, is dat toch gewoon een mening? Waar hebben we het over? Als je daar zo beledigd over bent, dan praat je daar toch een keer met iemand over?

Ik zeg: ‘Laten we erover praten’ en dan krijg je zo’n mailtje. Ja, dan ben je lekker volwassen. Dan snap je het ook wel, het leven. Ik mag dat toch vinden? Ik mag toch vinden dat je een bepaalde leeftijd moet hebben om dit nummer te kunnen zingen?

Huisman

De vroegere tv-ster Henny Huisman gaat proberen om een lijmpoging te ondernemen. Hij krijgt een vaste rol in Veronica Inside, waarin hij ruzies probeert te sussen.

De beelden:

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen