Ali B komt met SBS-show, krijgt veeg uit pan van Albert

Het primeurgehalte van 6 Inside valt een beetje tegen en daarom besloot SBS 6 de komst van een nieuw programma met Ali B woensdagavond aan te kondigen in de geplaagde showrubriek van Albert Verlinde. Dat was te zien op de zender van Talpa TV. Ali B krijgt een programma over racisme en vooroordelen. “Hoe cool is het als je drie totaal verschillende mensen ziet waarvan je denkt: die kunnen nóóit samengaan, en die alle drie een gedeelde passie hebben?“, zegt de rapper.

Daar draait het programma dus om: het verbinden van culturen. “Als ik dan zie dat mensen die verschillend leken te zijn helemaal niet verschillend zijn, maar juist één passie delen: dat is de kracht van dit programma.”

Veel mensen verwijten immigranten uit Noord-Afrikaanse landen dat ze zich niet goed aan onze wet houden. Dat geldt in elk geval wel voor rapper Boef, die onder contract staat bij Ali B.

Boef heeft zulke grove verkeersovertredingen begaan dat hij anderhalf jaar lang zijn rijbewijs kwijt is. Maar daar wil Ali B voor de camera van 6 Inside niets over zeggen. Zwak, vindt Verlinde.

Verlinde: “Wat ik niet zo fantastisch vind is dat hij Boef in zijn stal heeft en vandaag was de uitspraak over Boef en dan wil je natuurlijk ook van Ali B weten wat hij vindt van dat rijden met 300 kilometer in de bebouwde kom door Brabant heen. Dan wil Ali daar niets over zeggen en dat vind ik kinderachtig.”

Dan denk ik: kom op, je bent z’n baas op een bepaalde manier, je werkt met die man, dan weet je toch ’s ochtends als je wakker wordt dat je er een statement over moet maken. Dat vind ik een beetje onderduiken en ik vind het echt niet slim voor Ali.”

Als bij mij iemand in het bedrijf iets doet en er wordt aan mij een reactie gevraagd, dan ga ik niet zeggen: ‘Daar wil ik niks over zeggen.’ Kom op.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen