Angela Groothuizen: ‘Ik ben geen transgenderhater’

Angela Groothuizen reageert op de commotie rondom de auditie van kandidate Lisette Brillemans in Holland’s Got Talent. Ze is geen transgenderhater. Dat heeft ze laten weten op Facebook. Brillemans betrad het podium, waarna Groothuizen tegen haar collega’s in de jury zijn: “You know him?” Een Instagram-transgender sprak er schande van dat Groothuizen een transgender belachelijk maakte. Later gaf Brillemans aan geen transgender te zijn, maar gewoon een vrouw.

Hoe dan ook: Groothuizen wil van het beeld af dat ze niet inclusief zou zijn. “Dag lieve allemaal. Vanmorgen zag ik dat er wat consternatie is geweest over een opmerking die ik heb gemaakt in Holland’s Got Talent en vooral de lhbt-community had daar last van. Maar lieve mensen, luister toch: jullie weten toch beter?

Ze benadrukt zich juist in te zetten voor lhbt’ers. “Ik ben ambassadeur van Mama Cash, ik ben ambassadeur van Aidsfonds. Dat zijn juist de dingen waar ik me druk over maak: de acceptatie van iedereen. Ik heb thuis een druk huisgezin en ook daar zijn transgenders, dus dat is het helemaal niet, maar ik kende Lisette Brilleman (ze bedoelt Brillemans, red.) niet.”

Groothuizen dacht dat er een man op het podium stond. “Ik dacht dat het een verklede man was, want ik zit best wel ver van het podium en ik zie niet zo scherp, dus het was geen nare opmerking van mij. In elk geval niet bedoeld. Ik schrok er zelf ook van toen ik het terugzag, maar wij zien het filmpje vooraf niet en weten niet wie er op komt.”

We zitten best een eind van het podium vandaan, vandaar. Dus maak je geen zorgen: alle lhbt’ers en de hele plus is bij mij altijd welkom.”

Lees ook:
‘Angela Groothuizen en RTL 4 bespotten transgender’ (28 januari)
HGT’s Lisette Brillemans: ‘Ik ben geen transgender’ (29 januari)

Foto: Facebook

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen