RTL 4 betreurt onhandige herhaling Erland en Wendy

Geplaatst op do 10 jan 2019 om 10:00

RTL 4 betreurt dat ze uitgerekend dinsdag de aflevering van Buurman Wat Doet U Nu? over Wendy van Dijk heeft herhaald. Dat laat de zender vandaag weten aan De Telegraaf. Van Dijk en haar man Erland Galjaard maakten dinsdag bekend in een huwelijkscrisis te zitten. ’s Avonds waren ze op RTL 4 te zien in gelukkiger tijden. De zender benadrukt dat hier absoluut geen kwade opzet in het spel is. “Het is ongelukkig en echt puur toeval dat het zo is gelopen”, zegt een woordvoerder.

Waarom werd niet gewoon afgezien van de herhaling? “Die aflevering stond al een tijdje gepland om op die dag uitgezonden te worden en na het bekend worden van het nieuws over Wendy en Erland, heeft gewoon niemand er meer aan gedacht maar even snel een andere aflevering te pakken.”

Onhandigheid dus. “We hebben er gewoon niet bij stilgestaan en het is er zo doorheen geglipt. Zou iemand het wel hebben gezien, dan hadden we het anders gedaan.

Van Dijk en Galjaard vormden jarenlang het keizerspaar van RTL, maar tegenwoordig vormt Galjaard in het kader van zijn midlifecrisis een dj-duo met Ronald Molendijk en is de sterrenstatus van Van Dijk flink gekelderd.

Het Telegraaf-artikel RTL 4 blundert met WENDY en ERLAND kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Toeval: RTL herhaalt Erland en Wendy op zwarte dag (gisteren)

Foto: VRT
10 Reacties op “RTL 4 betreurt onhandige herhaling Erland en Wendy”


 1. Keesie

  “tegenwoordig vormt Galjaard in het kader van zijn midlifecrisis een dj-duo met Ronald Molendijk en is de sterrenstatus van Van Dijk flink gekelderd.”

 2. Wim

  Zeker weten dat RTL deze herhaling bewust door heeft laten gaan.

 3. Sheila Carter

  Hey Keesie

  waarom teksten overtypen die al in het bericht staan, slaat nergens op losertje van me.

 4. Sencit

  Hou toch op, man. Is dit ook al een reden om iets niet uit te zenden? Doe niet zo teergevoelig! Een film over een terroristische aanslag zend je niet uit op de dag van een echte aanslag. De probleempjes van Erlie en Wendy zijn toch van een geheel ander kaliber. Aanstelleritis.

 5. Keesie

  Omdat ik het grappig vind

 6. Piet

  Wat een drukte om niks wat niks voorstelt.
  Die willen graag in de belangstelling staan.

 7. Herrie

  @Wim@Kees JA

 8. Erik

  Natuurlijk heeft ‘zogenaamd’ er niemand aan gedacht. Dit is gratis marketing.

 9. Chiel

  Groter nieuws lijkt me dat eigenlijk op deze plek het programma 5 jaar later zou zijn uitgezonden. Stond/staat ook in de programmaschema’s. Horen we niks meer over..

 10. Solange

  Lekker belangrijk……de 2 Verwendy en Geiljaard zijn niet ongeneeslijk ziek…dus waar gaat het over…….!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.