Angela de Jong: ‘Saved by the Bell in scène gezet’

Geplaatst op Thu 10 Jan 2019 om 11:00

Angela de Jong heeft het idee dat Saved by the Bell niet zo authentiek is als de makers van de nieuwe SBS 6-show doen geloven. Dat zegt de tv-criticus van het AD vandaag in de krant. Saved by the Bell draait om kinderen die brutale vragen stellen aan bekende Nederlanders, zoals in de eerste aflevering Rico Verhoeven en Peter R. de Vries. De makers wekken in het programma de suggestie dat de kinderen op internet research doen naar de gasten en vervolgens zelf een aantal vragen opstellen.

De Jong heeft echter het vermoeden dat veel van de vragen zijn ingefluisterd door de tv-makers. “Als ervaringsexpert met koters in die leeftijd geloof ik er geen biet van dat zij dan denken: ‘goh, de vader van Rico is overleden aan Alzheimer. Ik wil eigenlijk graag weten of hij ook bang is voor die ziekte.’

Ook de vraag van een van de kinderen aan Peter R. de Vries over het open huwelijks met zijn ex-vrouw vindt De Jong twijfelachtig. “Er was in beeld te zien waar ze lazen over die open relatie. Ik heb de proef op de som genomen en verrassing: die bewuste website (plukdeliefde.nl) kwam er bij mij niet uit toen ik de zoekterm ‘Peter R. de Vries’ intikte.”

Kinderen stellen vaak veel simplistischere vragen, aldus De Jong. “Maar ja, dat levert natuurlijk niet direct spraakmakende tv op.”

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Peter R. de Vries over open huwelijk in Saved by the Bell (woensdag)

Foto: KRO-NCRV
36 Reacties op “Angela de Jong: ‘Saved by the Bell in scène gezet’”


 1. donia

  Zo als altijd word je bedondert door tv makers

 2. Keesie

  Dat zie je heel goed Angela

 3. Judoka

  Alles op tv is in scene gezet

 4. Harm

  Joh, wat dacht je dan domme koe?

 5. Curryworst

  Dat was zelfs in de trailer al te zien dat een jongetje de vraag oplas over het open huwelijk van Petertje R.

 6. Mag ik ook eens een keer wat zeggen.

  Denk dat Angela weer eens gelijk heeft. Allemaal doorgestoken kaart.

 7. Dirk & Mandfred

  Daarom scoort VI zo goed omdat het echt is en niet gescript.

 8. Sheila Carter

  Harm

  jij vies lelijk mager scharminkel, zal ik je eens mores leren, met je graftakken gezicht

 9. Ron

  Tuurlijk is het fake. Die kinderen wordt of is iets ingefluisterd vooraf wat ze moeten zeggen. Net als dat programma onderdeel in dat kinderprogramma met Jochem van Gelder.

 10. Jantien Visser

  Om het goed te onthouden kan je je vraag op papier zetten @Curryworst, maar de mate van intelligentie en relevantie van de gestelde vragen vond ik meteen doorgestoken kaart.
  Ze stellen vragen waarop wij als kijker misschien van de gast graag het antwoord zouden willen horen, maar ja die kan je niet door volwassenen zo plompverloren laten stellen. Dus dan maar uit kindermondjes.
  Als mijn kind op die jonge leeftijd op dit niveau zou praten, had ik um bij zijn oor gepakt en naar buiten gesleurd om g.v.d te gaan voetballen met zijn vriendjes, in plaats van zijn kindertijd over te slaan.
  Angela heeft helemaal gelijk!

 11. Donderdag

  Natuurlijk is het ingefluisterd.

  Trump is ook een kind en brabbelt ook alleen maar leugens door andere ingefluisterd.

 12. Dij Enkletser

  Angela , Het zijn Hoogbegaafde Kinderen ,…
  Lol

 13. Godefroy France

  Een grote namaakzooi, aanstellerige BNNers zijn nl te stom om te schijten, dus playbackken en voorgekauwde teksten is het hoogst haalbare.

  Wat kunnen we anders verwachten van het open riool?

 14. Mike

  Vreselijke neptoestand. Dit wordt de volgende SBS-flop.

 15. cathy

  Denken ze nu echt dat de kijkers dom zijn .Weer een reden om niet te kijken .

 16. Tom

  Wordt ze echt hiervoor betaald om haar mening te geven over programmas. Wat voor opleiding zou je voor nodig moeten hebben. Het eerste wat je zou denken ze doet het met de baas. Waardoor hij haar dit baantje heeft gegeven, maar dat kan het nooit zijn. Want ze is best wel dik en ze heeft een dikkere reet dan de meeste vrachtwagenchauffeurs. Dus dan blijft maar 1 ding over ze moet iets weten over haar baas.

 17. Smulpaap

  Tom = Dom

 18. ron

  wat is er nu niet in scene gezet.
  80 procent van de programma’s

 19. Vera Storm

  Ik vind het in dit programma helemaal niet zo storend dat het (deels) gescript is. Tegenover kinderen reageren deze BN’ers toch anders dan wanneer een presentator van een of ander programma de vraag zou stellen en dat maakt het toch leuke tv. Er is een ander soort interactie en dynamiek. Ik heb met plezier gekeken. En je ziet ook dat die kids het toch erg spannend vinden. En de gasten trouwens ook.

 20. zorro

  Heel de TV is geregiseerd.

 21. pip

  Mark Rutte heft het goed voor mekaar er zijn een aantal grote bedrijven die vertrekken en zich niet hier willen vestige.

 22. oijij9opji

  Ik vind nep niet eens zo erg, als het maar goedgemaakte nep is. Dit is slecht gemaakte nep. Te doorzichtig. Een term als ‘open huwelijk’ zegt kinderen helemaal niets, dus ik geloof gewoon niet dat ze daar ‘spontaan’ een vraag over zouden stellen.

 23. Remco Terhorst

  Deze vragen zag je vroeger niet bij Telekids met Carlo en Irene, nee. Slechts 1 keer was er een kind die Hans Klok vroeg of ie wel eens met Sittah naar bed was geweest.

 24. Wilfred

  Ik heb een leuk idee voor een volwassen variant van dit programma

 25. Remco Terhorst

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1596708400628399&id=1443662222599685

  Als dit het pittigste is dat een kind kan vragen, dan zullen die andere vragen echt wel ingefluisterd zijn.

 26. Solange

  Angela heeft helemaal gelijk tis 1 grote fake bende bij de TV….kijk maar naar Utopia allemaal leugens en trekpoppen van de regie….

 27. q8

  angela heeft weer gelijk,
  jammer voor de zuurpruimen,
  daarom blij niet van tv afhankelijk te zijn,

 28. Naexxt

  Die De Jong is ook niet de snuggerste. Ik weet niet van de hoed en de rand, want ik werk niet bij de SBS, maar ze gaan die koters natuurlijk niet ongecontroleerd laten googelen. Kinderen op “Peter R. de Vries” laten googelen is ook totaal onverantwoord, omdat er allerlei zaken (moord, verkrachting enz.) naar boven kunnen komen, waar zelfs volwassenen naar van worden. Dat je thuis dus andere info voor je neus krijgt, zou iedere debiel moeten begrijpen (De Jong is duidelijk dommer dan de gemiddelde debiel) en dit opvoeren als bewijs dat de boel in scène is gezet, is ronduit stupide. Op zijn hoogst zou je kunnen beweren dat er sprake is van sturing en dat is toch echt wat anders.

 29. mark!

  was grappig om te zien. en alles op tv is in scene gezet… maakt mij wat uit! als ik pure realiteit wil dan zet ik de tv uit!

 30. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Als Angela spreekt houdt de rest z’n mond.
  Wat een vuns, die Petert, om tegenover jonge kinderen te gaan zitten opscheppen over z’n open huwelijk. En wat moeten die kinderen nu denken van hun eigen pappie en mammie?

 31. Bep

  Angela heeft helemaal gelijk.

 32. chris?

  Dat begrijpt toch iedereen, dat de kinderen de vragen ingefluisterd krijgen. Dus eens met Angela

 33. Mick

  Precies dit dacht ik ook toen ik keek. Allemaal woorden die helemaal niet binnen de vocabulaire van die kinderen vallen. Super nep.

 34. Mark

  Ik miss Screech…

 35. ano@niem.nl

  Ik vond het ook totaal geen spontaan programma. Het leek allemaal gescript.

 36. Iris

  Duhhhhhhhhhhh goedemorgen Captain Obvious… alsof er werkelijk iemand dacht dat het niet zo was? Ook het overmatig wegknippen ban de regisseurs die de kinderen steeds helpen de vraag goed te stellen is mega opzichtig. Knap gezien hoor meid.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.