Toeval: RTL herhaalt Erland en Wendy op zwarte dag

Geplaatst op wo 09 jan 2019 om 8:30

Een ongelukkig toeval zorgde ervoor dat RTL 4 dinsdagavond laat, op de dag dat Erland Galjaard en Wendy van Dijk hun huwelijkscrisis bekendmaakten, de aflevering herhaalde van Buurman Wat Doet U Nu? waarin het stel te zien is in gelukkiger tijden. Voor deze aflevering ging presentatrice Cath Luyten twee jaar geleden op stap met Van Dijk. Vlak voor ze haar huis betrad, zag ze Galjaard nog net in zijn Porsche stappen. Ze kwamen tijdens de opnames uitgebreid over hem te spreken.

Luyten confronteerde Van Dijk ermee dat ze mensen die het met de baas doen in België een ‘bazenpoeper’ noemen. “Bij ons zouden ze zeggen: ja, dat is een bazenpoeper. Kennen jullie dat woord?“, zei de presentatrice, die daar aan toevoegde dat ‘poepen’ in Vlaanderen iets anders betekent dan hier, namelijk ‘neuken’.

De Vlaamse zei tegen Van Dijk: “Ze zullen ook allemaal wel een reden verzonnen hebben, van: ja, die krijgt nu elk timeslot op alle RTL-zenders.

Van Dijk: “Gelukkig had ik mij echt by far bewezen en sinds ik met hem ben, heb ik geen prijs meer gewonnen.

Tv-kenner Ron Vergouwen zag het gisterenavond gebeuren. Hij twitterde: “Oeps. Nu op RTL4 een herhaling van ‘Buurman, wat doet u nu’, waarin de Vlaamse Cath Luyten een kijkje krijgt in het leven van het gelukkige stel Wendy van Dijk en Erland Galjaard. Nou, ik ben benieuwd. #goeietiming

Het programma van Luyten wordt momenteel herhaald op de late avond van RTL 4, omdat Twan Huys al drie weken denkt dat hij zich een lange vakantie kan permitteren.

Wat Doet U Nu? wist dinsdagavond laat 165.000 kijkers te bekoren.

Foto: VRT
14 Reacties op “Toeval: RTL herhaalt Erland en Wendy op zwarte dag”


 1. Roger van Xaveren

  Die laatste zin ;-)

 2. BRK

  Ik geloof niet dat dit programma herhaald wordt omdat Twan Huys zo nodig vakantie moet vieren, maar omdat er iets mis gegaan is in de planning. Oorspronkelijk stond namelijk 5 Jaar Later in de planning voor deze week, zoals hier ook nog steeds te zien is:

  https://www.rtl.nl/adverterenbij/programmaschemas/januari/W-QtlhIAACoAZtQC

  Ik vraag me wel echt af wat daarmee gebeurd is, want ik heb er verder niets over gelezen. Het kan toch niet dat ze daar al na 1 seizoen mee stoppen?

 3. Jamai

  “Wat Doet U Nu? wist dinsdagavond laat 000.000 kijkers te bekoren.” Dat is wel heel weinig…

 4. Henk

  Laat die mensen een tijdje met rust.

 5. Remi

  …omdat Twan Huys al drie weken denkt dat hij zich een lange vakantie kan permitteren.

  ;)

 6. Curryworst

  000.000 kijkers voor ‘Buurman Wat Doet U Nu?’

 7. Edwin

  De drama’s en verkeerde beslissngen volgen elkaar in rap tempo op, bij zowel Talpa als RTL.
  Wat je je kan afvragen: werken er bij de commerciële zendertjes überhaupt een paar mensen met verstand en met verstand van zaken?

 8. freek

  Wat is het probleem? Ze hebben toch ook mooie tijden gehad. Ik hoop voor ze dat het weer goed komt. Dat gun ik namelijk iedereen.

 9. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Precies dat vinden wij ook.
  Laat ze lekker een poosje met hun dingen op hun up, mag toch wel?
  Elk echtpaar heeft recht op een crisis en daar moeten ze samen uitkomen. Zonder commentaar van mensen zoals wij, ons en zullie. Daar wordt het alleen maar sterker van.

 10. Mediaprak

  Daar zit toch een John Williams ‘hekp’ Programma in. Iets met mid-life crisis. Man verlaat vrouw voor jonger type, 2e leg pappa, pa raakt baan kwijt, niet pa, maar NPO’er wordt baas van Feyenoord, pa begint DJ carriere, Pa gaat weer opzoek naar jongere bedpartner. En tot slot Pa op IC. (Tune PA van Doe Maar)

 11. Maxer

  Toch grappig dat ze Wendy een “bazenpoeper” noemen en nu haar man geen invloed meer heeft bij Rtl het slecht gaat met de relatie van Wendy en Erland. Is Wendy misschien al bezig met een andere te “poepen”?

 12. Britt Scholte Lover

  Missen wij Late night? NEE wij kunnen prima met 1 talkshow op tv zoals Jinek / pauw.
  Late night word niet gemist

 13. Mark

  Bazenpoeper? Ik dacht dat er bazenpoeder stond… Het goedje dat Wendy van Erland heeft gekregen…

 14. Ben

  Gelukkig had ik mij “by far bewezen”. Hilarisch toch. Dat veroorzaakt snuiven. Gewoon totaal van de wereld. En dan zonder neusschot. Kijk naar het podium. Kim jung oen krabbe al jaren alleen nog gelukkig met zichzelf. En nu snuifje erbij. Duo snuif en co.
  Denken zeker met zijn 2en een hele kilo is goedkoper.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.