Robert Jensen en Erland Galjaard komen elkaar tegen

Robert Jensen is Erland Galjaard op 8 januari tegengekomen in hotelrestaurant The Lobby in Amsterdam, waar de Story Jensen met een jongere man spotte en Galjaard met zijn oud-secretaresse. Ze hebben daar met elkaar gepraat. Dat vertelt de talkshowhost in zijn podcast. Jensen heeft zijn oud-programmabaas klip en klaar gezegd wat hij van zijn huwelijkscrisis met Wendy van Dijk vindt. Hij vindt dat namelijk een soort #MeToo-gevoel, vertelde hij eerder al in zijn podcast.

Hoe ging de ontmoeting precies? “Ik kwam Erland Galjaard tegen en dat is heel grappig, want in de podcast had ik het hele verhaal verteld over Wendy en Erland dat ze uit elkaar gaan. Dezelfde middag ging ik uit lunchen ergens en ik loop naar binnen met mijn lunchgenoot en iemand achterin het restaurant die zwaait zo.”

Jensen herkende Galjaard niet direct. “Ik zie iemand met een strak grijs t-shirt, zo’n heel kort shirtje met korte mouwen. Ik dacht: het zal wel een fan zijn ofzo of een oude grijze man die met me aan het flirten is, dus ik zwaai terug. Toen keek ik hem aan en ik dacht: dat is Erland. Het was op het hoogtepunt dat het allemaal speelde. Echt die dagen.”

De twee zochten elkaar even op. “Toen heb ik even met Erland gesproken en precies verteld tegen hem wat ik ook in de podcast gezegd heb. Wat dat betreft ben ik eerlijker dan eerlijk. Ik zei tegen hem: je moet dit omdraaien als een mannelijke #MeToo.”

Ik zei: ‘Dit is de casus waar ik op heb zitten wachten. Jij moet gewoon zeggen: ‘Ik zat in een positie van macht en toen werkte er iemand voor mij en die heeft mij zó verleid en heeft me zó ingepakt, dat ik mijn hele leven veranderd heb en ik ben er helemaal voor gegaan. En op het moment dat ik mijn baan verloor, is ze bij me weggegaan.’ Ik zeg: ‘Laten we dat zo doen, Erland.’”

Hij ging erover nadenken, maar ik heb nog niks gehoord van hem.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen