BLVD wil vuurwerkverbod: ‘Denk aan de vluchtelingen’

De sterren van RTL Boulevard waren dinsdagavond eensgezind: het moet eens over zijn met het consumentenvuurwerk op oudejaarsavond. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4. Waar veel sterren op Twitter vanwege hun geschrokken huisdieren pleiten voor een vuurwerk-exit, had Boulevard-deskundige Fatima Moreira de Melo het gisteren over de vluchtelingen. “Ik blijf het bizar vinden. Vluchtelingen die uit hun land wegvluchten vanwege oorlog en dan komen ze hier aan…

Moreira de Melo wijst erop dat vluchtelingen vluchten voor gevaar en dat ze hier dan op oudejaarsavond ook in een gevaarlijke situatie zitten. “Weet je, het is gewoon gevaarlijk. Je bent hier niet voor getraind. Mensen doen het één keer per jaar en dan gaan ze ineens heel gevaarlijke dingen doen. Ik vind het zo bizar dat vuurwerk. Ik vind het echt onverantwoord.”

Peter R. de Vries vindt de gevaren van consumentenvuurwerk te groot. “Er zijn twee mensen om het leven gekomen bij het afsteken van vuurwerk. Ook zoiets verschrikkelijk, want ook daarvan denk je: dat had toch niet nodig geweest? Dat had je kunnen voorkomen. Heel triest.”

Oudejaarsavond wordt volgens hem steeds grimmiger. “Overall is het ook allemaal net wat heftiger en grimmiger weer geweest dit jaar. Ik moet je zeggen dat ik dat al voorspelde toen ik gisteren overdag op straat liep en ik voelde dat het zacht en vrij droog weer was. Toen zei ik al: dat zullen we vanavond wel weer merken aan het aantal incidenten. Er zijn gewoon meer mensen op straat, langer op straat, drinken op straat. Dat is allemaal anders als het snijdend koud is en regent. Je ziet het aan het aantal incidenten, met auto’s in brand etcetera.”

Luuk Ikink: “Ik denk dat na een avond als dit de roep om een vuurwerkverbod nog wel weer harder gaat worden, want drie doden is toch wel bizar. Dat dat kan gebeuren op een feestavond.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen