Frits Wester maakt kennis met Robot Jetten

De nieuwe D66-leider Rob Jetten doet zijn bijnaam Robot Jetten eer aan. Voor de camera van Frits Wester gedraagt hij zich als een repeterende plaat. Dat blijkt uit beelden die de RTL Nieuws-verslaggever op Twitter heeft gezet. Jetten veroorzaakt op social media behoorlijk wat ergernis en ongeloof met zijn manier van antwoorden. “Dit soort gedrag is zulke fucking minachting 🤮“, zegt Alexander Klöpping bijvoorbeeld. En RTL Z-journalist Roderick Veelo: “Allemachtig.

Wester stelt Jetten een vraag over de afschaffing van de dividendbelasting.

U gaat vanavond voor het eerst naar het coalitieberaad voor overleg over de dividendbelasting. Er liggen wat voorstellen op tafel, waarbij het geld allemaal naar het bedrijfsleven gaat. Is dat ook uw voorkeur?

Ik vind het allereerst verstandig dat het kabinet heeft besloten om de afschaffing van de dividendbelasting te heroverwegen. We gaan kijken welke voorstellen het kabinet doet om dat geld in te zetten.”

Je zou kunnen zeggen: een deel naar het bedrijfsleven, maar ook iets naar de publieke sector.

Ik denk dat het verstandig is dat het kabinet heeft besloten om de afschaffing van de dividendbelasting te heroverwegen. We gaan met het kabinet kijken welke voorstellen zij doen om dat geld nu in te zetten.”

U zou ook wat geld aan de publieke sector kunnen geven, ook voor het draagvlak in de samenleving.

Ten eerste denk ik dat het heel verstandig is dat het kabinet heeft besloten om de dividendbelasting, de afschaffing daarvan, te heroverwegen. We gaan nu eerst kijken welke voorstellen het kabinet doet voor de inzet van die middelen.”

Als je zo’n interview afdrukt, denk je dat de printer is vastgeslagen. Kennelijk is dit de manier waarop Jetten de pers de komende jaren te woord gaat staan. Ook in Pauw deed hij niets anders dan ontwijkend antwoord geven.

Reacties

BN’ers ergeren zich er rot aan. Henk Westbroek: “Het is wel een talent hè. Het is wel een talent hè. Het is wel een talent hè.

Jan Dijkgraaf: “Het is wel een talent hè. Het is wel een talent hè .Het is wel een talent hè.

Jan Roos: “Dit is zo ernstig.

GeenStijl: “GEEF ONS IN GODSNAAM POLITICI VAN VLEESCH EN BLOED DEN HAAG DEZE RUFT VAN EEN SUITSUPPLYPAK GAAN WE ECHT NIET NOG JAREN OVER SCHRIJVEN GOD GOD GOD LIEVE GOD DOE ALSJEBLIEFT IETS HET IS ONDRAAGLIJK.

Frits Huffnagel: “Haahaha.

Wouter de Winther: “Surrealistisch.

Erik van Muiswinkel: “On ge lo fe lijk. Hiernaast was Elco Brinkman een warme communicator!

SP-ster Peter Kwint: “Dit is de politieke equivalent van een voetballer die gevraagd wordt of ie naar een grotere club gaat. ‘Op dit moment speel ik bij Helmond Sport. Daar ben ik tevreden. Schitterende traditie. En is een vertrek niet aan de orde.’ (X4)

Tim Calis: “Dit is echt verschrikkelijk. Een robot. Lucky TV.

Myrthe Hilkens: “Maar hier mág je toch gewoon cynisch van worden? ‘Boodschapvast’ oké, maar deze vraag is toch niet zo gek? Publieke sector kán geld toch goed gebruiken? Ge. Na. De.”

Het fragment:

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen