RTV West probeert NU.nl uit te knijpen: ‘Bizar!’

Geplaatst op Tue 29 Jan 2019 om 11:45

Gert-Jaap Hoekman, de hoofdredacteur van NU.nl, vindt dat RTV West woekerbedragen vraagt voor fragmenten. Hij doet daarom geen zaken met de regionale zender. Dat laat hij weten op Twitter. NU.nl wilde een fragment kopen van RTV West waarop te zien is hoe brandweerlieden een vrouw met haar kat herenigen. “Deze video van 15 seconden wilden we ook graag op NU.nl tonen. Maar de niet-onderhandelbare vraagprijs van RTV West van 925 euro (!) bleek een iets te hoge horde.

925 euro is geen gangbaar bedrag, benadrukt Hoekman. “Wil ook best betalen. Maar 925 euro is zelfs voor een tv-zender bizar. Dit is voor online absurd hoog.

Waarom plaatst hij dit onderlinge geschil op Twitter? “Het was niet zo netjes van me, maar ik vond dit bedrag echt bespottelijk. Helemaal voor een publieke omroep.

BNR-baas Sjors Fröhlich toont begrip voor Hoekman: “I feel your pain. Publieke omroep toch?

Hoekman: “Yep.

De tweet van Hoekman:

Foto: RTL
15 Reacties op “RTV West probeert NU.nl uit te knijpen: ‘Bizar!’”


 1. Bobby Eden

  En vervolgens gebruikt Nu.nl het voor de kliks en zetten ze er reclamefilmpjes voor waarmee ze verdienen. Tsja, jammer joh.

 2. tja

  wie probeert nu wat?

 3. OMG

  Is het nu écht zo onrealistisch hoog? Ik bedoel, 780 miljoen alleen al kost de Publieke Omroep landelijk. Regionaal is dat pakweg nog eens 142 miljoen er bij.

  Dan snap ik wel dat een filmpje 925 euri kost.

 4. Sven L.

  @ Bobby Eden; dus dat.

 5. Dinsdag

  ze moeten wel door de bezuinigingen de afgelopen jaren.

 6. Luuk

  Nu.nl dat haar freelancers uitknijpt door alleen te betalen via payroll

 7. Jan Doedel

  Wat een belachelijke prijs! Omroep West stond daar met een verslaggever en een cameraman. Dus ze hadden de beelden al via twee kanalen. Filmpje zijn met een simpel mobieltje gedraaid. Normaal gesproken rekent West zo’n 20 euro voor foto en 150 euro voor video van 112 fotografen, dus dit gaat helemaal nergens over. WEST gooit haar reputatie nu volledig te grabbel. Ook al vanwege de amateuristische extra uitzendingen zondagavond over dit nieuwsfeit. Uitzendingen die veel te laat op gang kwamen.

 8. Boris

  Het staat op Twitter. Daar hoef je echt geen toestemming voor te vragen.

 9. StefanV

  Eens met Bobby Eden. Commerciële partijen als nu.nl willen gewoon voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Zo min mogelijk geld uitgeven aan nieuwsgaring, maximaal rendement uit advertenties en kliks.

  Ook snap ik dat media met exclusieve content bezoekers naar hun site willen lokken. Als jij beelden hebt die een ander niet heeft, komen mensen eerder naar jouw website.

 10. Daan

  NU.nl maar eens maar gaat betalen voor NuRegio zodat freelancers een eerlijke prijs krijgen voor echt nieuws uit de regio!

 11. Jos

  Tuurlijk, Nu.nl weet dat dieren het altijd goed doen. Wil lekker veel kliks genereren met de kat. Dat is hun goed recht, maar zeur dan niet over de prijs van het filmpje waarmee je geld wil verdienen.

 12. kidminnesota

  Ik snap wel waarom ze zoveel vragen. RTV West doet het, net als de meeste andere regionale omroepen, financieel niet goed, en op deze manier proberen ze nog enigszins het verlies te kunnen dekken. Ik vind het toch al waanzinnig dat wij hier in Zuid-Holland twee regionale zenders hebben, één zou meer dan voldoende zijn en gezien het kwalitatieve verschil zou mijn keuze dan toch op RTV Rijnmond vallen.

 13. toxilogic

  Nou kidminnesota dat ben ik dus absoluut niet met je eens RTV West profileert zich als echte regeionale omroep, TV Rijnmond is Rotterdamse stads tv, met extreem veel aandacht voor Feyenoord. Beide omroepen krijgen net zoveel geld, maar Rijnmond is gewoon slecht en voldoet m.i. totaal niet aan de opdracht regionale tv te maken.

 14. Sum Ting Wong

  Al die media die elkaars berichten schaamteloos copy-pasten. En een omroep die bekostigd wordt door de overheid (wij) wil nog effe dik verdienen, terwijl deze omroep alle kosten al vergoed krijgt van de afgeperste burgers die verplicht zijn om te betalen aan deze staatpropagandazendertjes.

 15. west

  inderdaad REG TV WEST is zeer professioneel bezig net zoals AT5 RTV NH
  of REG, OMROEP BRABANT en dat er geld verdiend moet
  worden is normaal,want de kosten stijgen ook en niet alles wordt betaald door de overheid er moet ook eigen geld gewerkt worden en NU.NL heeft geld zat
  We hebben het hier wel over WEST/ NU.NL hebben en elkaar de zwarte piet toespelen wat dach je van deze ….. RTL is eigenlijk veer erger Die betaald zijn artiesten helemaal niet , en een bandje in een programma moet 900 euro meebrengen
  kijk dat zijn schandalige pratijken , maar dat er nog geen negatieve reactie op MC geweest laat staan dat ze er over schrijven !!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.