Luuk Ikink heeft spijt van zwijgen over affaire Humberto

Luuk Ikink heeft er spijt van dat hij het nieuws over de affaire van Humberto Tan en Dionne Stax in 2017 aanvankelijk heeft doodgezwegen in RTL Boulevard. Dat heeft de tv-ster vannacht gezegd in WNL’s ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. RTL Boulevard nam Tan, die toen nog de gastheer was van zusterprogramma RTL Late Night, in bescherming door het nieuws maar liefst vijf dagen lang te verzwijgen. Critici waren er verbijsterd over en verweten de showrubriek flink hypocriet te zijn.

De media waren zo verbaasd over het zwijgzame RTL Boulevard en vreesden dat RTL het programma de mond had gesnoerd. Dat ontkende RTL destijds: “De keuze om met een onderwerp wel of niet iets te doen ligt bij de redacties van de verschillende programma’s.

Ikink kwam vervolgens met een ongelooflijk slap excuus. Boulevard zou hebben gezwegen over het nieuws, omdat ze ‘niets konden toevoegen aan wat er al in de Privé stond’. Bijzonder hypocriet, omdat de showrubriek in veel andere gevallen wel gewoon nieuwtjes oplepelt die uit andere media komen.

Albert Verlinde stipte het zwijgen over Tan door het nieuwe RTL Boulevard gisteren nog aan in Jinek. Dat zou onder zijn bewind nooit zijn gebeurd, legde hij uit. “Kijk naar alles wat er gebeurd is met Humberto. Als het binnen een eigen zender gebeurt, is het lastig, maar ik heb zo vaak gehad dat ik vlak voor de uitzending met een programmadirecteur aan het bellen was die zei: ‘Ik wil niet dat je het behandelt.’ Dan zei ik: ‘Ik weet jouw mening, die ga ik meenemen in de uitzending.’

Ikink nu

Nu komt Luuk Ikink terug op zijn statement van toen. Hij heeft spijt van het zwijgen over de affaire. “We hebben inderdaad Humberto toen niet meegenomen de eerste dag. Daarna zijn we daar uiteraard wel over gaan praten. Dat is een fout geweest.”

Waarom werd er gezwegen over Tan? “We waren bij het programma in een opstartfase met nieuwe mensen en dachten: past het nog wel bij ons programma, moeten we het nog wel doen? Het was heel erg privé. Nu denken we: natuurlijk hadden we dat mee moeten nemen. Later hebben we dat uiteraard ook gedaan.”

Het was een grijs gebied. We hebben het niet goed aangepakt. Nu zijn we twee jaar verder en we hebben er wel goed van geleerd, denk ik ja. Dat moet ook. Het programma moet jaren mee, dus je moet ook leren.

Lees ook:
Affaire Dionne en Humberto alsnog in RTL Boulevard (3 april 2017)
Luuk Ikink verdedigt zwijgen over affaire Stax en Tan (5 april 2017)
RTL Nederland ontkent Humberto Tan-verbod (5 april 2017)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen