Albert vindt dat Marc-Marie oudejaarstraditie verpest

Albert Verlinde is absoluut niet te spreken over de oudejaarsconference van Marc-Marie Huijbregts die NPO 1 maandag uitzond. Dat liet hij donderdagavond blijken in Jinek. Huijbregts kwam niet met een traditionele conference waarin werd teruggeblikt op het afgelopen jaar, maar met een persoonlijk verhaal. Volgens Verlinde is dat echter helemaal niet de bedoeling van een oudejaarsconference en verstoort hij hiermee ten onrechte een jarenlange traditie. 

Het is zonde en oudejaarsavond-onwaardig, vindt Verlinde. “Kijk, er gaan ook dingen hartstikke goed bij NPO 1 en de publieke omroep – kijk naar jou – maar er zijn ook een aantal dingen waarvan ik denk: daar mag echt wel iemand naar kijken“, zei hij tegen Jinek.

Daarop barstte hij los met zijn mening over Huijbregts. “Kijk nou naar oudejaarsavond met Marc-Marie Huijbregts. Dat is een lieve jongen, maar is nou de traditie van de oudejaarsconference door Wim Kan en Youp van ’t Hek opgebouwd om op deze manier als een soort theekransje te eindigen?

NPO 1 moet dit niet nog een keer uithalen, vindt hij. “Dat is gewoon niet goed en dat moet ook iemand durven zeggen.”

Huijbregts zorgde met zijn voorstelling voor de minst bekeken oudejaarsconference sinds 2010.

Foto: KRO-NCRV

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen