Albert vindt dat Marc-Marie oudejaarstraditie verpest

Geplaatst op vr 04 jan 2019 om 10:30

Albert Verlinde is absoluut niet te spreken over de oudejaarsconference van Marc-Marie Huijbregts die NPO 1 maandag uitzond. Dat liet hij donderdagavond blijken in Jinek. Huijbregts kwam niet met een traditionele conference waarin werd teruggeblikt op het afgelopen jaar, maar met een persoonlijk verhaal. Volgens Verlinde is dat echter helemaal niet de bedoeling van een oudejaarsconference en verstoort hij hiermee ten onrechte een jarenlange traditie. 

Het is zonde en oudejaarsavond-onwaardig, vindt Verlinde. “Kijk, er gaan ook dingen hartstikke goed bij NPO 1 en de publieke omroep – kijk naar jou – maar er zijn ook een aantal dingen waarvan ik denk: daar mag echt wel iemand naar kijken“, zei hij tegen Jinek.

Daarop barstte hij los met zijn mening over Huijbregts. “Kijk nou naar oudejaarsavond met Marc-Marie Huijbregts. Dat is een lieve jongen, maar is nou de traditie van de oudejaarsconference door Wim Kan en Youp van ’t Hek opgebouwd om op deze manier als een soort theekransje te eindigen?

NPO 1 moet dit niet nog een keer uithalen, vindt hij. “Dat is gewoon niet goed en dat moet ook iemand durven zeggen.”

Huijbregts zorgde met zijn voorstelling voor de minst bekeken oudejaarsconference sinds 2010.

Foto: KRO-NCRV
67 Reacties op “Albert vindt dat Marc-Marie oudejaarstraditie verpest”


 1. Wauter

  Volgend jaar weer dat paard De Breij. Daar zijn we klaar mee.

 2. Paul

  Piepkuiken kan niets, maar zit overal. Zeer vreemd.
  En Verlinden kan maar beter de geweldige prestaties van de 3 Pulpa zendertjes tegen het licht houden.
  Flop na flop…. na flop.
  Binnenkort weer 1: DanceShit.

 3. Ook weer zo'n teringzoon van

  Nou, dan zegt hij ook eens iets van belang. Hulde.

 4. Postnl

  Ik schaam me er kapot voor als Nederlander. Sorry.

 5. Peter P

  Albert 4 president!

 6. Remi

  Het wás ook een zielige vertoning, die “conference”.

 7. liefkleinhertje

  Dat ranzige piepkuiken verpest niet alleen oudejaars avond maar de hele NPO met dat gejank van hem.
  Toch word dit piepkuiken zendtijd gegund omdat hij dan zijn deug gezwets de huiskamer in kan slingeren.
  Natuurlijk is die Verlinden ook een engerd maar hier heeft hij gelijk hoewel hij het wel voorzichtig brengt.
  Wat het ranzige piepkuiken met het belasting geld heeft gebracht gaat natuurlijk alle perken te buiten.
  Ik word nu al onpasselijk bij het vooruitzicht van het volgende programma van het piepkuiken want geld en tijd zullen dan wel weer geen rol spelen.
  En dan nog klagen bij die NPO als ze moeten bezuinigen

 8. Sja wij laten het toe

  Als wij als bevolking niet iets doen hiertegen, gaan ze gewoon door met deze ziekmakende shit. Want ziekmakend was deze ”voorstelling” of ”conference” zeker. ZIEKMAKEND ! VERZIEKT !

 9. Meneer Kaktus

  Heb ouderwets liggen rampetampen met Virgien, dus dat verplichte nummertje volledig gemist. Zouden meer mensen moeten doen: wippen i.p.v. naar de treusbuis staren. Knapt de wereld van op!

 10. Toepie

  @sja, dat is Wallis ook, en Weyers, JJ vd Wal, allemaal hetzelfde. Ik houdt me hier in.
  Je wil mijn echte mening over die lui niet horen.

 11. Meneer Kaktus

  Maar ja: jullie – met dat verzuurde wijf op de bank – mogen hooguit 2x per jaar op de bok. De rest van de tijd kijk je pulp of verdoe je je tijd als boze blanke man op Twitter. Triest!

 12. Jantien Visser

  Ik vond het gewoon een enge aanblikt. Die piepende Marc-Marie in dat helrode pak. Geen idee wat ik het almaar over had. Dus na drie pogingen gestopt met kijken. Zonde van de zendtijd. Had nog liever mijn buurman moppen horen tappen.

 13. Ikke

  Als je een verhalenverteller inhuurt voor Oudejaarsconference dan krijg je dit, een programma voor alleenstaande kijkers. Merendeel van de kijkers viert oudejaarsavond in een huiskamer vol familie en vrienden. Dus veel meer afleiding en kortere spanningsbogen. Dit wetende is de keuze voor Marc Marie echt onbegrijpelijk. Bedankt Frans Klein voor het verpesten van nationale Oudejaarsavond gevoel!

 14. Woi!ter 

  Oudjaar 2019 is ook al verpest. Claudia Paardebek gaat die doen met haar deuglinks over klimaat en importmrnsen

 15. Toepie

  Gewoon helemaal nooit meer tv kijken op oudjaarsavond, dat scheelt veel ergernis. Echt die Huybrechts was wel zo idioot bezig. Ik kijk helemaal nooit meer.

 16. Ron

  Ik vond die oudejaarsconference niet eens zo gek. Ik dacht dat het echt heel anders zou worden met hem maar dat viel ook wel weer mee. Maar het aangekondigde ‘meer interactie met de zaal’ is niet zo goed uitgepakt en technisch slecht. Geen camera op het publiek, slecht geluid. Maar al met al vond ik het een prima show.

 17. Curryworst

  Piepkuiken kan niet anders dan altijd maar weer over zichzelf, zijn jeugd, zijn familie klessebessen. Of over zijn Algerijntje Karim.

 18. Wietzenee

  Meneer komt met een nieuwe programma binnenkort zeker? Even tegen wat schenen aanschoppen om te laten blijken dat hij er weer is.

 19. sjongejonge

  @Ron, nou, als jij het ”helemaal niet zo gek” vond, die oudejaarsavond voorstelling van Huylbrechts, dan ben je vrijwel zeker homo en heel oud. Wat een zieke toestand was dat zeg.

 20. StefanV

  Verlinde heeft gewoon gelijk. De NPO kiest dit jaar “gelukkig” voor Claudia de Breij, zodat we op 31 december Marc-Marie nog gaan missen….

 21. Ronald

  Ik heb enorm genoten van MarcMarie, een dag later op uitzending gemist

 22. geen piepkuiken

  Dat een enkeling het niet eens zo gek vond, zegt erg veel over henzelf. Ik denk dat Hilversum helemaal gek geworden is.

 23. dm

  Vindt het eigenlijk erg jammer voor Marc-Marie. Dit was zo slecht en zo op de verkeerde avond, lLevenslange weerzin tegen hem. Jammer. Had hij nooit moeten doen natuurlijk. Dom.

 24. dm

  Dit is best jammer voor Marc Marie. Het heeft veel mensen weerzin tegen hem opgeleverd. Dat had hij moeten begrijpen.

 25. Sander

  Het komt allemaal door die slungel van de wereld draait door. Die geeft die piepkuiken elke keer weer een podium en daar kijken altijd miljoen kijkers naar en dus denkt npo. O dan gaan wij die piepkuiken ook een podium geven. Goed dat albert dit zegt, hij durft tenminste te zeggen wat hij denkt.

 26. doe nou eens normaal

  Misschien dat sommige oudere homo’s het mooi vonden. De rest gewoon niet. Dat is de waarheid. Is niets gemeens aan om dit te zeggen. Ik vond het naar om te zien.

 27. Meneer Kaktus

  Meneer Kaktus
  Fri 04 Jan 2019 om 10:51
  Hee joh! Zoek ZELF eens ‘n originele naam…Fakenews!!!!

 28. Erik

  @Paul. Dat zei Albert Verlinde gisteren ook. Dat hij over SBS6 wel 10 shows zou kunnen vullen.

 29. Trudy

  Hij heeft gelijk. Het was een waardeloze show van Marc Marietje

 30. Enzo Voort

  De hele oudejaarsavond televisievulling was abominabel slecht in het bijzonder de NPO, Netflix doet hierbij wonderen.

 31. Bassie

  Zet volgend jaar Ron Kas maar neer

 32. GrootOma

  Als hij zijn magerzucht blijft volhouden, zijn we binnenkort verzekerd dat hij nooit weer een oudejaarsconference zal verzorgen.

 33. den dirk

  Verlinde vertolkt wel de mening van veel Nederlanders.

  Wim Kan, Seth Gaaikema, Freek de Jonge, Youp van’t Hek en ook enigszins Herman Finkers, konden wel goed brengen, wat er nou in het oude jaar gebeurd was en namen veel politici “op de hak” .
  Zij gaven een oudejaarsavond sfeer, waar veel mensen naar keken.

  De laatste jaren is het gevoel wel.
  Huybregts en de Brij, het is echt niks.

  Laat de vara nog eens overwegen of de Breij wel geschikt is voor dit fenomeen.

 34. bel

  Nou, ik vindt Weyers anders ook niks. Er zijn gewoon maar heel weinig mensen die dit kunnen. Youp, Finkers, en wellicht loopt er nog een goede rond, die ik niet ken. Je kunt niet elke omhooggevallen would be cabaretier zomaar dit laten doen.

 35. gg

  en dan volgend jaar de mislukkeling Wallis. Ze leren het nooit. Je kunt nog beter kijken naar een kooi met chimpansees. Is stukken interessanter. Het zijn allemaal over het paard getilde totaal hun hele leven beschermde figuren die in werkelijkheid niets kunnen, die ”cabaretiers”. En bij allemaal komt alleen de politiek correcte brij eruit alsof ze aan het overgeven zijn. Man wat is dit toch ziek allemaal.

 36. Solange

  Albert heeft gelijk wraak nemen op Youp die Marc Marie de stumper…. hij kan helemaal niks naar mannetje

 37. Arjan

  Waarom geen Youp naar Sbs6 met oud en nieuw

 38. anonymous

  Albert heeft gelijk

 39. 06

  Wat zegt het van het programmeringsmanagement bij de VARA als men jaar in jaar uit losers die niets kunnen de oudjaarsavond laten becommentarieren in ranzig slecht cabaret. En de komende jaren alvast hetzelfde soort losers met ranzig stom cabaret hebben vastgelegd. Zegt U het maar.

 40. Arie

  Mensen bij de VARA:
  schrap die de Breij svp en zoek naar iemand waarom we kunnen lachen, die de sfeer van een oudejaarsconfernce op juist wijze aanvoelt.

  Kunnen jullie dit niet, dan stoppen ermee svp.

 41. Mick

  Ach je kon toch ook gewoon naar RTL4 kijken, dat was leuker.

 42. Hans

  Gelukkig was Guido top met een mooie kielhaal aktie op Mark Rutte, schitterend verweven met een item over Temptation Island. Daarna gezapt naar NPO1, maar snel op een andere zender gezet. Wat een dom geneuzel van een ielig mannetje in een rood pakje. Totaal geen spanningsboog.

 43. janus

  He Hans, je komt bijna om in adoratie mbt Guido. Alles ok verder ? Neem je je pillen?

 44. janus

  Prima Hans, je mag je mening geven. Helaas zijn de meeste mensen het echt niet met je eens, o.a. ik. Vindt Guido al 20 jaar ruk.

 45. solvege

  Guido is ruk.

 46. warrior

  Guido wordt al tientallen gedragen en aangekondigt als groots artiest, maar als je dan kijkt is het heel slecht cabaret.

 47. warrior

  jaren, sorry. Viel weg.

 48. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wij zijn het voor het eerst dit jaar een keertje eens met kwalbert de roddelnicht van de kansenzender van ome sjon. Piepkuiken heeft er een beschamende vertoning van gemaakt, het was naar onze beleving een regelrechte ontheiliging van de oudejaarsconference traditie en we hebben écht lang zitten kijken en luisteren, zelfs dat hele (écht vreselijk gezongen) lied hebben we gehoord en daarna nog verder tot we het gewoon niet meer konden opbrengen. Haha, toch knap hé!?
  Wat een enorme miskleun van het zendermanagement evengoed. Wie dit heeft bedacht heeft daarna waarschijnlijk vervolgens tegen die ingetogen jankfeeks Claudia gezegd dat zij het volgende nieuwjaarsfeest mag verkleauten. En zo te horen zijn er nu al een heleboel mensen boos en verdrietig.
  Hoe ze daar de plank mis kunnen slaan…

 49. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  En wat Arie zegt.

 50. Lies

  Zeg @Paul, @Liefkleinhertje, @Jantien Visser, @Curryworst, @Sander en @Pluk vd Petteflat: wat toevallig dat jullie MM allemaal als PIEPKUIKEN kwalificeren? Zou bijna denken dat er een gefrustreerd persoon gebruikt maakt van meerdere aliassen om een statement te maken??

 51. pip

  Ik ben zeker geen Fan van Verlinde maar heft hij wel een punt.

 52. Bears’den

  Albert heeft 100% gelijk!
  Deze Marc-Marie is toch geen juist persoon om ff lekker lachend het jaar uit te gaan? Het was tenenkrommend slecht en totaal niet het juiste moment om mensen ff wakker te schudden, want dat was zijn bedoeling volgens mij..

  Je moet oo zo n avond het jaar doornemen, alles een beetje relativeren en soms net over de grens gaan qua grappen!
  Theo Maassen en Youp zijn de enige 2 die dat écht goed kunnen!!

  We zitten niet te wachten om aan het denken gezet te worden en serieuze priet praat aan te horen op een avond dat de helft van de kijkers gedronken heeft!

  Hopelijk volgend jaar op een van de zenders Theo, want een jaar later komt Youp weer dacht ik..

 53. Bep

  Marc-Marie is niet leuk! Volgende keer wel een vooruitgang met Claudia, die is wel leuk.

 54. Bert

  HEAR HEAR!!!

 55. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wat Lies zegt.
  Pijpkuiken.

 56. sterk plantje

  Zeg pluk, wil je alle ingetogen mensen niet beledigen door een vergelijking met dat mens Brey ? Dank.

 57. Brir

  Breij ingetogen Pluk van de Petteflet ? Wil je de echt ingetogen mensen niet zo beledigen.

 58. liefkleinhertje

  Lies
  Fri 04 Jan 2019 om 15:49

  Beste Liesje de naam piepkuiken is bedacht door Rene van der Gijp ,wij nemen dit over zodat iedereen dat begrijpt.
  Jij (Liesje) begrijpt dit niet ,dat geeft helemaal niks want dat komt omdat jij een onnozel wicht bent.
  Je zou eens aan een van je begeleiders kunnen vragen of ze het willen uitleggen maar omdat jij het bent zal ik in mijn volgende stukje het word piepkuiken vervangen door monster er bestaat een kans dat jij het dan begrijpt maar ik denk het niet.

 59. liefkleinhertje

  Tot mijn verbazing en verbijstering vind hier niet iedereen dit monster gruwelijk dit komt natuurlijk dat dit monster (=piepkuiken begrijp je liesje ?) zijn trollen leger op ons loslaat.
  Nu dit monster niet meer kan parasiteren gaat het in paniek raken want de weldenkende blanke Nederlander begint dit monster door te krijgen.
  Ik heb al voorgesteld dat dit monster naar het eiland Lesbos word verbannen dan zullen alle gelukszoekers en profiteurs ogenblikkelijk naar Turkije terugzwemmen.
  Helaas voor ons zijn die Grieken niet gek dus dat monster zal onze TV kanalen blijven bedoezelen met zijn misselijk makende gezanik.

 60. Ruud Koornstra

  Ik ben het met Frits Ritmeester eens (frits spits), die op radio 1 was.
  Bij vlagen was marc marie erg goed.
  Ik verwacht dat hij met meer ervaring nog wel beter kan worden.
  Hij is beter dan de wandelende dramakoningin Mag ik dan bij Jou – Claudia Kledderbrij.

 61. Lies

  @liefkleinhertje: bedankt voor je reactie. Jullie reactie bedoel ik.
  En het feit dat je me Liesje noemt. Cute.

 62. Ruud Koornstra

  Albert is een roddelnicht van het niveau “indien nodig John de M. een pipizuug geven”.
  Hij heeft het zelfbeeld van een relnicht die zijn maten (ver)naait.

 63. liefkleinhertje

  Helaas Liesje de tentakels van het piepkuiken hebben de censuurknop bereikt ,heb nog even geduld (hoop ik)

 64. Marjorie

  Er zijn steeds meer mensen bij de NPO die niet openlijk durven zeggen dat ze hetero zijn.

 65. chris?

  Beroepsroddelaar heeft gesproken. Kijkt hij wel eens naar de kijkcijfers van de P.O.
  Komen met stip met die van de commerciële uit. Overigens vond ik MMH ook niet goed.

 66. hemeltje

  ze komen alle twee uit brabant .dat zegt al genoeg……..

 67. anoniem

  Zo goed als Wim Kan heeft eigenlijk nooit iemand het gedaan..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.