Het Parool vindt 6 Inside ‘goedkoop zonder glamour’

Geplaatst op Fri 11 Jan 2019 om 14:00

Na het AD, De Telegraaf en de Volkskrant heeft ook Het Parool geen lovende woorden over voor het nieuwe vooravondprogramma 6 Inside van Albert Verlinde. Dat is te lezen in de kiosk. Tv-recensent Han Lips van Het Parool, wat overigens een fictieve naam is, is keihard in zijn oordeel. “Het decor van 6 Inside weerspiegelt de inhoud: goedkoop zonder glamour“, zo vat hij de showrubriek samen. “Het programma bleek te worden opgenomen in een oude loods – lekker goedkoop.

Lips heeft het allemaal af zitten kijken, maar vond het op een gegeven moment wel erg flauw worden. Vooral toen het over de buitenlandse versies van De Luizenmoeder ging. “Er werd gegrapt dat de Duitse Juf Ank voortdurend met haar rechterarm omhoog liep.

Met een diepe zucht zette Lips de tv weer uit – aan één RTL Boulevard hebben we meer dan genoeg, en aan één Veronica Inside waarin alle voor de hand liggende grappen worden gemaakt, ook.”

Het lijkt erop dat Lips niet meer gaat kijken.

De Parool-recensie van Han Lips kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
Angela de Jong had meer verwacht van 6 Inside (dinsdag)
Jan Uriot vraagt Albert Verlinde om betere nieuwtjes (dinsdag)
Volkskrant mist Beau van Erven Dorens in 6 Inside (donderdag)

Foto: SBS
66 Reacties op “Het Parool vindt 6 Inside ‘goedkoop zonder glamour’”


 1. Derk

  Gelijk. VI blijft al jaren dezelfde grappen ventileren. Voetbal is bijzaak. Alleen met CL is het nog aan te gluren. Inhoudloos. Succes.

 2. Klaasje de echte

  Waar blijven de echte scoops Albert?

 3. HalloJumbo

  Hans Beerelul vindt het ook maar niks.

 4. RTL fan

  Werkelijk heerlijk hoe alles van SBS een mislukking wordt en de grond in wordt geboord. We blijven zo door gaan en dan duurt het niet lang meer tot we “doei SBS” zeggen

 5. Remi

  Krantje Het Parool … laat me niet lachen ;)
  Han Lips …

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Het_Parool#Oplagecijfers

  … We kijken met z’n allen ontzéttend uit naar de 2018-cijfertjes ;)

  Mag ik even een kleine voorspelling doen ?
  … Dalende trend zet door !

  Snel mee stoppen maar.

 6. danny

  Als je er goed over nadenkt… Wat wonen er een nare mensen in dit land. Echt,wij hier online,de pers,de media. Wat een rioolratten. En maar hopen dat het slecht gaat met de ander. Klopt he? Bah.

 7. André

  Het interesseert de rest van Nederland weinig wat zo’n lokaal Amsterdams krantje van een tv programma vindt. Uiteindelijk zullen kijkcijfers bepalen of een programma toekomst heeft, wat dit krantje er ook van mag vinden.

 8. Keesie

  @RTL fan

  Dat zou jij wel willen maar dat gaat niet gebeuren

 9. Kluster

  danny 14:28 en jij bent de grootste ramptoerist.

 10. Ruud

  @RTL fan: En dan? Geen SBS meer! Wat schiet je daarmee op? Kijk lekker RTL en laat die anderhalve man en een paardenkoper naar SBS kijken. Waarom hopen zoveel mensen hier op flops?

 11. Linda

  John denkt dat alles te koop is…. smaak moet je hebben John.Je houd van platvloerse pulp tv. Zorg eens voor wat klasse man.Vraag eens advies aan Jan Slagter, die snapt het wel.En het is wat Angela de Jong zegt, alles wordt groots aangekondigd en dan blijkt het gebakken lucht te zijn.Dan haken mensen af.

 12. wauter

  Ik heb het nu 3 avonden gekeken en het een eerlijke kans gegeven. Conclusie: RTL Boulevard zit gelikter in elkaar en is de winnaar. 6 Inside is langdradig, die Jan zit niet op zijn plek daar en die insiders hebben niks toe te voegen (behalve Fiona dan maar die is afkomstig van Boulevard). Het moet flitsender en sneller en doe die tafel weg maak er ook een desk van. En kort het in tot bijvoorbeeld 3 kwartier dan hoeven ze niet zo lang over een onderwerp te praten. Nu is het indut tv.

 13. Rоn

  Remi kan er niks aan doen, hij heeft kenker in de hersenpan.

 14. gtstfites

  Ik vnid remi eenh oer !!

 15. Jasper

  Talpa is toch overgenomen door ITV?

 16. Peter

  Derk 
  Fri 11 Jan 2019 om 14:03

  Gelijk. VI blijft al jaren dezelfde grappen ventileren. Voetbal is bijzaak. Alleen met CL is het nog aan te gluren. Inhoudloos. Succes.

  ——-

  Derk heeft een klok horen luiden maar weet niet waar zijn klepel hangt.
  Gaat over 6 Inside Derk, niet over het nog steeds goed scorende VI.

  Wees geen Derk.

 17. Marco

  En een beter tijdstip zou zijn: 17:00 – 18:00.

 18. Wibi

  Jody Bernal is een lekker ventje.

 19. Lies

  @Danny: yep. Als bijvoorbeeld Sophie Hilbrand met een nieuw programma over de liefde komt dan maakt niemand zich druk over de kijkcijfers. Laat staan het decor, de tafel die wel of niet rond moet zijn etc…. Gaat nergens meer over.
  Oh oh oh, het nieuwe SBS.

 20. Jasper

  John de Mol zegt dat veel partijen in de rij stonden om Talpa te kunnen inlijven, maar dat ITV bij hem ruim bovenaan stond. Op korte termijn zal de kijker niets merken van de overname, zegt De Mol. Mogelijk zal Nederland later kennismaken met nieuwe grote formats.

  SingDance is dus zo’n groot format.

  Duidelijk is dat John geen tv maakt voor kijkend Nederland, maar SBS gebruikt voor zijn formats om die vervolgens door te verkopen.

 21. Sandertje

  Het Parool die überhaupt 6 inside kijkt. Dan verdiep je je wel in een heel laag niveau.

 22. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wij zien significante overeenkomsten met onafhankelijke commentaren uit velerlei en ook verschillende bronnen. Die zijn over het algemeen niet lovend.
  Om dan nu te gaan roepen dat Holland het bewuste programma wil zien mislukken… Dan verwijt je de kijker dat ie geen geduld heeft? Zeg dan zelf, wat is de kijker aan het programma verschuldigd? Het zijn Albert en de zwijnen die riepen dat alles weergaloos en fantastisch zou worden. Breaking News, vette scoops, fantastische content want 30 personen in de redactie, blablabla… Nou niet dus. En dáár zit ‘m de kneep. Slecht geformat programma, weinig kijkers. 1+1=2.
  Niet goed = ongeschikt. Next!

 23. Sander

  @Jasper: wat is SingDance? ;)

 24. Jasper

  @Sander

  Even omdraaien ;)

 25. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Gordon heeft zojuist bij DWDD beweert dat hij zelf het decor voor Inside6 heeft bedacht en ontworpen. Wij zijn zéér Benieuwd of hij dat binnenkort gaat ontkennen, nu het Parool, een dagblad uit de hoofdstad, het decor goedkoop en saai vindt. Ofwel hij geeft er een nieuwe naam aan en beweert dat dit het nieuwe zwart is: Cheap&Boring.

 26. Einde tv

  En weer praten de vakgoeroes over de tafel, het decor en het tijdstip. Niemand die zich afvraagt of de kijker behoefte heeft aan shownieuwtjes die voor een groot deel al zijn afgevangen door slome media als boulevard en shownieuws en snelle media…online. het meeste is al bekend en dat ene nieuwtje van Albert…nou dat lezen we dan wel later terug.

 27. Shaniquilia vd Put

  Eerst afwachten wat de kijkcijfers zijn en dan meeheulen in je commentaar met de negatieve vibe. Lafjes.

 28. Q

  De Mol heeft geen smaak, veel goedkope shit lanceert hij. Wat hij wel heeft is veel geld.
  Ik kan maar niet begrijpoen dat er mensen zijn die naar deze rommel van de Mol shot willen kijken.

 29. Mediaprak

  Niet erg hoor dat 6I een flop is. Albert heeft er enige ervaring mee, zie zijn collumn uit 2003 (NRC) “Mijn rijke verzameling missers begon al toen ik nog producer in opleiding was bij de AVRO. Het eerste programma dat ik voor die omroep op de buis mocht brengen heette Telefoto. Ik zag het helemaal zitten en gooide er mijn hele ziel en zaligheid in en al mijn kennis van televisie. Die kennis bleek niet veel te zijn. Telefoto behaalde een legendarisch lage waardering van 5.4 en werd na één uitzending al van de buis gehaald. Knap hè?

  Als presentator heb ik bij SBS 6 de ene flop na de andere gemaakt. Acht jaar geleden werd ik voor best veel geld bij de nieuwe zender van Fons van Westerloo en Bart in ‘t Hout binnengehaald om de Amerikaanse kwis Jeopardy te presenteren. Het spelletje loopt in de Verenigde Staten al meer dan twintig jaar en ik dacht mijn levensverzekering afgesloten te hebben, maar helaas, in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst en na 15 afleveringen verdween de kwis die niet kon floppen van de buis. Knap hè?”

 30. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Wij zien significante overeenkomsten met onafhankelijke commentaren uit velerlei en ook verschillende bronnen. Die zijn over het algemeen niet lovend.
  Om dan nu te gaan roepen dat Holland het bewuste programma wil zien mislukken… Dan verwijt je de kijker dat ie geen geduld heeft? Zeg dan zelf, wat is de kijker aan het programma verschuldigd? Het zijn Albert en de zwijnen die riepen dat alles weergaloos en fantastisch zou worden. Breaking News, vette scoops, fantastische content want 30 personen in de redactie, blablabla… Nou niet dus. En dáár zit ‘m de kneep. Slecht geformat programma, weinig kijkers. 1+1=2.
  Niet goed = ongeschikt. Next!

 31. zorro

  Het zijn de presentatoren want daar gaat niets van uit zeker Jan Versteegh.

 32. Wolter

  Tsja wat had je verwacht. Veronica doet het gewoon beter!

 33. Japio

  Merkwaardig genoeg vind ik de door SBS 6 vooraf jubelende ‘chemie’ tussen Jan Versteegh en Albert Verlinde niet terug in mijn waarneming. Jan en zijn stand-in deskundigen lijken wel een groep schooljochies en Albert een gepensioneerde leraar.

 34. Joris

  @Ron, ik hoop dat je terugkrijgt wat je uitzendt.

 35. Jantje

  Alles Ron of ook Remi? Die twee doen niet voor elkaar onder.

 36. Jantje

  alles=alleen

 37. Hooftstraat

  Typisch Nederlands, er word niks gegund! Dit soort kritiek slaat nergens op, een manier van doen waarbij alles in het slechte, rampzalige en droevige wordt voorgesteld, alleen maar omdat negatieve zijn verkoopt.

 38. piet

  Nobody cares. 200.000 kijkers… gaat nergens over.

 39. streepje

  Vindt het een lelijke studio, en de onderwerpen zijn ook ruk.

 40. streepje

  Onaantrekkelijke studio, in alles. Waarschijnlijk vindt iedereen dat.

 41. Britt Scholte Lover

  Ik ben ook fan van Albert.

 42. Mark

  Dit programma is ook niet bedoeld voor lezers van Het Parool.

 43. Kees

  ITV 6
  ITV 5
  ITV 9
  ITVERONICA

 44. Henk

  Ze hebben meer licht in de studio opgehangen was net al te zien. Maar nu eerst weer: RECLAME!

 45. Kees

  ITV 1116
  ITV 23225
  ITV 4778889
  ITVRONICA

 46. Ron

  @Kees: bron?

 47. Kees

  @ron eigen hersenspinsel. John heeft ook niet t eeuwige leven. Zou zomaar in de toekomst het spul helemaal aan ITV over kunnen doen.

 48. Bart

  @Kees Ja andere namen (op Veronica na) hebben de zenders zeker nodig. Alleen de nummers met daarvoor ITV is nog slechter dan SBS ervoor.

 49. Ron

  @Kees: tja, voor als nog is daar geen spraken van.

 50. aammehoela

  Zo gemakkelijk om steeds weer te roepen: flopperdeflop, maar deze voorspelling komt iedere keer weer uit. Typisch toch of blijven de bedenkers van deze flops zich richten op de tv die een generatie of twee geleden meemaakte.
  In ieder geval voorspelde ik dus een flop en ja hoor, het is tot zover een grote flop.

 51. Bjorn

  Er is een grotere tafel sinds vandaag das pluspunt 1. Nu nog dat Jan Versteegh zijn mond houd tussendoor bij discussies.

 52. liefkleinhertje

  Die Fred van Leer zit erin kan het nog slechter ?
  Ja dat kan want Barbara Barend zit er ook bij ,alleen Gijs van Dam kan deze aflevering nog redden.

 53. A.Zijn

  Zometeen bij boulevard de nieuwe presentator van Expeditie Robinson. Ik denk Kaj, maar zou het eigenlijk wel leuk vinden als John Williams eens zo’n mooie klus krijgt.

 54. A.Zijn

  Geen Ruben Nicolai in ieder geval. Dan zie ik liever als tweede optie Rick Brandsteder.

 55. Irene

  @A.Zijn
  Dank voor de nuttige info, zielig kk-moñgooltje.

 56. J

  KAJ GORGELS PRESENTEERT EXPEDITIE ROBINSON

 57. Ron

  Kansloos!

 58. A.Zijn

  @J zoals verwacht. Enigszins jammer.

 59. J

  @A.zijn: Vind het wel leuk. Zo krijg jong/nieuw talent ook een kans. Had John dit namelijk niet echt zien doen. Kaj heeft ervaring als deelnemer, past bij RTL5 en heeft een klik met Nicolette. Daarnaast is sowieso de rol van de presentatoren in ER niet enorm groot.

  Overigens komt bij Videoland in 2019 een eigen editie met onbekende deelnemers. Wie dit gaat presenteren is nog niet bekend, aldus het persbericht.

 60. Conservatief-liberaal

  Waarom niet zoals in Engeland 1, 2 en 3?

  Daar heb je BBC 1, 2, .. en ITV 1, 2, 3, 4.

  NPO 1, 2, 3
  RTL 1, 2, 3, ..
  Veronica 1, 2, 3, ..

  Verder heeft ITV ook +1 zenders ITV 1+1, ITV 1+2, …
  Dezelfde programmering als ITV 1 alleen alles 1 uur later.
  Zou het niet een goede kunnen zijn dat RTL en Talpa +1 zenders doen. Bijvoorbeeld RTL 4 +1 en SBS 6 +1 Ipv RTL 8 en SBS 9.

 61. Jantje

  Haha Kaj Gorgels? De teeeeering, was dat het beste wat ze verzinnen konden? Dan 100 keer liever Dennis. Wat aan aanfluiting!

 62. Snoep Dok ie Dog

  Ik zie wel de chemie tussen albert en versteeg.
  Het is de chemie van olie en water….. onmixbaar.

  Ik denk dat de poepert van versteeg van albert is, gezien de liefdevolle zvo zaad vragende ogen van versteeg.

  Niemand zit meer te wachten op shownieuws als het allemaal al op internet te vinden is.
  Daarom is lineaire tv ook op sterven na dood.

 63. Rolf

  @Snoep Dok ie Dog
  Fri 11 Jan 2019 om 22:41

  Ik denk dat je reactie zeer treffend is, wel overwogen en veranderingen in de media teweeg zal brengen. Knap gedaan. De spijker op z’n kop!

 64. Pieter

  6 inside vind ik ‘n superleuk programma!! Werd benieuwd en heb net alle afleveringen bekeken. Gezellige plagerijtjes onderling tussen de insiders. Albert ijzersterk, mooie stem en blijft rustig..
  Ze brengen een mooie mix tussen vrolijk en serieus nieuws..Duiden het gezellig op VI niveau. Knap hoor!

  Jan, ik was voorheen niet zo’n fan van hem, weet zich prima te handhaven, goede bijdrage.

  Programma is zoveel beter dan Boulevard met hun domme enge, ‘ik weet alles beter’, Peter r de Vries en Molendijk figuren.
  Als je dit programma niet weet te waarderen? Probeer het lekker zelf op YouTube.

  Denk eerder, of laat ik voor mezelf spreken dat de tot nu toe magere kijkcijfers komen door door alle betweterige NPO en rtl4’s policor programma’s, terwijl iedereen het leven dagelijks heel anders beleeft.

  Wens het programma veel succes en mooie kijkcijfers! :)

 65. Snoep Dok ie Dog

  Misschien vecht j. de Mol en alle anderen wel tegen de verandering van dingen tot je nemen.
  Het tv kijken zal hoe dan ook zeker, en dat zie je ook al, erg gaan veranderen.

 66. HanszWorsd

  Brengen ze ook een magazine uit?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.