EenVandaag vindt horrorcijfers 6 Inside niet vreemd

EenVandaag verbaast zich er niet over dat de kijkcijfers van 6 Inside zo laag zijn. Het niveau van het programma is wel heel bedroevend. Dat vindt EenVandaag-ster Lammert de Bruin, laat hij blijken op Twitter. RTL Z-redacteur Frederique Dormaar plaatste een filmpje op Twitter van minister Cora van Nieuwenhuizen die uit de auto stapt en van 6 Inside-reporter Charlotte Nijs de allereerste, verbijsterende vraag krijgt: “Heeft u gisteren al bedacht wat u aan ging trekken vandaag?

De minister was zichtbaar verbaasd over dit niveau. “Ehhh. Nee. Waarom had ik dat moeten bedenken?“, antwoordde ze. Nijs: “Nou, dat vraag ik me altijd af of bewindspersonen nadenken over de occasion wat ze dan aan moeten doen.

Uiteindelijk werkte Van Nieuwenhuizen maar mee voor het fatsoen, maar Dormaar is verbaasd: “Van álle vragen die je de minister van Infrastructuur kunt stellen… De verslaggever vroeg mannelijke politici hetzelfde hoor. Ik vind het alleen een bijzonder onnozele vraag aan een minister. Man of vrouw, maakt niet uit.

En Lammert de Bruin van de directe concurrent EenVandaag al helemaal. “Vraag me echt af waarom er zo weinig mensen naar 6 Inside kijken“, bitcht hij.

De Bruin wordt gesteund door EenVandaag-collega Jan Salden. Hij twittert: “Heeft John de Mol nou ook het Jeugdjournaal gekocht?

VPRO-programmamaker Renate Verhoofstad vindt het ook niveauloos: “Komaaaaaaan…

En NOS’er Jeroen Stomphorst: “6 Inside, een aanwinst aan het Binnenhof!

GeenStijl-ster Pritt: “Hahahaha. Die Talpa-mevrouw straalt fantastisch af op Ons Vak!

Het merkwaardige is dat de plopkap van EenVandaag, en overigens ook die van RTL Nieuws en De Telegraaf, het onzinnige onderonsje wel gretig volgt. “Pijnlijkste vind ik die microfoons van andere media. Je kunt ook denken: laat deze onzin maar even passeren. Maar nee”, merkt NRC-journalist Mark Duursma op.

6 Inside-koningshuisdeskundige Rick Evers: “En wat doet de RTL-microfoon? Hypocriet ;-)

’s Avonds was het item te zien in 6 Inside en legde Charlotte Nijs uit waarom ze deze vraag belangrijk vond. “Heel eerlijk: ik heb niet echt dat ik denk: er is iemand die echt lekker uit de verf komt met kleding. Daarom was ik ook zo benieuwd. Ik vraag me altijd af – ze zijn namelijk wel altijd mooi opgedirkt, al is het misschien niet mijn smaak… Maar even, wat ik wil bespreken, ik ben gewoon zo benieuwd, want dit zijn bewindspersonen die 24/7 aan het werk zijn… Hoe zien die mensen… Nemen die nog de tijd om er zo tiptop uit te zien? Ik dacht dat ze het de avond van tevoren zouden klaarleggen.

Nijs is ook de verslaggeefster die ondanks de deur van premier Rutte tegen haar hoofd kreeg. Het lijkt erop dat de klap harder was dan gedacht.

Lees ook: Mark Rutte slaat deur in gezicht SBS-mevrouw (18 december)

Het bewuste fragment:

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen