Flikken Maastricht krijgt een veertiende seizoen

Er komt een veertiende seizoen van de NPO 1-hitserie Flikken Maastricht met Angela Schijf en Victor Reinier. Dat heeft AVROTROS vrijdagavond onthuld na de uitzending van de politieserie op NPO 1. Flikken Maastricht heeft de elf seizoenen van Baantjer al lang overtroffen en gaat nu nóg een jaar door, meldt de omroep. “Je hoeft voorlopig nog geen afscheid van ons te nemen; seizoen 14 is een feit. Alle trouwe, maar ook nieuwe kijkers, bedankt!“, luidt de aankondiging.

Reinier deed medio december bij RTL Late Night nog zijn beklag over de trage besluitvorming van de NPO. Toen was er nog niets duidelijk over een veertiende seizoen.

Geërgerd liet Reinier weten: “Het is wel mijn wens die ik altijd uitspreek aan de NPO en AVROTROS, maar meer aan de NPO omdat zij over het geld gaan: ‘Hoe eerder wij het weten, hoe mooier wij de reeks kunnen maken.’ Dan kunnen de schrijvers snel beginnen met schrijven en als je tijd hebt kun je nog een fout script weggooien.

En Angela Schijf zei in december nog tegen NU.nl: “Eigenlijk wachten wij elk jaar in net zoveel spanning als de kijker af of we nog een jaar door mogen. En elke keer als dat zo is, denk ik: nog een keer, hoe is het mogelijk?

Ik koester dit succes. Het is een heel bijzonder project; echt een deel van mijn leven. Ik heb kinderen gekregen in de tijd dat Flikken Maastricht bestaat en de cast wordt ouder met elkaar. We hebben echt een Flikken-familie. Ik denk dat je die kracht terugziet in de serie.

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen