Bert van der Veer vindt Ton F. van Dijk een idioot

Bert van der Veer vindt dat er te veel columnisten zijn die maar gewoon wat roepen over mediazaken, zonder enige onderbouwing. Zo vindt hij Ton F. van Dijk een idioot. Dat heeft hij gezegd in 6 Inside. Van Dijk, voormalig baas van NPO 1 en Omroepman van het Jaar 2007, schreef deze week in HP/DeTijd dat John de Mol zijn voormalig concurrent Reinout Oerlemans heeft gedreigd met de inzet van zijn twee miljard euro om hem volledig kapot te maken. Onzin, verzucht Van der Veer.

Van der Veer bijt in een column op Spreekbuis van zich af en geeft niet alleen Ton F. van Dijk, maar ook columniste Marianne Zwagerman een veeg uit de pan.

6 Inside belde de regisseur van Pauw op en ook daar gaf hij zijn mening. “Er was een column op de site van HP/DeTijd van Ton F. van Dijk, die vroeger een hoge meneer was bij de publieke omroep“, legde hij uit aan de kijkers.

Hij kwam met een soort anekdote aan dat John de Mol zijn miljarden zou gebruiken om Reinout Oerlemans stuk te maken. Om er vervolgens zelf het zinnetje aan toe te voegen: ‘Je weet natuurlijk niet of het waar is.’ Nee, schrijf het dan ook niet op, idioot.”

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen