‘John dreigde Reinout Oerlemans kapot te maken’

John de Mol heeft gedreigd om Reinout Oerlemans kapot te maken toen hij met zijn productiebedrijf Eyeworks nog druk door het Nederlandse tv-landschap bewoog. Dat schrijft oud-NPO 1-baas Ton F. van Dijk in HP/DeTijd. Een ‘mediavriend’ van Van Dijk sprak jaren geleden tijdens de televisiebeurs in Cannes op een megajacht met Oerlemans. Daar gaf ook De Mol acte de présence. “Weet jij hoeveel een 1 met 9 nullen is”, vroeg de mediamiljardair daar aan Oerlemans.

Een antwoord bleef uit, waarna De Mol volgens Van Dijk vervolgde: “Een 1 met 9 nullen is één miljard. Eén miljard euro welteverstaan.

Oerlemans met vragende blik: “Ehmm ja…?

De Mol ‘met een triomfantelijk lachje’: “Daar heb ik er twee van. En die ga ik allemaal gebruiken om jou kapot te maken.

Hij zei het volgens Van Dijk ‘zonder blikken of blozen’ en ‘heel serieus’ kijkend. “Of het waar is weten we natuurlijk niet. Maar de anekdote is tekenend voor het beeld dat in medialand bestaat van John.

De column van Ton F. van Dijk voor HP/DeTijd kunt u hier lezen.

Foto: RTL, PR

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen