Jan Mulder overwoog facelift na Sterren op het Doek

Jan Mulder werd er in 2015 tijdens de opnames van het programma Sterren op het Doek meer dan ooit mee geconfronteerd dat zijn dramatische gezichtsuitdrukking helemaal niet past bij zijn positief ingestelde persoon. Dat vertelt hij in gesprek met Volkskrant Magazine. Mulder heeft naar eigen zeggen een buitengewoon positief ingesteld karakter. “Ik zie overal de zonnige kant van in. Ik zie er altijd uit alsof het dramatisch met me gesteld is, maar dat is niet zo.”

Hoe komt hij aan dat gezicht? “Groningen. Klei. En het is ook constitutie, genen. Ik merkte het zelf nooit zo. Tot ik voor het televisieprogramma Sterren op het Doek geschilderd werd en het steeds over die hagende mondhoeken van me ging. Ik vat alles vrolijk op, maar ik ben daarna bijna gaan denken aan een facelift.

Die facelift is er nooit gekomen. Inmiddels is Mulder 73 en realiseert hij zich dat de dood nadert. Vreselijk, vindt hij; het liefst leeft hij voor eeuwig door. “Al staat mijn brein op sterk water in een weckfles, ook goed.”

Mulder wil nog niet te veel aan de dood denken. “Al word je er door al die lichamelijke gebreken wel steeds dichter bij in de buurt gebracht, terwijl je er geestelijk nog zo ver van afstaat. Dat is wel vervelend. De verkeersborden met ‘die kant op’ worden steeds groter.

Het Volkskrant Magazine-interview met Jan Mulder kunt u lezen via Blendle.

Foto: Omroep MAX

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen