HGT’s Lisette Brillemans: ‘Ik ben geen transgender’

Holland’s Got Talent-kandidaat Lisette Brillemans is geen transgender. Ze is gewoon een vrouw. Dat laat ze weten in reactie op de controverse rondom haar vijfde auditie in de RTL 4-show afgelopen zaterdag. Jurylid Angela Groothuizen vroeg haar collega’s: “You know him?“, en dat vond Instagram-transgender Emma Wagemans discriminatie van transgenders. “Ik ben echt disgusted gewoon. Dit is echt gewoon discriminatie in de dop en RTL 4 pleurt het er gewoon op.” 

Maar wat blijkt nu: Lisette Brillemans is helemaal geen transgender. “Dat is een verhaal dat Gordon de wereld in heeft gebracht en dat sindsdien een eigen leven is gaan leiden“, legt ze uit. “Ik ben gewoon een vrouw.

Brillemans wijst ook op een statement van Holland’s Got Talent hierover in 2012. “Veel onduidelijkheid over het geslacht van Lisette. Ze is vrouw“, meldde het programma destijds op Twitter.

Instagram-persoonlijkheid Emma Wagemans heeft haar tirade tegen Angela Groothuizen en RTL inmiddels van Instagram verwijderd.

Het was de vijfde keer dat Brillemans auditie deed voor Holland’s Got Talent. Bij haar opkomst gaven twee juryleden haar al een rood kruis.

Lees ook: ‘Angela Groothuizen en RTL 4 bespotten transgender’ (gisteren)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen