Angela de Jong: ‘Waar was je bij DWDD, Twan Huys?’

Angela de Jong vindt dat Twan Huys eind eind oktober de ballen had moeten hebben om tegenover haar te gaan zitten in de media-uitzending van De Wereld Draait Door. Dat zegt de nietsontziende tv-criticus van het AD in HP/DeTijd. De Jong zat er om de eerste maanden van RTL Late Night met Twan Huys te bespreken. Toen scoorde het programma ongeveer gelijk als nu: bar slecht. Huys wilde er echter niet over praten en liet de uitnodiging van de redactie aan zich voorbijgaan.

Een gemiste kans, vindt De Jong. Huys had volgens haar de kans moeten grijpen om zichzelf even goed nederig op te stellen bij Matthijs van Nieuwkerk. “Het tij is te keren als je je deemoedig toont. Daarom ben ik verbaasd dat Huys de uitnodiging van DWDD om met Peter R. de Vries en mij zijn programma te bespreken niet aannam.”

Huys had gewoon op het matje moeten komen, vindt De Jong. “Hij had de kijker kunnen aankijken, kunnen beamen dat er wat is misgegaan en om geduld kunnen vragen.”

Gezien de geschiedenis met Humberto Tan had Huys beter moeten weten, stelt ze. “De teneur over Humberto Tan sloeg om toen hij met betraand gezicht aankondigde dat hij weg moest bij RTL. Ineens vond iedereen het rot voor hem en werd hij genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster.”

Nu kampt Huys met het Jack Spijkerman-effect: hij wordt gezien als iemand die voor het grote geld al zijn principes verkwanselt.

Vorige week werd De Jong ook al door een BN’er in de steek gelaten bij De Wereld Draait Door. Gordon zegde op het laatste moment de tv-confrontatie met La Jong af.

Het HP/DeTijd-artikel over Twan Huys kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen