Angela de Jong: ‘6 Inside gaat geen succes worden’

Angela de Jong denkt dat het 6 Inside niet meer gaat lukken om van het programma een succes te maken. Dat zegt ze in de nieuwste Mediapodcast van het AD. 6 Inside is nu een maandje op zender, maar De Jong ziet het programma niet groeien. “Nee, ik vind het een grote teleurstelling. Dat komt deels door de grote broek die ze hebben aangetrokken voor ze begonnen. Je moet constateren dat ze geen groot nieuws hebben en ook de hele balans in het programma klopt niet.

Er is niemand om tegenwicht te bieden aan Albert Verlinde, aldus De Jong. “Het is de Albert Verlinde-show en het goede van het oude Boulevard was dat het een samenspel was tussen Albert en Beau en in de beste dagen Albert, Beau en Peter van der Vorst. In de beste dagen was dat programma niet te evenaren.”

Wat vindt ze van Jan Versteegh? “Het is niet zijn rol, denk ik. Hij zit er duidelijk als aangever. Je mist gewoon een aantal andere stevige figuren die een mening hebben over dat soort zaken. Ze zijn denk ik allemaal nog een beetje afgebluft door Albert. Als hij zijn mond opentrekt houdt de rest heel makkelijk z’n mond.

6 Inside is niks en wordt niks, concludeert La Jong. “Het programma is gewoon niet goed, punt. Ze hebben heel hard geroepen van tevoren en het maakt de belofte niet waar. Zo simpel is het. En de kijker is niet gek, die ziet dat ook.

Ik begreep ook dat het een zooitje is achter de schermen. Er zijn heel veel mensen al weg. Al acht of negen mensen zijn de afgelopen maanden vertrokken, nog voor het programma begon. Er wordt heel erg van bovenaf gestuurd door een aantal mensen die er werken en eigen initiatief wordt niet echt op prijs gesteld.

Of John de Mol erg blij is met 6 Inside is nog maar de vraag. Omgekeerd is dat in elk geval wel zo: Verlinde steekt hem regelmatig een veer in de bips. “Hoe onafhankelijk ben je dan?“, besluit De Jong.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen