NPO’s Martijn van Dam gaat niet lobbyen in Den Haag

Martijn van Dam is niet van plan om als NPO-bestuurder te gaan lobbyen in Den Haag, ondanks zijn vele politieke ervaring, onder meer als staatssecretaris in het kabinet-Rutte II. Dat vertelt hij in Broadcast Magazine. Van Dam is vooral bezig met de digitale visie van de NPO en laat het lobbyen over aan collega Shula Rijxman. “Ik snap dat je dat zou verwachten, maar we hebben van meet af aan bewust besloten dat die verantwoordelijkheid bij Shula zou blijven liggen“, zegt hij.

Daar voegt hij lachend aan toe: “Ten eerste: ze heeft nog meer mensen in haar Haagse telefoonboek dan ik, ze beschikt echt over een fantastisch netwerk.

En ten tweede? “Ik heb zelf de ervaring dat mensen die ik vanuit mijn persoonlijke relatie kende bij mij kwamen lobbyen toen ze een andere functie kregen en dat voelde best ongemakkelijk.”

Het blijft merkwaardig. “Natuurlijk, ik spreek af en toe mensen in Den Haag, maar dat is iets anders dan wekelijks een gericht gesprek voeren over de toekomst van de publieke omroep.”

Dat doet Shula en blijft ze doen. En aan die veertig miljoen zie je ook hoe goed ze daarin is.

Het hele Broadcast Magazine-interview met Martijn van Dan kunt u hier lezen.

Foto: Michel Schnater, NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen