Albert Verlinde tempert verwachtingen na bombarie

SBS 6 heeft de programma’s 6 Inside en DanceSing gepresenteerd alsof de zender het televisielandschap even goed zou gaan opschudden, maar critici en kijkers lijken niet erg onder de indruk. Nu de kijkcijfers van zijn showrubriek flink tegenvallen, probeert Albert Verlinde de gemoederen weer een beetje te bedaren. “Er wordt zo gehyperd en gehypet alsof er een battle is en iedereen gelijk op een level moet staan. We zijn gewoon aan het bouwen. Wie weet lukt het en wie weet lukt het niet.

Verlinde deed zijn uitspraak maandag in 6 Inside, waarin hij Wendy van Dijk telefonisch interviewde over haar overstap van RTL naar SBS. “Weet je wat ik ook hoop, Wendy? Zo praat jij erover en zo sta ik er ook in: het is geen oorlog, hè. Het is geen battle tussen zenders.

RTL en SBS hebben in tijden niet zó erg tegenover elkaar als nu, met een John de Mol die allerlei Talpa-shows weghaalt bij RTL, maar volgens Verlinde is er ineens helemaal niets meer aan de hand. “Ik zeg altijd, om met Barbara Barend te spreken: ‘Wij zijn voetballers en op het ene moment speel je bij dat team en dan weer bij dat team. De ene keer wint het ene team, de andere keer het andere team.’”

De transfer van Van Dijk is de volgende slag in de oorlog tussen RTL en SBS. “Het was natuurlijk iets wat er al een tijd lang aan zat te komen. Ik heb zelfs twee weken geleden een interview gegeven aan Sven Kockelmann waarin hij zei: ‘Komt Wendy van Dijk ook?’ Ik zei toen al dat het me niet geheel uitgesloten leek, ook omdat Erland er aan zit te komen hier.

Vanochtend kregen we een tip binnen dat Wendy vanmiddag bij RTL zou zitten om daar eigenlijk te vertellen aan Sven Sauvé, de directeur en CEO, dat ze weg zou gaan bij de zender aan het eind van dit seizoen.

Lees ook:
SBS verliest geloofwaardigheid na DanceSing-bombarie (zondag)
6 Inside zakt nog verder in, Huys volstrekt genegeerd (vanochtend)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen