Om deze reden kiest Claudia de Breij voor live-oudejaars

Geplaatst op Tue 15 Jan 2019 om 14:00

Claudia de Breij ging in 2016 wel héél serieus om met de Oudejaarsconference: het hele jaar lang deed ze geen énkel media-optreden. Dit jaar gaat ze er iets minder spastisch mee om. Ze zat maandag gezellig aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door en vertelde daar onder meer waarom ze haar conference live doet, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Youp van ‘t Hek. De Breij heeft net als Marc-Marie Huijbregts een voorbeeld genomen aan Herman Finkers.

Finkers heeft een trend gezet door live te gaan met zijn conference. “Ik heb het destijds van Finkers afgekeken. Hij zei: ‘Het is het enige moment van het jaar dat het ertoe doet dat je naar twaalf uur toewerkt.’

Je kunt tóch nooit de beste voorstelling opnemen, aldus De Breij. “Met voorstellingen heb ik altijd dat je ergens in april in Apeldoorn staat en denkt: dít was hem, dít was de beste. En die heb je dan niet opgenomen. Dus je hebt toch nooit je volmaakte voorstelling opgenomen. Dan kun je beter live gaan, want dan is het echt.”

Toch is live gaan wel héél erg spannend. Er kan van alles fout gaan. “Ik weet zeker dat ik 31 december denk: trut, waarom wil je dit?

Ze legde ook uit waarom ze in 2016 het hele jaar op slot ging voor de conference. “Het had toen te maken met dat ik dacht: het is het jaar van de vluchtelingen en iedereen praat elkaar na van televisie en kranten, dus als ik ook weer met een meninkje kom heeft het geen zin. Ik dacht: ik moet verhalen gaan halen. Dat heb ik nu minder. Zoals het er nu naar uitziet wordt dit jaar meer het jaar van het klimaat dan van vluchtelingen. Daar kan ik iets minder reizen voor maken dan meer eigenlijk.”

Wel gaat De Breij ter voorbereiding van haar conference naar het EK Vrouwenvoetbal. “Dat lijkt me heel belangrijk voor de oudejaars. Het is dit jaar ook honderd jaar kiesrecht voor vrouwen. Je zou live kunnen gaan lopen naar het Torentje. Laat het maar niet horen aan de VARA, want die schrikken dan wat dat aan beveiliging kost.

En komt SGP-leider Kees van der Staaij ook aan bod? “Hij is de gift that keeps on giving. Ik heb ooit een kopje koffie gedronken met die man en dat kan ik nu echt niet meer over mijn hart verkrijgen. Enerzijds was ik boos, anderzijds ben ik hem ook dankbaar, want het mag dus niet van Kees.

Ik ben nu zeven jaar samen met mijn vrouw. We mogen dan wel op de bank naast elkaar zitten, maar we mogen het niet praktiseren. En dat is zo’n opwindende gedachte, van: het mag dus niet van Kees. We noemen het ook gewoon weer kezen“, grapt ze.

Foto: BNNVARA
17 Reacties op “Om deze reden kiest Claudia de Breij voor live-oudejaars”


 1. Zalmneusje

  Nou, als dat grapje op het eind een voorbode is van wat we op oudjaarsavond kunnen verwachten, dan zoek ik alvast een leuke film uit.

 2. Anouk

  Prima hoor, dat “het mag niet van Kees”, kezen zo noemen we dat (haha), maar nu graag ook richting de broeders van de Islam zo’n grote mond opzetten.
  Hoe die tegen homo’s en lesbo’s aankijken, en veroordelen is Kees maar een padvinder bij.
  Dus Claudia; ik kijk naar je uit en hoop dat je ze met de grond gelijk maakt.
  En dan niet één zuinig grapje, nee; de hele conference door graag.
  Net zoals dat al decennia door de columnisten en cabaretiers met de christenen gebeurt!
  Want die Islam is geen haar beter! Sterker, vele malen slechter.

 3. Remi

  “Wel gaat De Breij ter voorbereiding van haar conference
  naar het EK Vrouwenvoetbal”.

  … Ach ja … heerlijk toch, zo’n “bijzondereomgeving …
  Meisjes met een “mannen-scheiding” in het haar (zie Johan Derksen).

  Helemaal de omgeving waarin deze Claudia zich thuis voelt.

  “Het is niet vreemd, het is alleen een beetje raar”.
  (vrij naar De Luizenmoedertjes).

 4. MM

  Nou ik ben dan zeker niet thuis.

 5. Curryworst

  Ach, de Nashville verklaring en de steunbetuiging door Van der Staaij was de waan van de week. Iedere week is er wel een andermedia-ophefje. Nu is het weer Willem Holleeder wat de klok slaat
  Denkt ze nu echt dat men zich dit Nashville – Van der Staaij kan herinneren over 50 weken?

 6. Arie

  pAARD DE bREIJ OP OUDJAAR: JAMMER.

 7. Ron

  In 2016 verrassend leuk, dus ben benieuwd.

 8. wauter

  Oudjaarsavond 2019 is nu al verknald met haar. Dan maar flink vuurwerk afsteken.

 9. RaymondVL

  Hoe noem je een lesbienne die bij een abortuskliniek werkt? Nou? Claudia de Breijnaald. Oh, noes…… dat wordt schuddebuiken op oudejaarsavond met die nooit grappige deuggleuf.

 10. 6

  @Raymond, nee jij bent leuk .

 11. NatteNel

  Nee jij trekt volle zalen

 12. rekening

  sorry, niet leuk, je bent hier niet voor geschikt meid. Maar laat maar, je wilt het toch niet horen/ plaat voor de kop.

 13. Annoniemus

  @Anouk, Idd al die schijnheilige bn’ ers houden hun mond over de islam !

 14. StefanV

  Het pleit voor Claudia de Breij dat ze haar voorstelling live op tv laat komen. Dat is meteen ook het enige positieve dat ik te melden heb. Zelden iemand meegemaakt die zo verschrikkelijk net-niet-grappig is.

  Dit jaar is Guido Weijers mij prima bevallen. Die geef ik volgend jaar zeker weten de voorkeur.

 15. Geronimo

  Aldus sprak het grachtengordeldier dat niet in de grachtengordel woont

 16. Nanda

  De zoveelste DWDD-mafketel die van de VARA de ‘conference’ mag verknallen. Wat een incestieus gebeuren is dat toch. Ik kijk intussen nu alweer uit naar Sjaak Bral bij Omroep West!

 17. Pastoor van Puffelen

  Wat kan Claudia Geitenbreier eigenlijk? Laat dat mens met paarden werken. Amen .

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.