Albert Verlinde maakt meer namen 6 Inside bekend

Naast Fiona Hering en Rob Goossens maken nog veel meer ‘insiders’ hun opwachting als deskundige in het nieuwe vooravondprogramma 6 Inside op SBS 6. Een aantal daarvan verklapte Albert Verlinde donderdagavond in Jinek. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Verlinde is blij met de mensen die meewerken. “Ik kan vanavond een aantal mensen bekendmaken, waaronder Sébas Diekstra, de advocaat die hier ook wel eens zit, daar ben ik echt heel blij mee“, zegt hij.

De showkenner kwam met nog een aantal namen. “Mick van Wely, een misdaadjournalist van De Telegraaf. Hélène Hendriks ook en Fred van Leer voor lifestyle.

Gastvrouw Eva Jinek zette vraagtekens bij de komst van Telegraafs mediajournalist Rob Goossens, want is Verlinde niet veel beter ingevoerd? “Hij is beter in bepaalde omroeppolitieke dingen. Hij is vanuit De Telegraaf bezig om zowel aan de NPO als RTL kritische vragen te stellen.

Het is de bedoeling dat Verlinde in 6 Inside weer lekker kritisch allerlei zaken aan de kaak gaat stellen. Evert Santegoeds werd vorig jaar een tijdje op non-actief gezet toen hij een Talpa-nieuwtje had onthuld. Krijgt Verlinde wel carte blanche?

Verlinde: “Ja, anders kun je het niet doen. Kijk, John de Mol heeft mij gebeld of ik dit wilde doen en toen heb ik twee dingen gezegd: ik wil absolute onafhankelijkheid hebben, dat vind ik cruciaal, anders kan ik het niet doen. Ik wil het ook over SBS kunnen hebben als het niet goed gaat. Nou, zoals het nu gaat, kan ik er drie weken over doorpraten. Er mag ook geen afstand genomen worden van het programma, want dan ben je weg.

Lees ook: Fiona Hering wordt deskundige in 6 Inside (22 december)

Foto: KRO-NCRV

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen