Albert Verlinde: ‘Je ziet de paniek echt toeslaan bij RTL’

Geplaatst op Thu 17 Jan 2019 om 9:15

Je ziet de paniek bij RTL echt toeslaan nu Linda de Mol haar overstap naar SBS heeft aangekondigd. Het is een doorbraak in tv-land. Dat zei Albert Verlinde woensdagavond in 6 Inside. Verlinde heeft zeer hoge verwachtingen van de komst van Linda. “Het is echt een doorbraak in tv-land. Linda is een autonoom iets. Je kunt de programma’s van Linda de Mol op de kleinste zender zetten en dan scoren ze nog. Het feit dat ze nu ja gezegd heeft, is echt een moment“, meent hij.

De showkoning hekelt zich aan RTL-gezicht Jan de Hoop, die een beeld probeert neer te zetten van John de Mol als graaier. “Al dat gedoe wat je hebt ook vandaag. Ik zag de reactie van Jan de Hoop. Wees dankbaar dat Linda al die jaren dit voor je gemaakt heeft.”

Linda heeft RTL veel succes bezorgd, benadrukt Verlinde. “Als je kijkt naar de programmering van afgelopen weekend, dan was het zaterdag Oh Wat Een Jaar met meer dan 1,5 miljoen kijkers en zondag Weet Ik Veel met 1,5 miljoen kijkers. Wees daar blij om. Waarom ga je dan meteen als RTL-collega afgeven op iemand die een andere keuze maakt? Dat vind ik echt niet sportief.”

Hij begrijpt dat het pijn doet bij RTL. “Maar ze doen nu net alsof dit spel nog nooit gespeeld is. Vroeger was RTL klein en deed SBS het op een gegeven moment fantastisch. Toen heeft RTL gewoon Robert ten Brink, Wendy van Dijk, Pieter Storms en Willibrord gekocht. Het ging allemaal die kant op. Alleen Piet Paulsuma en ik bleven bij SBS. Dus doe nou niet alsof de wereld veranderd is. RTL heeft net van de publieke omroep Paul de Leeuw en Art Rooijakkers gekocht. Dit is het spel.

Doodsbang

RTL is gewoon doodsbang, aldus Verlinde. “Je ziet nu wel de paniek bij RTL toeslaan. Dat kan niet anders. Als je ziet wat er op dit moment gebeurt, hoe presentatoren zich beginnen uit te spreken en hoe RTL zich begint uit te spreken: dat is niet echt aardig. Dat betekent eigenlijk dat er een soort oorlog gevoerd wordt.”

Nederland moet zich achter SBS scharen en niet achter RTL, vindt hij. “Iedereen zegt: ‘John en zijn geld’, maar wat mensen vergeten is dat John en Talpa een Nederlands bedrijf zijn. Dit is een Nederlandse zender waaraan gebouwd wordt. RTL, hartstikke leuk, maar dat is Duits en Luxemburgs. Wat is er mis mee dat we nu een eigen Nederlandse zender aan het opbouwen zijn? Leuk als al die belastinggelden en reclame-inkomsten naar Luxemburg drijven, maar daar kunnen we hier ook leuke dingen mee doen.”

RTL-stal

Komt het nog goed bij RTL? “Je hebt daar nu Patty Brard, Ruben Nicolai en Art Rooijakkers is ook een goede zet geweest. Chantal Janzen heeft een heel raar contract. Als er nog iemand deze kant op zou kunnen komen, dan is het Chantal Janzen. Ik heb in mijn telefoon opgezocht wanneer zij een contract heeft getekend met RTL, namelijk in juni. Het opvallende is dat het een langere overeenkomst is, maar er wordt niet gezegd hoe lang. Is het één jaar, twee jaar, drie jaar? Dus ik denk: ik stuur Chantal een bericht om te vragen hoe lang haar contract met RTL nog loopt. Ze zei: ‘Met alle programma’s die ik nu moet overnemen, zal het lopen tot 2038.’ Ha ha ha. Dat is volgens mij de enige sportieve manier waarop je kunt reageren.

De Mol is erg benieuwd naar de kijkcijfers van komend tv-seizoen. “Linda neemt uren televisie mee. De weekendprogrammering van SBS krijgt daardoor echt body vanaf volgend seizoen, want je hebt miljoenenprogramma’s te pakken. Doordeweeks zie je dat het langzaam maar zeker omhoog begint te kruipen met ook Hart van Nederland dat continu aan staat. Dat wil ik ook even zeggen: het is een continue leverancier aan de zender. En Johnny die bezig is en Gordon. Dan denk ik: nou, jongens, het gaat nu echt wel gebeuren.”

Foto: RTL
55 Reacties op “Albert Verlinde: ‘Je ziet de paniek echt toeslaan bij RTL’”


 1. Steven

  Gaan we nu voor elke zin van Albert een artikel moeten lezen? Kijk ik enorm naar uit!

 2. Tante Tina

  en toen schrok ie wakker uit deze akelige nachtmerrie.

 3. Öl

  Haha, gaat hij nu proberen ons af te leiden van de paniek die er is rond zijn eigen programma? Wat een doorzichtige lummel!

 4. Deadly Viper

  Kwalbert ze hadden er bij RTL al rekening mee gehouden dat Linda naar Talpa zou vertrekken.

  Je ziet de paniek eerder op de redactie van 6 Inside omdat niemand kijkt.

 5. Linde

  Dacht dat Albert wel wat onafhankelijker zou zijn, maar hij zit gewoon vuistdiep in John. Zonde zeg..

 6. Woensdag

  Muts Angela de jong was gisteren weer te zien bij RTL nieuws, Ze had weer haar zwarte trui aan.

  Albert had wel gelijk dat AD en RTL een ……………..

 7. Anoniem

  Oei, wat zaten er veel feitelijke onjuistheden in het betoog van Albert.

 8. Flip

  Ik weet niet waar hij naar kijkt maar bij RTL is geen paniek hoor.
  Er werd al heel lang rekening gehouden met de mogelijkheid dat het contract van Linda niet meer verlengd zou worden.

 9. Deadly Viper

  Wat is die Albert toch een valse rat ook. Blij dat hij opgerot is uit Boulevard.

 10. Kas

  Woensdag@ Gordon hou je mond!

 11. Sjors van Kempen

  Dit soort uitspraken maakt het leedvermaak als die zender straks definitief is geflopt alleen maar groter. Ga door, Rat Verlinde.

 12. Curryworst

  Hoeveel kijkers vanavond voor 6Inside.
  180.000?

 13. Ronnie

  Hahahahaha, dit soort uitspraken zorgen toch alleen maar voor nog minder sympathie voor hem zelf en John de Mol? Nederlanders moeten zich achter SBS scharen en niet achter RTL? Wat is dat nou weer voor een onzin, alsof het voor de TV kijker ook een oorlog is. Mensen kijken waar ze zelf naar willen kijken en vooralsnog is dat niet het programma van Kwalbert, zal dat wellicht ook een reden zijn om nu op RTL af te geven?

  De paniek toeslaan bij RTL? Ze hebben in 2018 een grotere slag geslagen dan Talpa, door Branddeli over te nemen. De overstap van Linda was ingecalculeerd, daarom is Caroline Tensen van NPO overgenomen. Talpa heeft Wendy en Gordon, RTL heeft Paul de Leeuw en Art Rooijakkers.

 14. Frank

  Dacht dat 6Inside onpartijdig wilde zijn in de Media?
  Zie daar niets van terug.

 15. anymouse

  Ik hoop dat Albert Verlinde gisteren goed geluisterd heeft naar J de Mol bij DWDD. (Johns mening over 6Inside)

  Daar kan hij zich beter op richten, dan dergelijke uitspraken te doen, die ook nog eens niet juist zijn.

 16. Dennis

  6 no Insight is verre van onpartijdig. Praten alleen maar in het straatje van SBS. Valt net op hoor, kneuzen.

 17. Deadly Viper

  6 Inside is gewoon propaganda kanaal van Talpa.

 18. HansR

  Wat is die Albert toch intelligent. Linda trekt kijkers, wat een wijze conclusie.Ik zou het met mijn boerenverstand niet bedacht hebben. Het bewijs is er wel,want ineens alleen over Linda praten verdubbeld ook Alberts kijkcijfers. Zet Linda op Alberts stoel John en 6inside is wel een succes. Dan zijn we tenminste van dat mannetje af (terug naar Boulevard?)

 19. Zoepar

  Laten we trots zijn op de Nederlandse zenders SBS6, en RTL is geen Nederlands bedrijf.

 20. Paul Romer

  Dit is het moment dat RTL Carlo en Irene weer moet herenigen! Die hebben ze echt nodig nu.

 21. Joop55

  Het betaalde afkraken van hun oude werkgever, het was volledig terecht als het uit Alberts eigen ziel kwam, maar nee ome John betaald hem om dit soort dingen spuien. Afgegleden als een gieter.

 22. Deadly Viper

  @Zoeper Ga weg man met je onzin… Alsof jij een Philips TV hebt ipv een Samsung…

 23. Henk

  wat albert zegt is onzin! breekijzer, Peter r de vries en robbert ten brink gingen in de zomer van 1998 over van rtl/ holland media groep naar SBS! dus niet andersom

 24. Mink Vaillant

  Linda de Mol gebruiken wij thuis als testbeeld.

 25. Annoniemus

  Albert moet zich zorgen maken om zijn eigen 6Inside , hij kan beter voorlopig zijn bek dicht houden , om zelf niet het lachertje van Talpa te worden !

 26. Henkie van de hoek

  Henk… en waar kwamen ze vandaan??? Inderdaad NPO!!

 27. john

  Ik kijk echt niet naar sbs hoor… die de mol heeft veel te veel macht… hij heerst als een mussolini. werk je hem tegen dan, krijg je het met hem aan de broek.

  Die leuke John, is in werkelijkheid niet zo leuk. Weet dat goed, Chantal had allang kunnen tekenen bij de mol, maar ze heeft dit jaar bewust voor rtl gekozen. Ze kent haar ex-schoonvader heeeeeel goed. no way.

 28. Frans

  Albert is net een weegschaal. waar het meeste geld wordt geteld daar hangt hij het meest. Misselijk vent en dat zeg hij nog ik heb hoge verwachtingen.
  Nou dat zei hij over zijn domme programma 6inside wat een hoge verwachting zeg.
  Gewoon een lozer en een grote flop.
  Ik blijf gewoon lekker naar RTL kijken en zeker naar RTL Boulevard
  RTL laat je niet gek maken door deze lozer.
  Die bij RTL boulevard zei bij zijn laatste programma ik neem afscheid van tv ga musical doen. je kan zien een kracht geld heeft.

 29. Michel

  Hilversum… Jaren heb ik er gewerkt maar ben sinds enkele jaren de zorg ingegaan. Nu ik uit die bubbel ben zie ik pas de triestheid van dit clubje. Ze denken ECHT dat de hele wereld met hen bezig is. Ze denken echt dat met geld alles te koop is en ze denken echt dat TV nog een lang leven heeft.
  Ik ben nu 40 jaar, kijk nauwelijks nog Nederlandse televisie, mijn laptop is mijn grootste VOD-vriend en als ik kijk naar mijn kinderen kopen die als ze op kamers gaan niet eens meer een TV. Zo ouderwets, TV is iets voor pa en ma, ik kijk wel online, Netflix of Videoland.
  Als ergens de paniek toeslaat is het wel bij heel Hilversum: “aandacht aandacht aandacht!”. Misschien dat ze bij RTL nog wel het minst in paniek zijn, zij hebben zich beter voorbereid met Videoland dan SBS met hun “KIJK” Triest en zo blij dat ik verlost ben van die gouden handboeien!

 30. Deadly Viper

  Helemaal gelijk Henk!

  “Toen heeft RTL gewoon Robert ten Brink, Wendy van Dijk, Pieter Storms en Willibrord gekocht.”

  RTL had een conflict met EndeMol en die gingen toen van RTL naar SBS… dus Albert loopt weer onzin te verkondigen.

 31. Anoniem

  Ja, het hele verhaal van Albert over Willibrord en Breekijzer was gelogen. Geschiedvervalsing.

 32. Machteld

  Al dat gewauwel van Albert en nog feitelijk onjuist ook voor het grootste deel; ik moet erom lachen. RTL Boulevard mist hier echt niets aan hoor, zoveel is inmiddels wel duidelijk. Had Erland het toch goed gezien. Dit soort geleuter in de ruimte helpt 6Inside ook niet verder trouwens. Je zult het dan toch iets journalistieker moeten aanpakken.

 33. Machteld

  Al dat gewauwel van Albert en nog feitelijk onjuist ook voor het grootste deel; ik moet erom lachen. RTLBLVD mist hier echt niets aan hoor, zoveel is inmiddels wel duidelijk. Had Galjaard het toch goed gezien. Dit soort geleuter in de ruimte helpt 6 Inside ook niet verder trouwens. Je zult het dan toch iets journalistieker moeten aanpakken.

 34. fg

  Als RTL slim is halen ze Geraldine binnen en nog wat jonger spul dan al die begin veertigers of zelfs vijftigers, en gaan ze echt online en lineair samenvoegen. Het traditionele amusement kunnen ze beter aan JdM overlaten. Alle sterren die hij binnenhaalt, hebben een publiek van incontinentie luiers. Ga als RTL voor (5)20-30 en (4) 30-40 en laat bejaarden over SBS.
  Die invasie van al die buitenlanders gaat toch niet komen of op de NLse markt gericht zijn. Mensen gaan geen zeven abo’s afsluiten met 20 euro per mnd.. Los ervan of zoveel aanbod in het mediagedrag van de consument past. De Mol wil alleen maar angst creëren en daarmee een verandering in de wet voor mekaar krijgen dat hij RTL mag komen. NPO is al door alle wetgeving geen concurrent. Zo kan hij een mediaplatform vol met data van consumenten aan een buitenlandse partij verkopen zonder concurrent(RTL).
  Albert, dag met je chauvinisme. John heeft al twee keer een exit gedaan met een buitenlandse partij en een keer mocht hij uithuilen bij RTL met zijn Talpa sof. En nu is een potentiele koper ook alleen een buitenlander. Zo heet wordt de soep met RTL overigens niet gegeten, want Talpa moet productie halen voor de deal met ITV. Zonder afname in de rest van Europa door RTL is hij nergens. Dus daar komt ook wel een vrede.

 35. Daniel

  Wat een rioolrat die Albert. Heeft zelf ook jaren gewerkt bij RTL, toen was het Luxemburgse geen probleem. Nu is het plots een sterk argument om SBS te gaan kijken? Kom kom, elke avond alleen op de bank maakt Albert valser en valser.

 36. anonymous

  Ik zie de paniek bij Albert toeslaan..
  Zijn roddelshow flopt gigantisch, hij staat straks weer op straat.

 37. Ron

  Nu heeft Jan de Hoop het ineens gedaan. Zo simpel om nu ineens mensen van RTL te bashen waar het voorheen SBS was toen hij nog bij RTL zat. Zo doorzichtig weer.

 38. Ikke

  Het zijn altijd weer die mannetjes met een te groot ego. En hardleers, niet normaal.

 39. Zoepar

  @Deadly Viper

  Ik heb inderdaad een Philips TV!

 40. Huub

  Albert heeft gelijk, we mogen ons wel eens wat dankbaarder opstellen tegen de familie De Mol. Zij hebben ons zoveel mooie televisie-avonden geven.

 41. Trudy

  6 INside is superslecht wordt alsmaar slechter dat is eerdaags van de buis griezel Kwalbert kan het niet,…. Versteegh lult er tussen door….. decor is niks en de aanschuivende gasten nog minder Barbara Barend bijvoorbeeld die vooraan stond om met stenen te gooien naar Gijs van Dam …ze heeft nog steeds geen excuses gemaakt..domme pot

 42. Trudy

  Albert Verlinde is eerdaags van de buis gaat alsmaar meer in de neergaande spiraal

 43. Bart

  @DV Nou weten we het wel!

 44. Ilja

  @Zoepar en Deadly Viper. Philips maakt al jaren geen tv’s meer. Ze hebben de rechten verkocht aan een een of ander onbelangrijk bedrijfje in het buitenland die ze tot 2020 mogen produceren onder de naam Philips. Maar om eerlijk te zijn, het zijn pokkedingen. Gegarandeerd gaan ze allemaal na exact 5 jaar kapot. De beeldkwaliteit laat ook te wensen over.

 45. Conservatief-liberaal

  Er waren tijden dat RTL alles leegkocht. Beetje hypocriet allemaal. RTL, het zou beter zijn je je ga richten op de Duitse martkt enkel.

 46. By the way

  Wat een enorme bak gel*l van die Verlinde. Stemmingmakerij met zijn Nederlands bedrijf en de angst slaat toe. Welnee kerel. Maak van een mug geen olifant om je eigen koffieuurtje om 6 uur belangrijk te maken. O nee, dat was al mislukt.

 47. ℙluk van de ℙetteflet Ⓟ

  Kwalbert is van de lange zinnen.
  Chantal d’r contact. Blablablablablablabla, …heb ‘t even in m’n Telefoon opfezocht….Blabla Blabla blablablablablablablablabla…
  Enne, als iets eigenlijk is wat het niet lijkt,
  en als je een stelling poneert om die vervolgens af te sluiten met “..dat moet haast wel” …dan ben je volgens ons gewoon aan het luchtfietsen. Ethervervuiling. Geruchtenrecycling. Ga lekker een roddelshow presenteren op een marginale zender.. O wacht.

 48. Zoepar

  @Ilja ik heb mijn Philips tv al meer als 10 jaar en werkt nog perfect!

 49. liefkleinhertje

  Als ik zo’n engerd als die Albert Verlinden in mijn schoon familie had dan zou ik mezelf ophangen.

 50. Ernestine

  Volgens mij heeft Albert jaren lang een zeer hoog salaris verdiend bij RTL en jaren lang zijn musicals gratis gepromoot😡. Wat doet hij nu schoppen naar RTL. Zegt veel over zijn karakter, een vals arrogant persoon.
  John de Mol kan “sterren” kopen ( wat is een ster, gewoon iemand die zijn kunstje doet voor een te dik salaris) maar hij moet het eerst nog waar zien te maken. Kijkers kun je niet kopen!

 51. Robert

  Ernestine.
  is een valse relnicht, net als Gordon.
  Beiden met gunfactor 0.

 52. Ilja

  @Zoepar, Da’s vast nog eentje die door Philips zelf is geproduceerd!

 53. zwarte reetneger

  ik heb nog een erres tv doet het nog perfect

 54. z w a r t e r e e t n e g e r

  ik heb nog een erres kleuren televisie, doet het nog goed kijk elke avond naar relnicht albert

 55. Pastoor van Puffelen

  Kwal- Bert Verlinde is uitgekakt en verlopen, ik denk dat hij aan de drank is. Opgeblazen hoofd. Nee, hij gaat snel van de tv weg, musicals lopen ook al slecht. 2019 wordt zijn faillissement aangekondigd. Lijkt me ook logisch en goed. Wat heeft deze figuur voor negatieve invloed. Je hebt slechte mensen en goede, zoals ik. Amen, God is met mij.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.