3FM-Mark betreurt sabbatical Zondag Met Lubach

Mark van der Molen vindt het heel erg jammer dat Zondag Met Lubach dit jaar alleen in het najaar te zien is. Het is een van de zeer weinige programma’s die hij live wil zien. Dat vertelt de 3FM-presentator in de VARAgids. Zondag Met Lubach kent dit jaar geen voorjaarsserie, omdat Arjen Lubach een tv-sabbatical heeft genomen. Daardoor zit zijn ex en eindredacteur Janine Abbring momenteel werkloos thuis en moet ze binnenkort zelfs een hondenuitlaatservice beginnen.

Niet alleen Abbring maar ook Van der Molen vindt het erg jammer dat Zondag Met Lubach in de lente niet op de buis komt. “Voor Zondag met Lubach of de Formule 1 blijf ik thuis, en ik kom er zelfs mijn bed voor uit. Zondag met Lubach ga ik missen. Het is bijna cliché om te zeggen, maar het is on-Nederlands goed als het gaat om het ontleden van nieuws.

Van der Molen vindt het niet erg dat Zondag Met Lubach wordt geproduceerd door de vrouw van D66-minister Ollongren. Hij vindt het juist ‘geniaal dat Lubach niet echt een kleur kiest’.

De Amerikaanse latenightshows kiezen altijd de linker of de rechterkant. Bij Lubach weet je dat iedereen aan de beurt kan zijn. Heel sterk hoe hij het kinderpardon aansneed.”

Het VARAgids-interview met Mark van der Molen kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO 3FM, Michel Schnater

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen